Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Coca-Cola στην Ελλάδα υλοποιεί δεντροφύτευση στη Βαρυμπόμπη

tags :
Η Coca-Cola στην Ελλάδα υλοποιεί δεντροφύτευση στη Βαρυμπόμπη
Έναν χρόνο μετά την παράδοση του μεγαλύτερου έργου αποκατάστασης στην περιοχή της Αττικής από την εταιρεία, μια δωρεά ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

Σε εθελοντική δράση δενδροφύτευσης προχώρησε η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas) ενώνοντας τις δυνάμεις της με το «The Hellenic Initiative – Ελληνική Πρωτοβουλία», την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στην περιοχή Βαρυμπόμπης- Τατοΐου. Στόχος ήταν η ανάπλαση και η αναγέννηση της περιοχής, η οποία είχε πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021.
Μόλις έναν χρόνο πριν, η εταιρεία, ως Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης, με δωρεά  ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ παρέδωσε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στον νομό Αττικής, 7.715 στρεμμάτων. Τα έργα παρέχουν, σήμερα, την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση που έχει ανάγκη η περιοχή και επιτρέπουν τη φυσική αναγέννηση του δάσους.
Πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλλει έμπρακτα στη φροντίδα και την αναγέννηση του τόπου, η Coca-Cola στην Ελλάδα συνεχίζει να παρακολουθεί συστηματικά την περιοχή Βαρυμπόμπης- Τατοΐου. Σε αυτήν την κατεύθυνση, 150 εργαζόμενοι της εταιρείας και εθελοντές του «The Hellenic Initiative – Ελληνική Πρωτοβουλία» δικτύου, φύτευσαν 2.000 δένδρα, συμβάλλοντας ενεργά στο στόχο των ενός εκατομμυρίου δέντρα που έχει ορίσει το πρόγραμμα «Plant A Tree in Greece» της οργάνωσης. Κάθε δέντρο που φυτεύτηκε θα συνεχίσει να παρακολουθείται για 3 χρόνια με στόχο να μεγαλώσει και να «πρασινίσει» το τοπίο.
Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια Coca-Cola Τρία Έψιλον, σημείωσε: «Έναν χρόνο μετά την παράδοση του έργου αποκατάστασης στην περιοχή  Βαρυμπόμπης-Τατοΐου, τηρούμε την υπόσχεση που δώσαμε για συστηματική παρακολούθηση της περιοχής. Όλους αυτούς τους μήνες, η περιοχή αναγεννήθηκε φυσικά και σήμερα βρισκόμαστε εδώ μαζί με τους εργαζόμενούς μας, ώστε να συμβάλλουμε στην ανάπλαση του πρασίνου με δενδροφύτευση. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε όπου και όπως κρίνεται απαραίτητο,  με στόχο ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους».
Ο Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Διευθυντής Coca-Cola Hellas, δήλωσε: «Μαζί με το ‘The Hellenic Initiative’, εργαζόμαστε για την αποκατάσταση και την αναγέννηση της περιοχής Βαρυμπόμπης- Τατοΐου, που αποτελεί βασικό «πνεύμονα» πρασίνου για την Αττική. Για εμάς στην Coca-Cola, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί κύρια προτεραιότητα στη στρατηγική μας. Δράσεις με θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία μας, όπως είναι η συγκεκριμένη, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της δέσμευσής μας για δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για εμάς και τις επόμενες γενιές».
Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων «The Hellenic Initiative - Ελληνική Πρωτοβουλία» ανέφερε επίσης: «Σήμερα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Coca-Cola στην Ελλάδα, με σκοπό να βάλουμε το πράσινο εκεί που κάποτε ήταν το μαύρο. Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τις δύο εταιρείες και μπορούμε κι εμείς με τις δυνάμεις μας να βοηθήσουμε στο έργο που ήδη έχουν ξεκινήσει και να συμβάλλουμε στην αναστήλωση της περιοχής και στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου οικοσυστήματος».
H πρωτοβουλία αυτή συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Με δέσμευση για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση του πλαστικού στις δευτερογενείς συσκευασίες, μέσα από τις νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, τη χρήση  rPET,  αλλά και τη μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης