Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ο Ευάγγελος Καλαμάκης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της ναυαρχίδας του SOFMEDICA GROUP

Ο Ευάγγελος Καλαμάκης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της ναυαρχίδας του SOFMEDICA GROUP
Ο κ. Καλαμάκης είναι ένας εμπνευσμένος ηγέτης με αποδεδειγμένη εμπειρία στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και την επενδυτική τραπεζική στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη

Ο Όμιλος SOFMEDICA, ο κορυφαίος Όμιλος Εταιρειών Υγείας που εισάγει την καινοτομία στον Ευρωπαϊκό Τομέα Υγείας από το 1994, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κ. Ευάγγελος Καλαμάκης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου της ναυαρχίδας του Ομίλου και ομώνυμης εταιρείας, SOFMEDICA. Ο κ. Καλαμάκης είναι ένας εμπνευσμένος ηγέτης με αποδεδειγμένη εμπειρία στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και την επενδυτική τραπεζική στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη.
Ο Ευάγγελος Καλαμάκης διαθέτει ένα αξιόλογο ακαδημαϊκό υπόβαθρο, κατέχοντας πτυχία από το Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Τα τελευταία 28 χρόνια, έχει συσσωρεύσει μια μοναδική, ολοκληρωμένη εμπειρία στη χρηματοδότηση έργων, την επενδυτική τραπεζική και τη διαχείριση ακινήτων, αποκτώντας μια ευρεία κατανόηση της αγοράς της Ανατολικής Ευρώπης. Επιπρόσθετα, ο κ. Καλαμάκης έχει αποκομίσει σημαντική τεχνογνωσία  στην εταιρική διακυβέρνηση εποπτευόμενων φορέων, όπου κατείχε διάφορες θέσεις σε διοικητικά συμβούλια.
Ο κ. Ευάγγελος Καλαμάκης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της SOFMEDICA, δήλωσε:
«Η SOFMEDICA συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την επιχειρηματικότητα στην προώθηση της καινοτομίας MedTech στη Νέα Ευρώπη με τη δια βίου εκπαίδευση και τις βέλτιστες πρακτικές κανονιστικής συμμόρφωσης. Είμαι τυχερός που μου προσφέρεται η σπάνια ευκαιρία να συμπληρώσω μια επιτυχημένη ομάδα σε αυτό το μέρος του κόσμου και να συνεισφέρω στο χτίσιμο μιας σπουδαίας επιχείρησης δημιουργώντας  παράλληλα ουσιαστικό αντίκτυπο: να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς παραμένουν ασφαλείς και επιστρέφουν γρήγορα σε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία».
O κ. Γεώργιος Σοφιανός, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SOFMEDICA, δήλωσε: 
«Τα τελευταία 29 χρόνια, ο Όμιλος SOFMEDICA έχει χτίσει ένα αξιόπιστο οικοσύστημα πέντε διασυνδεδεμένων επιχειρήσεων που καταπολεμούν απειλητικές για τη ζωή ασθένειες. 
Μολονότι δραστηριοποιούμαστε ήδη σε πέντε χώρες της ΕΕ, η αποστολή μας μας ωθεί πιο πέρα: να συνεχίσουμε να κατακτούμε νέα όρια ώστε να διαθέτουμε τις πλέον προηγμένες λύσεις ιατρικής τεχνολογίας μέχρι και στον πλέον απομακρυσμένο ασθενή στην περιοχή που αποκαλούμε Νέα Ευρώπη. Και επειδή η ηγετική μας ομάδα είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μέλλοντος και τη δημιουργία αξίας στα ενδιαφερόμενα μέρη μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Ευάγγελο ως το νεότερο μέλος της. Οι αποδεδειγμένες ικανότητές στα οικονομικά, στη διάρθρωση των επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη ανθρώπων είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε σε αυτή τη φάση της ισχυροποίησής μας: θα μας βοηθήσει τόσο στην εδραίωση της θέσης μας στην περιοχή μας, όσο και στην επέκτασή μας με αποτελεσματικό τρόπο. 
Με τη βοήθεια μιας διαφοροποιημένης και ενωμένης ομάδας που έφερε τη SOFMEDICA εδώ που βρίσκεται σήμερα, ο Ευάγγελος θα μετατρέψει τη ναυαρχίδα του Ομίλου μας σε έναν οργανισμό έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες των επόμενων 29 χρόνων. Θα έχει επίσης ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη δύο ακόμη εταιρειών του Ομίλου μας: την ISLE ACADEMY, η οποία προσφέρει δια βίου μάθηση και πρακτική εκπαίδευση σε επαγγελματίες υγείας και τη MEDILEASING που παρέχει στα νοσοκομεία εξατομικευμένη χρηματοδότηση για εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης