Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

O Όμιλος ΤΙΤΑΝ δεσμεύεται σε ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης του CO2

O Όμιλος ΤΙΤΑΝ δεσμεύεται σε ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης του CO2
Οι ανανεωμένοι στόχοι θα συμβάλουν στη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5oC

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ενισχύει τη δέσμευσή του για έναν κόσμο με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 και ανανεώνοντας τους επιστημονικά επικυρωμένους στόχους του. Οι ανανεωμένοι στόχοι μείωσης CO2 του Τιτάνα θα συμβάλουν στη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5oC και έχουν ήδη υποβληθεί για επιστημονική επικύρωση στην πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi).

Το τρίτο τρίμηνο του 2022, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ μείωσε τις καθαρές εκπομπές CO2 κατά 5,5%, επιτυγχάνοντας διπλάσιο ρυθμό μείωσης από αυτόν της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Από το 1990 ο Όμιλος έχει μειώσει το ανθρακικό του αποτύπωμα κατά 20%. Με περισσότερες από 90 πρωτοβουλίες  για μείωση των εκπομπών CO2 σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται και ένα πρόγραμμα εισαγωγής νέων προϊόντων με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα που θα προσφέρουν στους πελάτες του πιο βιώσιμες λύσεις, ο ΤΙΤΑΝ βρίσκεται σε πορεία επίτευξης των στόχων του. Επιπρόσθετα, οι προσπάθειές του για τους ευρύτερους στόχους σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) αναγνωρίστηκαν προσφάτως από την MSCI, η οποία αξιολόγησε τον Τιτάνα με «AA» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Με τους νέους επιστημονικά επικυρωμένους στόχους, ο ΤΙΤΑΝ επιδιώκει να μειώσει όχι μόνο τις άμεσες εκπομπές (Scope 1) και τις έμμεσες εκπομπές από την ηλεκτρική ενέργεια (Scope 2), αλλά και άλλες έμμεσες εκπομπές CO2 από την εφοδιαστική αλυσίδα (Scope 3). O Όμιλος έχει δεσμευτεί να πετύχει ουδέτερες καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του έως το 2050.
Ο κ. Marcel Cobuz, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, δήλωσε: «Οι πρωτοβουλίες του προγράμματος μας για μείωση του CO2 προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Οι ομάδες τεχνολογίας και πωλήσεων του Τιτάνα σε όλον τον κόσμο εργάζονται αδιάκοπα για να μειώσουμε το ανθρακικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων μας με ακόμα ταχύτερο ρυθμό και να προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοένα και περισσότερες βιώσιμες λύσεις, σύμφωνα με τις αρχές της  κυκλικής οικονομίας.»
Ο κ. Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός μας και σήμερα ανεβάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Φιλοδοξώντας να συμβάλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5oC, ανανεώσαμε τους στόχους μας για μείωση του CO2 και τους υποβάλαμε για επικύρωση στην πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi).»
Ο ΤΙΤΑΝ έχει μακρά παράδοση στην υλοποίηση δράσεων για το κλίμα που απορρέει από τις ισχυρές αξίες και τη δέσμευση του Ομίλου να προσφέρει καινοτόμες κατασκευαστικές λύσεις και να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου κόσμου. Τον Ιούλιο του 2021 ο Όμιλος ήταν μία από τις πρώτες εταιρίες δομικών υλικών διεθνώς της οποίας οι στόχοι μείωσης εκπομπών CO2 επικυρώθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) ως συμβατοί με τα επίπεδα μειώσεων που απαιτούνται για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη πολύ κάτω από τους 2°C. Ο ΤΙΤΑΝ, μαζί με τα άλλα μέλη της Παγκόσμιας Ένωσης Τσιμέντου και Σκυροδέματος (GCCA), συνέβαλε ενεργά στην ανάπτυξη του νέου επιστημονικά επικυρωμένου πλαισίου για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5oC που αναπτύχθηκε από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) με στόχο έναν κλάδο τσιμέντου με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης