Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Enel Green Power: Στρατηγικός εταίρος του Re-Source 2022

Enel Green Power: Στρατηγικός εταίρος του Re-Source 2022
Στο επίκεντρο βρέθηκε, παράλληλα, το «στοίχημα» για την ανάπτυξη δικτύου για την προώθηση των ΑΠΕ και των «πράσινων» PPAs (Power Purchase Agreements), δηλαδή των διμερών συμβολαίων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ παραγωγών ΑΠΕ και τελικών καταναλωτών

Η Enel Green Power έδωσε το δυναμικό παρών, ως στρατηγικός εταίρος, στο Συνέδριο “Re-Source 2022”, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ αρχές του μήνα. Η ατζέντα του Συνεδρίου εστίασε, μεταξύ άλλων, στην πλατφόρμα “Re-Source”, στον αντίκτυπο της ενεργειακής και κλιματικής κρίσης στην προμήθεια ΑΠΕ, στους τρόπους επίτευξης των νέων ευρωπαϊκών ενεργειακών στόχων, καθώς και στις ευκαιρίες και στις προκλήσεις του «πράσινου» υδρογόνου. 
Στο επίκεντρο βρέθηκε, παράλληλα, το «στοίχημα» για την ανάπτυξη δικτύου για την προώθηση των ΑΠΕ και των «πράσινων» PPAs (Power Purchase Agreements), δηλαδή των διμερών συμβολαίων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ παραγωγών ΑΠΕ και τελικών καταναλωτών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Enel Green Power Hellas είχε διοργανώσει τον περασμένο Ιούλιο ειδική ενημερωτική εκδήλωση σχετικά το ρόλο των PPAs στην επίτευξη ενεργειακής βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, καθώς και με τον τρόπο με τον οποίο τα πράσινα PPAs θα προσαρμοστούν στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.
Σημειώνεται, ότι η πλατφόρμα RE-Source είναι η κορυφαία πλατφόρμα της Ευρώπης για την προμήθεια εταιρικής ανανεώσιμης ενέργειας. Η RE-Source, πιο συγκεκριμένα, επιδιώκει να άρει τα εμπόδια για τις εταιρείες στην προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την υποστήριξη των στόχων της Ευρώπης για το κλίμα και την ενέργεια, φιλοξενώντας τις μεγαλύτερες εταιρείες ΑΠΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου συμμετείχαν ως ομιλητές της Enel και της Enel Green Power, αντίστοιχα ο Adrien Coudurier, Head of PPAs Sales & Marketing της Enel και ο Javier Vaquerizo Alonso, Head of Commercial Office της Enel Green Power. Από την Enel Green Power Hellas, παρευρέθηκε ο Γιάννης Ψαρρός, Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της εταιρείας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης