Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Από 26/06 η διαπραγμάτευση των μετοχών της ProspertTree PLC στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Από 26/06 η διαπραγμάτευση των μετοχών της ProspertTree PLC στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Για την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, ορίστηκε η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ProsperTree PLC στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ.

Για την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, ορίστηκε η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ProsperTree PLC στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ., αφού έλαβε το πράσινο φως από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για την εισαγωγή 500.000 κοινών μετοχών με ονομαστική τα 0,10 ευρώ.
Η μετοχή θα έχει το Χρηματιστηριακό ISIN CY0200560718 και οι κωδικοί διαπραγμάτευσης (ticker symbol) της στα ελληνικά και τα λατινικά θα είναι ΠΡΟΣΠΕΡ και PROSPER αντίστοιχα.
Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία αποτελείται από ανθρώπους με επιχειρηματικό και επενδυτικό background και στοχεύει στην αξιοποίηση της εμπειρίας τους στις επενδύσεις και την ανάπτυξη επιχειρήσεων με κύρια εστίαση στην:

- σύσταση και εκμετάλλευση φυτείας δέντρων Παυλώνιας και Ευκάλυπτου για την παραγωγή πολύτιμου τεχνικού ξύλου σκληρού τύπου
- άλλων υποπροϊόντων για βιομάζα μιας και τα φύλλα της περιέχουν μεγάλο ποσοστό αζώτου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τροφή ζώων, βελτιωτικό του
εδάφους καθώς και ως υπόστρωμα για την καλλιέργεια εδώδιμων ειδών παραγωγή πρώτων υλών για ζωοτροφές καθώς και
- παραγωγή ζωοτροφών δεδομένου ότι τα φύλα της είναι πλούσια σε πρωτεΐνες οι οποίες φτάνουν έως 20%, με διατροφική αξία παρεμφερή με αυτή του τριφυλλιού και 60% πεπτικότητα ενώ η ποσότητα των αμινοξέων σε σχέση με το ποσοστό ολικής πρωτεΐνης είναι υψηλή και καλής ποιότητας
- στην μελισσοκομία μιας και μεγάλη και έντονη ανθοφορία αποτελεί σημαντική παράμετρο στην παραγωγή μελιού η οποία μπορεί να φτάσει ετησίως έως και τα 700 kg ανά εκτάριο.
- αρωματοποιία
- και την παραγωγή carbon credits για διάθεση στις διεθνείς αγορές.

Οι φυτείες θα εκτείνονται σε εδάφη τα οποία θα εκμεταλλεύεται η εταιρεία μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων. Κατά το δεκαετή κύκλο του επιχειρηματικού σχεδίου, τα εδάφη αυτά αναμένεται να καλύπτουν συνολική έκταση πέριξ των 5.000 στρεμμάτων ή και περισσοτέρων σύμφωνα με την ζήτηση που θα προκύψει και θα αποτελείται από αυτόνομες, μη όμορες και ανεξάρτητες μονάδες στην Ελλάδα και σε γειτονικές χώρες.

Κύριο συστατικό στοιχείο του επιχειρηματικού σχεδίου είναι ότι η ProsperTree θα εισπράττει από τους πελάτες άπαξ ποσόν για την εγκατάσταση διαχείριση και ανάπτυξη του κάθε δέντρου έως και το πέρας του δεκαετούς κύκλου όπου θα αποδίδει χρηματικό ποσό στους πελάτες στο οποίο θα περιλαμβάνονται η αρχική χρηματική καταβολή τους και μέρος των εσόδων που έχουν παραχθεί από τα δέντρα που, για τον λογαριασμό των οποίων, διαχειρίζεται η εταιρεία.
Το προϊόν υλοτομίας για την παραγωγή προϊόντων ξύλου θα διατίθεται κυρίως για εξαγωγή, ενώ τα φύλλα και οι κλάδοι θα συλλέγονται και θα διατίθενται για την παραγωγή ζωοτροφών και βιοαιθανόλης αντίστοιχα.
Οι μέτοχοι της εταιρείας προσδοκούν στην μερισματική απόδοση αλλά και τις υπεραξίες που προκύπτουν μέσω της υψηλής κερδοφορίας που προσφέρει η ανάπτυξη και διαχείριση δέντρων υψηλής αξίας εξαιτίας των παγκόσμιων τάσεων που δημιουργούνται όπως

ενδεικτικά:

  • η συνεχής αύξηση της ζήτησης για ξυλεία παγκοσμίως,
  • η πώληση ρύπων, και
  • η εκθετική παγκόσμια τάση που αναπτύσσεται γύρω από την ευαισθητοποίηση για το κλίμα αλλά και το ESG που αποτελεί πλέον σημαντικό πυλώνα στις αποφάσεις των εταιρειών παγκοσμίως.

 Ο CEO της εταιρείας κ. Άγγελος Ζώης αναφέρει :

«Η σημερινή ημέρα μετά την έγκριση εισαγωγής μας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου αποτελεί έναν σταθμό για την ProsperTree Plc και το επενδυτικό αλλά και επιχειρηματικό της ταξίδι, η οποία όντας πλέον εισηγμένη εταιρεία θα παρέχει διαφάνεια και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν, σε μετόχους απο το ευρύτερο επενδυτικό κοινό.
Η επένδυση σε αξιοποίηση φυτειών ξυλείας αλλά και των υποπροιόντων της είναι πλέον διαθέσιμη στον καθένα. Η απόκτηση μετοχών της εταιρίας μέσω του χρηματιστηρίου, προσφέρει την δυνατότητα σε κάθε μέτοχο μας να απολαμβάνει τα οφέλη από αυτή τη βιώσιμη και ανερχόμενη επενδυτική πρόταση.
Ως εισηγμένη εταιρεία είμαστε εποπτευόμενοι τόσο απο τις Χρηματιστηριακές αρχές όσο και απο Ελεγκτικούς οίκους, για την οικονομική μας αξιοπιστία και διαχείριση. Αυτό προσφέρει επιπλέον διαφάνεια και εμπιστοσύνη στους μετόχους και επενδυτές μας.»

Αναφορικά με την ολοκλήρωση της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο ο CEO της investors matchmaking πλατφόρμας In4Capital.com και παράλληλα συντονιστής της ομάδας ειδικών που υλοποίησαν την εισαγωγή της εταιρείας κ. Λευτέρης Κοντός αναφέρει:

 «ο αρχικός στόχος της εταιρείας επετεύχθη! Η ProsperTree PLC η οποία όντας πλέον εισηγμένη εταιρεία θα παρέχει διαφάνεια και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτή στο ευρύ επενδυτικό κοινό μέσω της διαπραγμάτευσης της μετοχής της στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ. η οποία μέσω του συστήματος OASIS είναι συνδεδεμένη και με τις Ελληνικές Χρηματιστηριακές εταιρείες όπως επίσης και μέσω του διεθνούς Χρηματιστηριακού της ISIN τη δυνατότητα επένδυσης σε αυτή σε τοπικούς και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.
Πλέον η εταιρεία έχει στα χέρια της εργαλεία ανάπτυξης, χρηματοδότησης και αναγνωρισιμότητας που είναι αρκετά για να φέρουν αξία στην εταιρεία και τους μετόχους της μέσα από την υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου. Επίσης όντας η τρίτη Χρηματιστηριακή εισαγωγή μέσα σε 15 μήνες την οποία ανέλαβε η ομάδα μου από τον αρχικό στρατηγικό σχεδιασμό έως τον συντονισμό και την εποπτεία της ολοκλήρωσης της εισαγωγής νοιώθω διπλή χαρά που τα αποτελέσματα είναι πλέον απτά και φέρνουν σημαντική αξία σε έναν τόσο εξιδεικευμένο τομέα. Έπεται συνέχεια!»
Η διαπραγμάτευση των αξιών θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€). Η ονομαστική αξία των μετοχών είναι στα 0,10 ευρώ. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των τίτλων στο Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο του ΧΑΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης