Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Protergia επενδύει στην έρευνα και στην καινοτομία για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας

Η Protergia επενδύει στην έρευνα και στην καινοτομία για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας
H Protergia συμμετέχει σε δύο προγράμματα που θα δώσουν τη δυνατότητα στους πελάτες της να δοκιμάσουν νέες ψηφιακές υπηρεσίες ενεργειακής αναβάθμισης

Εν μέσω μίας δύσκολης συγκυρίας για την Ευρώπη, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, η μείωση του ενεργειακού κόστους καθίσταται πλέον αναγκαιότητα.
Ειδικά τα παλιά κτίρια και οι μη συντηρημένες κτιριακές εγκαταστάσεις συχνά αυξάνουν σημαντικά τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.
Συνεπώς, η ενεργειακή αναβάθμιση αποτελεί παράγοντα μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων και μείωσης των εκπομπών και των λογαριασμών. Για το λόγο αυτό, καθίσταται αναγκαία η ανακαίνιση κτιρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα τα θωρακίσει και θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα της Ευρώπης.
Η Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας, πρωταγωνιστεί και σε αυτό τον κλάδο, καθώς επεξεργάζεται συνεχώς νέες ενεργειακές υπηρεσίες, για μείωση του ενεργειακού κόστους.

Μέσω του βασικού χρηματοδοτικού πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ε.Ε. «HORIZON ΕUROPE», η Protergia συμμετέχει σε δύο προγράμματα που θα δώσουν τη δυνατότητα στους πελάτες της να δοκιμάσουν νέες ψηφιακές υπηρεσίες ενεργειακής αναβάθμισης:

  • CΗRONICLE: Αφορά στην ψηφιοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων μέσα από τη δημιουργία μιας δυναμικής πλατφόρμας κτιριακών δεδομένων με σκοπό την μελλοντική παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. Συγκεκριμένα, το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου για την αξιολόγηση του κύκλου ζωής των κτιρίων από ενεργειακή σκοπιά και τη δημιουργία μιας «ψηφιακής εργαλειοθήκης» που θα συνεισφέρει στο σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού τομέα με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη και την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.  
  • ΕΒΕΝΤΟ: Αφορά στη βελτιστοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων μέσω της δημιουργίας ψηφιακών τεχνολογικών εργαλείων που θα επιτρέπουν την εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση ενεργειακών αναβαθμίσεων κτιρίων. Μέσω αυτών των εργαλείων, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, καθώς και πολίτες θα μπορούν να προσδιορίζουν τις κατάλληλες για αυτούς βελτιώσεις στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων τους, να διανείμουν πιο αποτελεσματικά τα κεφάλαια επένδυσης τους και να μειώσουν την συνολική τους κατανάλωση με τη στήριξη των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ενέργειας.   

Τα έργα αυτά προστίθενται στα 5 έργα έρευνας και καινοτομίας που ήδη υλοποιούνται και αναπτύσσουν έξυπνες ενεργειακές λύσεις για την Protergia, που εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας - Energy Utility of The Future – που παρέχει σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες και ανταγωνιστικά προϊόντα στους πελάτες του.
Εξάλλου, η Protergia προσφέρει ήδη την υπηρεσία Sun Save, με στόχο να αξιοποιηθεί η ενέργεια του ήλιου για οικονομία και μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία. Με την πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία που βασίζεται στην ιδιοκατανάλωση - με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού και μπαταρίας - επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση στα έξοδα ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της ευελιξίας που παρέχουν τα συστήματα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης