Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ για τη διαχρονική της προσφορά στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία από το ΕΚΠΑ

tags :
Βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ για τη διαχρονική της προσφορά στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία από το ΕΚΠΑ
Την ιδιαίτερη πλακέτα παρέλαβε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ

Μια ιδιαίτερη βράβευση έλαβε η ΒΙΑΝΕΞ από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑγια τη διαχρονική προσφορά της στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και την πρόοδό της. Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΠΑ προς τιμήν της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα για τη μακροχρόνια παρουσία της στη χώρα και τη συνεργασία της με το Τμήμα Φαρμακευτικής, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, η ΒΙΑΝΕΞ έλαβε τιμητική πλακέτα, για την μακροχρόνια και σημαντική παρουσία της στην εγχώρια παραγωγή, τη συνολική συνεισφορά της στη δημόσια υγεία, στην  εθνική οικονομία αλλά και στην απασχόληση καθώς και τη διαρκή συνεργασία της με την Ακαδημία και το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.
Την ιδιαίτερη πλακέτα παρέλαβε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ενώ ανέφερε κατά τον σύντομο λόγο του: «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μεγάλη τιμή για την οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ και για μένα προσωπικά. Το γεγονός ότι το πρώτο και μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας τιμά την ελληνική φαρμακοβιομηχανία για τη συνολική συνεισφορά της, σηματοδοτεί με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η διασύνδεση του πανεπιστημίου με τη βιομηχανία αποτελεί δύναμη δημιουργίας και ανάπτυξης προς όφελος της δημόσιας υγείας, της εθνικής οικονομίας, της καινοτομίας και της έρευνας.
ΒΙΑΝΕΞ_ΒΡΑΒΕΥΣΗ_ΕΚΠΑ_2023_1.jpg
Η ΒΙΑΝΕΞ, ήδη από την ίδρυσή της, ήταν πάντα δίπλα στους νέους επιστήμονες.(…) Συνεχίζουμε να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, γιατί θέλουμε τα λαμπρά ελληνικά μυαλά να μένουν και να προσφέρουν στην Ελλάδα. Άλλωστε, τα ευρέα επενδυτικά προγράμματα που υλοποιούν οι ελληνικές εταιρείες αυτό το διάστημα και μεταξύ αυτών και η ΒΙΑΝΕΞ, έχουν στόχο να κρατήσουν το επιστημονικό δυναμικό στην Ελλάδα, δίνοντας ευκαιρίες για έρευνα και καινοτομία, με καλά αμειβόμενες θέσεις.
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι είμαστε δίπλα και θα στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εύχομαι η κοινή μας πορεία, να συνεχίσει να δίνει σημαντικά επιτεύγματα για το καλό της δημόσιας υγείας και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκαν 21 βιομηχανικές μονάδες που έχουν δραστηριοποιηθεί επί πεντηκονταετία στην ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα για τη μακροχρόνια παρουσία τους στη χώρα και για τη συνεργασία τους με το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης