Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Αθ. Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Να μπει ένα τέλος στην συνεχιζόμενη χειροτέρευση της εργασιακής ζωής των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα

Αθ. Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Να μπει ένα τέλος στην συνεχιζόμενη χειροτέρευση της εργασιακής ζωής των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα
Επιτέλους τέλος στην αδράνεια του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Στέλεχος της Ανανεωτικής Ανεξάρτητης Κίνησης "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" στην Εθνική τράπεζα, με δελτίο τύπου στο bankingnews.gr αναφέρει τα εξής :
Η Εθνική Τράπεζα παρουσιάζει σήμερα δύο εικόνες. Η μία όμως δε συνάδει με την άλλη, αν και θα έπρεπε.
Από τη μία η εικόνα της συνεχούς βελτίωσης των κερδών της ΕΤΕ, της ανόδου της μετοχής και της διάθεσης μερίσματος στους μετόχους και από την άλλη, η εικόνα των εργαζομένων, οι εργασιακές σχέσεις των οποίων, συνεχώς χειροτερεύουν.
Το Δίκτυο στενάζει από την έλλειψη προσωπικού. Ομοίως πλέον και η πλειοψηφία από τις Διευθύνσεις.
Υπερ-ενταντικοποίηση της εργασίας, συνεχής πίεση για στόχους που συνεχώς αλλάζουν προς τα επάνω, αμέτρητα emails, excel-άκια και Teams. Αυθαίρετες, χωρίς καμία συζήτηση, τροποποιήσεις οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας και αλλάζουν άρδην την εργασιακή και όχι μόνο ζωή των συναδέλφων (βλ. ραντεβού πελατών, συνεχιζόμενες κεντροποιήσεις, συνεχείς προσθήκες νέων εργασιών).
Τηλεργασία χωρίς ωράριο στις Διευθύνσεις, συνεχείς παραβιάσεις του ωραρίου εργασίας στα Καταστήματα.


Και η αντίδραση του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ;


Μία ανακοίνωση κάθε τρεις μήνες για να αποδείξει ότι υπάρχει, με περιγραφή απλά των προβλημάτων και πάντα χωρίς κανένα δια ταύτα.
Χωρίς να αναφέρουν οι παρατάξεις που απαρτίζουν το γνωστό, ανίερο και διχαστικό Προεδρείο, τι επιτέλους θα κάνουν, πως θα πιεστεί η Διοίκηση, πως θα μπει ένα stop στη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων, πως θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση όλων των συναδέλφων και όχι μόνο των «λίγων και εκλεκτών» σε μία περίοδο υψηλών κερδών για την Τράπεζα.
Ξεχνούν οι παρατάξεις του Προεδρείου ότι ρόλος τους είναι η επίλυση των προβλημάτων και δεν είναι δημοσιολόγοι που λένε απλώς τις απόψεις τους για να καταγραφούν στη δημόσια σφαίρα.
Στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΕΤΕ, οι εκλεγμένοι του «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ», αφού μετέφεραν, με κάθε λεπτομέρεια, τα προβλήματα των συναδέλφων στο Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ, ζήτησαν επιτακτικά από το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ να ξεφύγει από την αφάνεια και να αξιοποιήσει επιτέλους όλα τα συνδικαλιστικά όπλα που διαθέτει για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων ώστε να σταματήσει ο κατήφορος που έχουν πάρει οι εργασιακές μας σχέσεις.
Για μια ακόμη όμως φορά δεν πάρθηκε καμία απόφαση και το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, αντέδρασε «δυναμικά» με τη γνωστή ανακοίνωση.
Με ευθύνη του σημερινού Προεδρείου, έχουν αδρανοποιηθεί όλα τα όργανα του ΣΥΕΤΕ (Διοικητικό Συμβούλιο, Πανελλαδικό Συμβούλιο, Νομαρχιακά Παραρτήματα και Ε.Α.Κ.) που μπορούν να πιέσουν τη Διοίκηση. Έχουν πέσει σε αχρησία, όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας ως συνδικαλιστικό κίνημα (παρεμβάσεις, κλιμακούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απεργίες κλπ).
Οι συνάδελφοι είναι σε αναβρασμό και το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ σε εφησυχασμό δηλ. σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες των εργαζομένων.


Ως "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" πιστεύουμε ότι :


Πρέπει η Διοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε έναν σημαντικό αριθμό προσλήψεων που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, με διαφανείς διαδικασίες, ώστε να μπορεί η Τράπεζα να λειτουργήσει εύρυθμα σε όλα τα επίπεδα (σε Δίκτυο και Διευθύνσεις). Όπως πρέπει και να απορροφήσει τους συναδέλφους της Olympus Bank.
Στο άκουσμα του αριθμού των προσλήψεων, η απλή απάντηση ότι «δεν επαρκούν», όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, δεν αποτελεί την αντίδραση που θα περίμεναν οι συνάδελφοι, από ένα Προεδρείο Συλλόγου που σέβεται τον εαυτό του. Σε έναν δηλαδή αριθμό προσλήψεων που μόνο θυμηδία προκαλεί (όπως και το ότι περισσεύουν άτομα στην επαρχία) και είναι βέβαιο ότι δεν θα αντιμετωπίσει ούτε κατ’ ελάχιστο τη σημαντική έλλειψη προσωπικού και τα πολλαπλά προβλήματα που αυτή δημιουργεί στην εργασία των συναδέλφων.
Πρέπει να σταματήσει ο τεχνητός διαχωρισμός μεταξύ των συναδέλφων του Δικτύου και της Διοίκησης και να υπάρχουν ίδιες ευκαιρίες στην εξέλιξη των συναδέλφων και στην εκπαίδευσή τους.
Το «παραδομένο» Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, οφείλει επιτέλους, με όλα τα μέσα που διαθέτει, τα οποία έχει αδρανοποιήσει, να εμποδίσει την παραβίαση των όρων των συλλογικών μας συμβάσεων (βλ. δικαίωμα αποσύνδεσης, ωράριο εργασίας, ανάθεση έργων σε τρίτες εταιρίες κλπ.).
Πρέπει, επιτέλους, να υπάρξει μια συμφωνία με την Τράπεζα, η οποία έχει παραπέμψει το θέμα των δανείων στις «καλένδες». Έχουν περάσει τόσοι μήνες, οι αυξήσεις των επιτοκίων συνεχίζονται και θα συνεχιστούν όπως φαίνεται και ακόμη να πιέσει το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ την Τράπεζα για μια ικανοποιητική λύση για το θέμα αυτό. Για τα οδοιπορικά πάλι κανένας λόγος…
Πρέπει ο ΣΥΕΤΕ να λειτουργήσει, χωρίς αποκλεισμούς και περιχαρακώσεις, να δράσει και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει.
Να σταματήσει η αδράνεια από την πλευρά του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ και να επιλέξει μια πιο επιθετική και εμπροσθοβαρή τακτική (γιατί στρατηγική δεν έχει καθώς μονάχα ακολουθεί κατά πόδας τις αποφάσεις της Διοίκησης) που θα πιέσει τη Διοίκηση και θα έχει απτά αποτελέσματα για τους συναδέλφους.


Σας καλούμε να ενισχύσετε την κίνησή μας "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" και να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να σταματήσει η συνεχιζόμενη προσπάθεια απομείωσης των δικαιωμάτων μας.

Είμαστε εδώ για να ξανακερδίσει ο ΣΥΕΤΕ την εμπιστοσύνη των συναδέλφων.
Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας
ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης