Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Alumil κατέκτησε πρώτη την κορυφαία πιστοποίηση «OK Recycled»

tags :
Η Alumil κατέκτησε πρώτη την κορυφαία πιστοποίηση «OK Recycled»
Κορυφαία πιστοποίηση για την Alumil
Σχετικά Άρθρα
Η ALUMIL είναι εδώ και λίγο καιρό η πρώτη ελληνική εταιρεία παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμίνιου με πιστοποίηση «OK Recycled» για το ανακυκλωμένο της αλουμίνιο, καταφέρνοντας με την κορυφαία αυτή «κατάκτηση» να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον eco-friendly χαρακτήρα της.
Η εν λόγω διάκριση, η οποία δίνεται από την TÜV AUSTRIA, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών Πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης και προϊόντων στον κόσμο, καθιστά την ALUMIL την πρώτη εταιρεία στον εγχώριο κλάδο που παράγει προφίλ αλουμινίου με ανακυκλωμένο περιεχόμενο σε ποσοστό 60% της συνολικής πρώτης ύλης η οποία εισέρχεται στην παραγωγή. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και συνεχείς δράσεις για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και την ενσωμάτωση πρακτικών βιωσιμότητας στην παραγωγή της.
Κατακτώντας την πιστοποίηση «OK Recycled» η ALUMIL κατάφερε ως μία από τις 35 εισηγμένες εταιρείες στον δείκτη Athex ESG να πετύχει δύο χρόνια νωρίτερα έναν από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση για την τριετία έως το 2025: το σύνολο των προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονική χρήση να αποτελείται από τουλάχιστον 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, κάτι που επετεύχθη ήδη από τώρα. H Alumil ενισχύει την κυκλική οικονομία προσφέροντας ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα καθώς για την παραγωγή αλουμινίου μέσα από ανακυκλωμένη πρώτη ύλη απαιτείται 95% λιγότερη ενέργεια, κάτι που σημαίνει πως η αύξηση του ανακυκλωμένου περιεχόμενου κατά την παραγωγή οδηγεί σε προϊόντα με πολύ μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα.

Η υπεραξία της πιστοποίησης «OK Recycled»

Η πιστοποίηση «OK Recycled», πέραν του προφανούς οφέλους για το περιβάλλον, μεταφράζεται σε αύξηση της αξίας του εμπορικού σήματος της εταιρείας, σε ισχυροποίηση της στρατηγικής της γύρω από την περιβαλλοντική προστασία, σε κάλυψη των απαιτήσεων των καταναλωτών για μεγαλύτερη διαφάνεια σε σχέση με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων που αγοράζουν, σε ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης της ALUMIL με τους πελάτες της, αλλά και στην αντιμετώπιση των θεμάτων που τίθενται στην Οδηγία ΕΕ 2019/904.
Στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της ALUMIL μέσω της «πράσινης» παραγωγής της κεντρικό ρόλο παίζει η υπερσύγχρονη μονάδα της για τη διαλογή και επεξεργασία σκραπ αλουμινίου στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, επένδυσης 4,6 εκατ. ευρώ.
ALUMINUM_60.jpg

Φέρνει το μέλλον στο παρόν με τα ενεργειακά συστήματα αλουμινίου

Η ALUMIL, οικοδομώντας πάνω σε βασικά χαρακτηριστικά του αλουμινίου, όπως είναι η αέναη ανακυκλωσιμότητά του και η δυνατότητά του να επαναχρησιμοποιείται χωρίς να χάνει στο ελάχιστο τις μηχανικές του δυνατότητες, αναπτύσσει προϊόντα υψηλής ποιότητας και αντοχής στον χρόνο. Τα προηγμένα ενεργειακά συστήματα αλουμινίου της εταιρείας ξεχωρίζουν για τις υψηλές θερμομονωτικές τους επιδόσεις και ελαχιστοποιούν τις θερμικές απώλειες, συμβάλλοντας έτσι, όχι μόνο στη μείωση των μηνιαίων εξόδων για τους πελάτες της, αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας έως 50%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η ALUMIL έχει φέρει το μέλλον στο παρόν μέσω της παραγωγής συστημάτων αλουμινίου με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα σε μια περίοδο μάλιστα που το περιβαλλοντικό διακύβευμα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ και η διεθνής ενεργειακή κρίση επηρεάζει καταναλωτές, νοικοκυριά και βιομηχανικούς χρήστες.
Με πυξίδα τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τη γενικότερη κουλτούρα της για τη δημιουργία προϊόντων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, συμβάλλοντας πάντα στην προστασία του πλανήτη μας, η ALUMIL πορεύεται με συνέπεια και αποφασιστικότητα, για να υλοποιήσει το όραμά της.
1_Recycling_Unit.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης