Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Alfa Wood Group: H ηγέτιδα ελληνική εταιρεία στην επεξεργασία ξύλου

Alfa Wood Group: H ηγέτιδα ελληνική εταιρεία στην επεξεργασία ξύλου
Ο όμιλος Alfa Wood Group, για όποιον δεν γνωρίζει, χαρακτηρίζεται από την αγάπη του στο ξύλο

Όταν μιλάμε για την κορυφαία εταιρεία στην επεξεργασία ξύλου στην Ελλάδα, τότε μιλάμε για την Alfa Wood Group. Έναν όμιλο που ιδρύθηκε το 1981 και συνεχίζει εδώ και 40 χρόνια την εντυπωσιακή του ανάπτυξη. Μάλιστα, έχει φτάσει σε σημείο να θεωρείται ως μία από τις ηγετικές βιομηχανίες της χώρας μας και μία από τις κορυφαίες στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Κι αυτό γιατί όχι μόνο στηρίζει την ελληνική οικονομία, αλλά προωθεί την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων του στις διεθνείς αγορές, με εξαγωγές στα Βαλκάνια, Δυτική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική.
Ο όμιλος Alfa Wood Group, για όποιον δεν γνωρίζει, χαρακτηρίζεται από την αγάπη του στο ξύλο, την ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, το επιλεγμένο ανθρώπινο δυναμικό, την υψηλή ποιότητα προϊόντων και την επένδυση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες Το πρώτο εργοστάσιο της εταιρεία άνοιξε στη ΒΙΠΕ Λάρισας, ενώ τα επόμενα χρόνια άνοιξαν άλλα δύο, στα Γρεβενά και το Νευροκόπι, απασχολώντας περισσότερους από 350 εργαζομένους και κύκλο εργασιών 80 εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί πως οι τρεις εργοστασιακές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, με συνολική ισχύς 3MW, καθιστούν τον όμιλο έναν από τους σημαντικότερους παράγωγούς στον ελλαδικό χώρο, στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Τα προϊόντα της Alfa Wood Group βρίσκουν εφαρμογή στις κατασκευές και στις ανακαινίσεις ιδιωτικών και δημοσίων έργων, ενώ οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί και οι Interior designers μπορoύν να επιλέξουν για την κατασκευή επίπλων ή την εσωτερική διακόσμηση, από μια μεγάλη συλλογή διακοσμητικών επιφανειών, Laminate πατωμάτων, πάγκων και πορτών.
Τέλος, ο όμιλος παρέχει την διασφάλιση ότι για την παραγωγή των προϊόντων χρησιμοποιείται ξυλεία από ορθολογικώς διαχειριζόμενα δάση, πιστοποιημένα από το πρόγραμμα για την Έγκριση της δασικής πιστοποίησης (FSC), ενώ όλα έχουν όλες τις αναγνωρισμένες διεθνώς πιστοποιήσεις για χαμηλή εκπομπή φορμαλδεΰδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης