Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Παραδέχονται τώρα ότι παρέδωσαν στοιχεία των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, Μ. Σφακιανάκη!

Παραδέχονται τώρα ότι παρέδωσαν στοιχεία των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, Μ. Σφακιανάκη!
Ωστόσο, αποσιωπούν ότι το πλέον κρίσιμο για την παραχώρηση των στοιχείων των ασφαλισμένων, ήταν η ενημέρωσή τους και η εξασφάλιση της συναίνεσής τους, πράγμα που δεν συνέβη.

Επιβεβαιώνει η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ -μετά την αποκάλυψή μας- ότι  παρέδωσε «κρυφά» τα στοιχεία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του Νοεμβρίου 2021 και των ψηφοφόρων που έλαβαν μέρος σε αυτήν, σε ιδιωτική εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα συμφερόντων του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ κ. Εμμ. Σφακιανάκη!
Δηλαδή, το έκανε αυτό χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει και να λάβει, ως όφειλε, την έγκριση των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ που ψήφισαν ηλεκτρονικά, και κυρίως χωρίς απόφαση δικαστικής αρχής ή εισαγγελική εντολή.
Μέσα στον πανικό τους από την αποκάλυψη ότι τα στοιχεία που έλαβαν από το ΕΔΥΤΕ, οι «Δέκα» της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ τα παρέδωσαν «κρυφά» στον κ. Σφακιανάκη, με σκοπό να συντάξει ιδιωτική γνωμοδότηση για να τη χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο όπου θα συζητηθεί το κύρος των εκλογών, ψελλίζουν τώρα ότι καλύπτονται δήθεν από «ρήτρα εμπιστευτικότητας»!
Ωστόσο, αποσιωπούν ότι το πλέον κρίσιμο για την παραχώρηση των στοιχείων των ασφαλισμένων, ήταν η ενημέρωσή τους και η εξασφάλιση της συναίνεσής τους, πράγμα που δεν συνέβη.
Γιατί, λοιπόν, δόθηκαν από τους «Δέκα» του ΕΔΟΕΑΠ τα προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων στον κ. Σφακιανάκη και στην εταιρεία του, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση και  συναίνεσή τους; Η τήρηση της εμπιστευτικότητας που επικαλούνται, δεν έχει καμία σχέση με τη χορήγησή τους και την επεξεργασία τους από την ιδιωτική εταιρεία, χωρίς την συναίνεση των ασφαλισμένων κατά παράβαση του Κανονισμού περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Έχουμε, δηλαδή, ρητή παραβίαση των διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων.
Οι «Δέκα» του ΕΔΟΕΑΠ ισχυρίζονται ακόμα, ότι βάση των οδηγιών του DPO του Οργανισμού, έκαναν ότι χρειάζεται για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων.
Μόνο που «ξεχνούν» να πουν στους ασφαλισμένους ότι DPO στον ΕΔΟΕΑΠ είναι μια άλλη εταιρία του απόστρατου υποστρατήγου κ. Εμμ. Σφακιανάκη, η GDPR Greece! Δηλαδή, έχουμε το φαινόμενο «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει». 
Επίσης, οι «Δέκα» του ΕΔΟΕΑΠ «ξεχνούν» να πουν στους ασφαλισμένους, ότι η πρόσληψη του κ. Σφακιανάκη για την ιδιωτική γνωμοδότηση, με την οποία ευελπιστούν να σώσουν τις καρέκλες τους, έγινε χωρίς διαγωνισμό, δηλαδή, με απευθείας ανάθεση! 
Μάλιστα, προκειμένου να αποφύγουν τη διαγωνιστική διαδικασία και να δώσουν απευθείας τη «δουλειά» στην εταιρεία GRISS του αποστράτου της ΕΛ.ΑΣ, καθόρισαν την τιμή κατά 50 ευρώ χαμηλότερα από το όριο διενέργειας διαγωνισμού, με το ύψος της σύμβασης να ανέρχεται τελικά σε 12.338 ευρώ (9.950 ευρώ + ΦΠΑ)! Τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία έχουν ήδη κατατεθεί ενώπιον των δικαστηρίων.
Στη νέα ανυπόγραφη ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε και πάλι στο site του ΕΔΟΕΑΠ (τον έχουν πλέον μετατρέψει σε προσωπικό τους φέουδο), οι «Δέκα» εξακολουθούν να ψεύδονται με σκοπό τη συνειδητή παραπλάνηση των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ και τη διατήρησή τους πάση θυσία στη διοίκηση του Ταμείου.
Επιτέλους να σταματήσει η κοροϊδία και η στοχοποίησή μας.
Επαναλαμβάνουμε, ότι τα στοιχεία που μας δόθηκαν από το ΕΔΥΤΕ, μας δόθηκαν με εισαγγελική παραγγελία, ενώ σε αυτά  δεν υπάρχει καμία αναφορά στη λέξη ΑΦΜ. 
Ας μας δείξουν λοιπόν που αναφέρεται η λέξη  ΑΦΜ κι ας πάψουν να ψεύδονται.
Επίσης, ψεύδονται χονδροειδώς όταν ανακοινώνουν στους ασφαλισμένους πως υπήρξε ανάκληση  της εισαγγελικής παραγγελίας προς το ΕΔΥΤΕ και μάλιστα στο σύνολό της (!)
Αποσιωπούν, δηλαδή, ότι η ανάκληση που πέτυχαν αφορούσε άλλη εισαγγελική εντολή που είχε δοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι στο ΕΔΥΤΕ. Η εισαγγελική διάταξη προς το ΕΔΥΤΕ ουδέποτε ανακλήθηκε.
Το ΕΔΥΤΕ όταν παρέδωσε τα  στοιχεία σε εμάς, τρία  πρώην μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, για την άσκηση αγωγής και προάσπισης των δικαιωμάτων μας,  ζήτησε από τον ΕΔΟΕΑΠ να ενημερωθούν όλοι οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με το νόμο, πράγμα που οι διοικούντες το Ταμείο δεν έπραξαν.
Σύμφωνα με το νόμο, «η επεξεργασία είναι απολύτως αναγκαία για την ικανοποίηση του εννόμου συμφέροντος που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή ο τρίτος ή οι τρίτοι, στους οποίους ανακοινώνονται τα δεδομένα και υπό τον όρο ότι τούτο υπερέχει προφανώς των δικαιωμάτων και συμφερόντων των προσώπων στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα και δεν θίγονται οι θεμελιώδεις ελευθερίες αυτών…»
«…Τέτοια περίπτωση συνδρομής υπέρτερου εννόμου συμφέροντος συνιστά, ιδίως, η περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία που ζητούνται είναι αναγκαία για την αναγνώριση, άσκηση ή υπεράσπιση δικαιώματος ενώπιον δικαστηρίου…».
Ζητούμε να σταματήσει η κατρακύλα των διοικούντων τον ΕΔΟΕΑΠ και να ανακαλέσουν τη νέα γεμάτη ψεύδη και συκοφαντίες ανακοίνωσή τους, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας για την κατασυκοφάντησή μας και την δόλια παραπλάνηση των ασφαλισμένων μας.
Αλήθεια, ποιοι και γιατί φοβούνται να αποκαλυφθούν τα πραγματικά στοιχεία των εκλογών, κρυπτόμενοι πίσω από τα προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων, τα οποία όμως οι ίδιοι δεν δίστασαν να παραδώσουν στον κ. Σφακιανάκη; Εφόσον όλα έγιναν «νόμιμα» στις εκλογές του, όπως υποστηρίζουν, τί έχουν να φοβηθούν από την αποκάλυψη των πραγματικών στοιχείων των αρχαιρεσιών;

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ, πρώην Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ
ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ, πρώην μέλος Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ
ΑΤΖΥ ΣΤΑΘΑΤΟΥ, πρώην Γ.Γ του ΕΔΟΕΑΠ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης