Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κώτσιος (OTOE): Εκφράζουμε οργή για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο και οδύνη για τους νεκρούς συνανθρώπους μας

Κώτσιος (OTOE): Εκφράζουμε οργή για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο και οδύνη για τους νεκρούς συνανθρώπους μας
Αθ. Κώτσιος: Ως "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" εκφράζουμε την οργή μας για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο και την οδύνη μας για τους νεκρούς συνανθρώπους μας.
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Στέλεχος της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Κίνησης "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" στον Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ) σε δήλωσή του στο " bankingnews.gr " αναφέρει τα εξής για το τραγικό ναυάγιο πλοίου με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου.

Ως "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" εκφράζουμε την οργή μας για το τραγικό ναυάγιο πλοίου με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου και την οδύνη μας για τους νεκρούς συνανθρώπους μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες διασωθέντων στο σκάφος βρίσκονταν περίπου 750 μετανάστες ενώ λέγεται πως στα αμπάρια βρίσκονταν δεκάδες γυναίκες και παιδιά.
Οι μετανάστες δεν είναι απλά αριθμοί.
Είναι άνθρωποι που ψάχνουν μια καλύτερη και πιο αξιοπρεπή ζωή τόσο για αυτούς όσο και για τις οικογένειές τους.
Ευχόμαστε ολόψυχα να βρεθούν σώοι όσοι αγνοούνται, ανάμεσά τους δυστυχώς και πολλά παιδιά.

Είναι επιτέλους ώρα πράξεων και όχι απλά αναλύσεων.

Για να υπάρξει εξάλειψη καταρχήν των αιτιών που δημιουργούν την ανάγκη στους συνανθρώπους μας να μεταναστεύσουν αναγκαστικά (φτωχοποίηση, οικονομικές ανισότητες, αυταρχικά καθεστώτα, πόλεμοι κλπ).
Για να εφαρμοστούν όροι ουσιαστικής και πραγματικής ανθρωποκεντρικής διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Τα συνδικάτα ως η συνείδηση της κοινωνίας πρέπει και θα μπουν μπροστά στον αγώνα για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και να πιέσουν για την εφαρμογή όλων των κανόνων προστασίας της ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Εμείς είμασταν και θα είμαστε παρόντες σε αυτή την κρίσιμη μάχη, αυτές τις κρίσιμες ώρες.
Ανεξάρτητη Ανανεωτική Κίνηση
ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης