Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

COSMOTE TV: Μεγάλος Χορηγός του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

tags :
COSMOTE TV: Μεγάλος Χορηγός του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Ειδική προβολή του πρώτου επεισοδίου του τρίτου και τελευταίου κύκλου της σειράς Έτερος Εγώ, σε παραγωγή COSMOTE TV, την Πέμπτη 10/11 
Το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινάει και η COSMOTE TV θα είναι για 7η συνεχή χρονιά ο Μεγάλος Χορηγός της σημαντικότερης κινηματογραφικής διοργάνωσης της χώρας. Από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, θα προβληθούν συνολικά 199 μεγάλου μήκους και 68 μικρού μήκους ταινίες, ενώ 93 ταινίες θα είναι διαθέσιμες διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής του πλατφόρμας στο https://online.filmfestival.gr/. Tο 63ο ΦΚΘ θα κορυφωθεί με την απονομή των βραβείων, όπου η COSMOTE TV θα προσφέρει το χρηματικό έπαθλο για το Ειδικό Βραβείο της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής για την Καλύτερη Σκηνοθεσία «Χάλκινος Αλέξανδρος», που θα διεκδικήσουν οι ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί και η ειδική προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς «Έτερος εγώ: Νέμεσις», σε παραγωγή COSMOTE TV, την Πέμπτη 10/11.

Η αυλαία του 63ου ΦΚΘ θα ανοίξει με την ταινία «The Fabelmans», την πιο προσωπική και εξομολογητική ταινία στην καριέρα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που απέσπασε πρόσφατα το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Κορσές» (Corsage) της Μαρί Κρόιτσερ, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Το 63ο ΦΚΘ περιλαμβάνει φέτος τέσσερα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές Διαγωνιστικό, «Γνωρίστε τους Γείτονες», >>Film Forward, Immersive/VR), ενώ θα φιλοξενήσει συνολικά 28 μεγάλου μήκους και 19 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες.

Κορυφαίο θέμα στην ατζέντα του φετινού Φεστιβάλ αποτελεί η βιωσιμότητα. Αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία της περιβαλλοντικής δράσης Evia Film Project, θα εγκαινιάσει μια σειρά από μέτρα, δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες, με στόχο να ελαττώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλά και να λειτουργήσει ως πηγή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το κοινό και τους καλεσμένους που θα παρευρεθούν στη διοργάνωση.

Περισσότερα για το πρόγραμμα και τις δράσεις του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εδώ. 

Το «Έτερος εγώ: Νέμεσις» της COSMOTE TV στο 63ο ΦΚΘ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί ειδική προβολή του πρώτου επεισοδίου του τρίτου και τελευταίου κύκλου της σειράς «Έτερος Εγώ» της COSMOTE TV.

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Νίκος Βανόρτας έχει αποταχθεί από την Αστυνομία εξαιτίας των χειρισμών του στην υπόθεση του Ερπετού. Τη θέση του έχει αναλάβει η καινούργια Προϊσταμένη Αθηνά Λυγερού. Ο Λαΐνης πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του, δεν διδάσκει και βρίσκει παρηγοριά στα όνειρα, γιατί μόνο εκεί συνάντα την Τόνια. Η Μάρθα βρίσκεται σε δίλημμα για την υπόθεση του Έτερος Εγώ, μιας και δεν βρίσκει τρόπο να συλλάβει τη Δανάη χωρίς να εμπλέξει τον Λαΐνη. Μια έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών που αφήνει πίσω της ένα πτώμα, βάζει το τμήμα ανθρωποκτονιών σε κίνηση… 

Η ειδική προβολή, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου και ώρα 22:00 στην Αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη στην Αποθήκη Δ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με έκδοση μηδενικού εισιτηρίου από τα ταμεία του Φεστιβάλ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης