Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κωτσόβολος: Ο πρώτος retailer που κάνει τα καταστήματά του προσβάσιμα στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού

Κωτσόβολος: Ο πρώτος retailer που κάνει τα καταστήματά του προσβάσιμα στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού
11 καταστήματα της Κωτσόβολος γίνονται προσβάσιμα στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού, σε συνεργασία με την ομάδα TheHappyAct.
Η Κωτσόβολος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια» και με σκοπό να προσφέρει μία Καλύτερη Ζωή σε όλους, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις, παρουσιάζει τα πρώτα 11 καταστήματα του δικτύου της, τα οποία είναι πλέον προσβάσιμα στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού.
Σε συνεργασία με την ομάδα TheHappyAct, η οποία εστιάζει στη βέλτιστη εξυπηρέτηση ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, η Κωτσόβολος χαρτογράφησε 11 καταστήματά της και προχώρησε στις κατάλληλες παρεμβάσεις προκειμένου να καταστούν αισθητηριακά φιλικά στον Αυτισμό. Έτσι, γίνεται ο πρώτος retailer στην Ελλάδα που ενσωματώνει την αισθητηριακή προσβασιμότητα στην επιχειρηματική του δραστηριότητα και προσαρμόζει τις συνθήκες των καταστημάτων του για τη δημιουργία μιας βέλτιστης εμπειρίας για τα άτομα σε αυτό το φάσμα.
Η αισθητηριακή προσβασιμότητα των καταστημάτων της Κωτσόβολος περιλαμβάνει παροχή υποστήριξης στα χαρτογραφημένα καταστήματα, όπως αισθητηριακούς χάρτες, εκπαίδευση του προσωπικού και άλλα εργαλεία που βοηθούν τα άτομα στο φάσμα και τους συνοδούς τους, να προετοιμαστούν για να απολαύσουν την αγοραστική τους εμπειρία σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος.
Ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, κ. Γιάννης Βασιλάκος, δήλωσε: «Στην Κωτσόβολος δουλεύουμε σκληρά για να έχουν όλοι οι άνθρωποι που θα επισκεφθούν ένα κατάστημα Κωτσόβολος τη βέλτιστη εμπειρία, χωρίς κανένα εμπόδιο και καμία διάκριση. Για την Κωτσόβολος η έννοια της συμπερίληψης αποτελεί προτεραιότητα και με αφορμή το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια», φροντίζουμε να εξασφαλίζουμε την ίση πρόσβαση στη τεχνολογία για όλους. Είμαστε, λοιπόν, πολύ περήφανοι για τη συνεργασία μας με την ομάδα TheHappyAct, μέσα από την οποία μας δόθηκε η ευκαιρία να πετύχουμε τον σκοπό μας, αλλά και για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που προέκυψε, καθώς οι άνθρωποι στο φάσμα του αυτισμού και τα άτομα με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας, θα έχουν ίση πρόσβαση και θα μπορούν να περιηγηθούν με άνεση και ασφάλεια εντός των χαρτογραφημένων καταστημάτων μας. Η εταιρεία μας για άλλη μια φορά πρωτοπορεί και κάνει τα καταστήματά της πιο ανοιχτά, πιο φιλικά και προσβάσιμα στα άτομα με Αυτισμό, με στόχο μία Καλύτερη Ζωή για όλους».
Ο κ. Χρήστος Καρακασίδης, Co-Founder & Managing Director, TheHappyAct ανέφερε:
«Κανένα όνειρο δεν είναι μεγάλο και κανένας ονειροπόλος μικρός. Πολλοί ενδεχομένως να γνωρίζουν τη φράση αυτή, εμείς όμως είχαμε την ευκαιρία με την ομάδα της Κωτσόβολος να την βιώσουμε. Μας δόθηκε η δυνατότητα να ονειρευτούμε και να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας για μια απροβλημάτιστη εμπειρία πελάτη που ανήκει στο φάσμα του Αυτισμού. Προσπερνάμε εμπόδια και πετυχαίνουμε όλοι ως ομάδα να δώσουμε την ελευθερία τόσο στα ίδια τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα, όσο και στις οικογένειές τους να επισκεφθούν καθημερινούς χώρους και να νιώσουν μέρος του συνόλου. Είναι η πρώτη φορά που ένας retailer κοιτάζει στα μάτια τις ανάγκες όλων των πελατών του και φροντίζει να δημιουργήσει κατάλληλες προϋποθέσεις συνύπαρξης και εξυπηρέτησης. Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι μεγάλο, όπως μεγάλος θα είναι και ο αντίκτυπος μιας ουσιαστικής δράσης που θα αλλάξει την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας».
Η Κωτσόβολος θέτει κάθε φορά τον πήχη ακόμη πιο ψηλά και διευρύνει διαρκώς τον κύκλο των πρωτοβουλιών της, ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στην τεχνολογία, για μία Ζωή, όπως ακριβώς την ονειρεύονται, για μια Ζωή, σίγουρα Καλύτερη, χωρίς κανένα εμπόδιο και καμία διάκριση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης