Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου: Θα έχει συνέχεια ο κοινοβουλευτικός σας λόγος;

Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου: Θα έχει συνέχεια ο κοινοβουλευτικός σας λόγος;
«Ρωτούν λοιπόν οι δανειολήπτες προτίθενται να συνταχθούν με τους βουλευτές της πλειοψηφίας ( κ.κ. Καββαδά και Γκίκα) που ήδη έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, εκδηλώνοντας το ουσιαστικό ενδιαφέρον και την ανησυχία τους για το θέμα που ταλανίζει 200.000 και πλέον συνανθρώπους, ενώ καταλήγουν «Θα έχει συνέχεια ο κοινοβουλευτικός σας λόγος; »
Κάλεσμα του Πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ), σε κυβερνητικούς βουλευτές, να βαδίσουν στον δρόμο που χάραξε ο βουλευτής Λευκάδας Ν.Δ, κ. Καββαδάς Αθανάσιος, με  στήριξη που ακολούθησε του έτερου Βουλευτή Ν.Δ Κέρκυρας, κ. Γκίκα Στέφανου, για ενεργοποίηση της διάταξης του άρθρου 10 παρ. 21 του Ν. 2251/1994 όπως ισχύει, μετά από υπάρχουσες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις υπερ καταναλωτών, επαναφέροντας το αίσθημα δικαίου σε πέραν των 200.000 εμπλεκόμενων πολιτών.
Όπως τονίζουν οι δανειολήπτες επιβάλλεται άμεσα να ενεργοποιηθούν όλοι οι βουλευτές, ώστε να αφουγκραστεί και υλοποιήσει το αίτημα ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Γεωργιάδης, καθώς όχι μόνο επιβεβαιώθηκε η νομική και κοινωνική ορθότητα του αιτήματος αλλά και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε με τις αποφάσεις C-776 έως 782/19 και C-609/19, μετά από προδικαστικό ερώτημα της Γαλλίας, ότι τα δάνεια με ρήτρα αξίας ελβετικού φράγκου είναι δάνεια με λογιστικό δανεισμό και προκαλούν ως αποτέλεσμα την άνευ ορίων μετακύλιση του συναλλαγματικού κινδύνου στον δανειολήπτη- καταναλωτή.
Ο ΣΥΔΑΝΕΦ απευθύνθηκε εκ νέου σε πολυπληθή ομάδα κυβερνητικών βουλευτών (44 βουλευτές) στους οποίους αφού υπενθύμισε πως το 2018 είχαν καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και  Ανάπτυξης, έθεσαν το ερώτημα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αν προτίθεται να καταθέσει νομοθετική διάταξη για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο και αν προτίθεται να προβεί  σε νομοθετική ρύθμιση για να καθορίσει ως δεσμευτική τη συναλλαγματική ισοτιμία  ευρώ- ελβετικού φράγκου που ίσχυε κατά την ημερομηνία εκταμίευσης των δανείων αυτών.
Ρωτούν λοιπόν οι δανειολήπτες προτίθενται να συνταχθούν με τους βουλευτές της πλειοψηφίας ( κ.κ. Καββαδά και Γκίκα) που ήδη έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, εκδηλώνοντας το ουσιαστικό ενδιαφέρον και την ανησυχία τους για το θέμα που ταλανίζει 200.000 και πλέον συνανθρώπους, ενώ καταλήγουν «Θα έχει συνέχεια ο κοινοβουλευτικός σας λόγος; »

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης