Δελτία Τύπου

Leroy Merlin: Γιορτάζει 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα και συνεχίζει τις επενδύσεις στη χώρα

tags :
Leroy Merlin: Γιορτάζει 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα και συνεχίζει τις επενδύσεις στη χώρα
Με στόχο να γίνει η Πολυκαναλική Πελατοκεντρική Πλατφόρμα για τη Βελτίωση της Κατοικίας, η εταιρεία παρουσιάζει δύο νέα κέντρα διανομής τύπου Dark Store

Τα 15 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα συμπληρώνει η LEROY MERLIN το 2022, προσφέροντας σταθερά από το 2007 ολοκληρωμένες λύσεις για την ανακαίνιση, την ανανέωση, την επισκευή και τη διακόσμηση και βοηθώντας πάνω από 1,5 εκατομμύρια Έλληνες να φτιάξουν το σπίτι των ονείρων τους. Από το πρώτο κατάστημα που άνοιξε στην ελληνική αγορά (2007, εμπορικό πάρκο Αεροδρομίου), η LEROY MERLIN μετρά συνολικά επενδύσεις 115 εκατ. ευρώ στη χώρα, ενώ από το 2012 έχει καταφέρει να αυξήσει τα οικονομικά της μεγέθη κατά 120%, υπολογίζοντας να φτάσει τα 191 εκατ. ευρώ σε τζίρο για το 2022 . Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει 7 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο και απασχολεί 1.300 υπαλλήλους.

Αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της στη δυναμική της ελληνικής αγοράς, η εταιρεία, μέλος του Ομίλου Adeo, παγκόσμιου ηγέτη σε θέματα βελτίωσης της κατοικίας, ανακοίνωσε μία νέα στρατηγική κίνηση που αφορά σε επένδυση σε δύο νέους αποθηκευτικούς χώρους γρήγορης διακίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μια επένδυση ύψους 700.000€ που θα εξυπηρετούν τόσο την προμήθεια των καταστημάτων όσο και τις παραγγελίες e-shop. Στην Αθήνα, το νέο κέντρο διανομής  7600τμ. της LEROY MERLIN, που βρίσκεται στην περιοχή του Α. Ιωάννη στο Ρέντη, πρόκειται να λειτουργήσει ως το πρώτο Dark Store της εταιρείας στην Ελλάδα από τον προσεχή Δεκέμβρη, ενώ το δεύτερο κέντρο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Με τα δύο αυτά κέντρα διανομής Dark Store, η εταιρεία αναμένει να επεκτείνει σημαντικά τη δυναμική της σε επίπεδο εξυπηρέτησης, διαθέτοντας τις λύσεις της για ανακαίνιση και βελτίωση της κατοικίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα συνεχίζονται

Μιλώντας για την επόμενη μέρα της LEROY MERLIN σε πρόσφατη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό των 15 χρόνων, ο γενικός διευθυντής της LEROY MERLIN για την Ελλάδα και την Κύπρο, Olivier Arduin, δήλωσε ότι η φιλοδοξία της εταιρείας είναι να  μετατραπεί από κατάστημα λιανικής, σε ηγέτη της Physical και Digital πλατφόρμας του Home Improvement. Αποδεικνύοντας αυτή τη στρατηγική δέσμευση, ο Olivier Arduin επισήμανε ως άξονες του πλάνου ανάπτυξης: τα δύο νέα Dark Stores που θα λειτουργήσουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, την περαιτέρω ανάπτυξη μέσω φυσικών καταστημάτων σε περιοχές όπου δεν είχε παρουσία η LEROY MERLIN ως σήμερα, την ανάπτυξη νέων concept καταστημάτων (π.χ. αποκλειστικά για είδη κήπου), το σχεδιασμό νέου logistics center 35.000 τετραγωνικών, την προετοιμασία για το λανσάρισμα marketplace, καθώς και πολλές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας για την ενδυνάμωση των απομακρυσμένων πωλήσεων, την παροχή ολοκληρωμένων προσωποποιημένων λύσεων μερικής ή ολικής ανακαίνισης και πάνω από όλα για τη βελτίωση της πολυκαναλικής εμπειρίας πελάτη. 

Όπως σημείωσε ο Olivier Arduin: «Η LEROY MERLIN εδώ και 15 χρόνια, μέσα από την αδιάκοπη λειτουργία της στην Ελλάδα, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζει και επενδύει στη χώρα. Μέχρι σήμερα, έχουμε καταφέρει να έχουμε παρουσία με 7 φυσικά καταστήματα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και μέσα από τις online υπηρεσίες μας να φτάσουμε και στις υπόλοιπες περιοχές, προσφέροντας λύσεις και βελτιώνοντας τα σπίτια των καταναλωτών στην Ελλάδα. Όλα αυτά δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συμβολή των ανθρώπων μας, οι οποίοι αποτελούν την οικογένεια της LEROY MERLIN, καθώς όλοι μαζί δουλεύουμε για έναν κοινό στόχο. Να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας μία καλύτερη ζωή στο σπίτι με λύσεις ανακαίνισης, επισκευής και βελτίωσης της κατοικίας στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Όλοι μαζί καταφέραμε και δημιουργήσαμε μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές μας. Η σχέση αυτή είναι για εμάς το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε για άλλα τόσα χρόνια και ακόμα περισσότερα».

Οι δεσμεύσεις  και η Κοινωνική Ευθύνη

Σημαντική είναι επίσης και η κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια, με επιτομή το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης #giakalo. Με βάση τις δεσμεύσεις της και την έμπρακτη στήριξή της μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η LEROY MERLIN έχει πραγματοποιήσει 185 δράσεις #giakalo το τα τελευταία 2 χρόνια.

Ακολουθώντας τη στρατηγική του Ομίλου Adeo για μία πιο θετική/βιώσιμη κατοικία, και προσαρμόζοντάς τη σε τοπικό επίπεδο, η LEROY MERLIN έχει δεσμευτεί σε δράσεις πάνω σε βασικούς πυλώνες όπως: τη μείωση του αποτυπώματος CO2, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ενεργά στην παγκόσμια ουδετερότητα, τη διαχείριση αποβλήτων, την ασφάλεια, την παραγωγή & τη διάθεση βιώσιμων/θετικών προϊόντων, την επιμόρφωση πάνω στις ιδιοκατασκευές (DIY) και στην επανάχρηση προϊόντων ενισχύοντας την κυκλική οικονομία, ενώ μεγάλη έμφαση δίνει στην υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων όπου δραστηριοποιείται.  Σε τοπικό επίπεδο, η Marketing Director της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο, Ειρήνη Χαλκιαδάκη σημειώνει ότι: «Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ενέργειες για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, όπως η μεταφορά εμπορευμάτων και η επαγγελματική μετακίνηση με λύσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον, η διαχείριση αποβλήτων μέσω της συλλογής και ανακύκλωσης αυτών και η μετατροπή της λειτουργίας των καταστημάτων σε paper free. Έχει, επίσης, προγραμματιστεί να σβήνουν τα φώτα σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα κατά τις νυχτερινές ώρες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ενώ από το 2023 θα τοποθετηθούν σταδιακά φωτοβολταϊκά panels σε αρκετά καταστήματα, ξεκινώντας από το κατάστημα της Λάρισας. Συγχρόνως, σαν εταιρία ενθαρρύνουμε τους πελάτες να μειώσουν το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα δημιουργώντας χώρους ανακύκλωσης και προσφέροντας δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε όλα τα καταστήματα, ενώ προβλέπεται να λανσάρουμε μέσα στο 2022 μία σειρά από βιώσιμα προϊόντα για τη βελτίωση της κατοικίας. Φυσικά, από το έργο μας δε θα μπορούσε να λείπει η συνεισφορά στην τοπική κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε και την οποία συνεχώς υποστηρίζουμε με ανακαινίσεις δημόσιων δομών, την υποστήριξη κοινωφελών οργανισμών  και την έμπρακτη υποστήριξη σε δήμους μετά από φυσικές καταστροφές».  

Προτεραιότητα ο άνθρωπος

Στη LEROY MERLIN στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να συνεχίζει να επενδύει στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο που εφαρμόζει για τους εργαζόμενούς της, προσπαθώντας να το αποδεικνύει μέσα από συνεχή εκπαίδευση, σεμινάρια, έμφαση στην ασφάλειά του και ίσες ευκαιρίες εξέλιξης για όλους. Όπως σημείωσε η Άννα Παζούλη, HR Director της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο «Σήμερα τόσο το 47% των διοικητικών μας θέσεων σε καταστήματα και κεντρικά γραφεία όσο και το 40% των θέσεων top management καλύπτονται από γυναίκες, με στόχο να φτάσουμε το 50% το 2023!» Παράλληλα, η εταιρεία υιοθετεί ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας για τα κεντρικά γραφεία στο πλαίσιο μετάβασης σε ένα πιο σύγχρονο μοντέλο εξισορρόπησης της εργασίας και της προσωπικής ζωής ενώ εξακολουθεί να θέτει σε προτεραιότητα την έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής κάθε ανθρώπου, προσπαθώντας να διατηρεί τις αμοιβές σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που επικρατούν στην αγορά του λιανεμπορίου ή ορίζονται από τη νομοθεσία ως κατώτατες αποδοχές, και πάντα σε συνδυασμό με παροχές που επιβραβεύουν τις επιδόσεις. «Για το 2022, η εταιρεία προχώρησε σε οριζόντιες αυξήσεις της τάξης του 2% για όλους τους 1.300 συναδέλφους και τις συνδύασε με συμπληρωματικές παροχές όπως δωρεάν κινητά τηλέφωνα με απεριόριστη επικοινωνία και χρήση data  καθώς και κάρτες σίτισης» αναφέρει η Άννα Παζούλη.

Σχολιάζοντας την επέτειο των 15 ετών στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Leroy Merlin Greece & Cyprus, Leroy Merlin Poland, Bricoman Poland & Leroy Merlin Ukraine, Philippe Roger, δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία διαθέτουμε παρουσία και σταθερά μεγαλώνουμε και επεκτεινόμαστε, καθώς βλέπουμε ότι το κομμάτι της ανακαίνισης και του Home Improvement γίνεται όλο και πιο αγαπητό στους Έλληνες. Συνεχίζουμε να παραμένουμε στην Ελλάδα επενδύοντας στον ψηφιακό μας μετασχηματισμό, και παραδίδουμε τη σκυτάλη για τη νέα αυτή εποχή της LEROY MERLIN στην Agathe Monpays, που θα αναλάβει να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του απερχόμενου Managing Director, Olivier Arduin. Της εύχομαι καλή αρχή στα νέα της καθήκοντα, ενώ αποχαιρετώ τον Olivier Arduin με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεισφορά του στην εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια».

Η Agathe Monpays, με τη σειρά της σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που η άφιξή μου στη LEROY MERLIN Ελλάδας, συνέπεσε με τον εορτασμό της εταιρείας για τα 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα και μπορώ να είμαι μέρος αυτής της γιορτής και αυτής της εκδήλωσης. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τις ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου και όλοι μαζί να μπούμε στην επόμενη φάση ανάπτυξης της εταιρείας σε μια τόσο δυναμική βιομηχανία όπως αυτή του Home Improvement».

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης