Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών στα εγκαίνια της ΔΕΘ
Μετά από πρόσκληση της διοργανώτριας Αρχής
Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., μετά από πρόσκληση της διοργανώτριας Αρχής, με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και να έλθει σε επαφή με όλους τους θεσμικούς παράγοντες που αμέσως η εμμέσως επηρεάζουν με τις αποφάσεις τους την Ελληνική Κεφαλαιαγορά και την Ιδιωτική Ασφάλιση.

Το δελτίο Τύπου 

Η Ένωσή μας, μετά την διεξαγωγή του κατά κοινή ομολογία εξαιρετικά επιτυχημένου διεθνούς συνεδρίου της που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επενδυτών και Χρηστών Ασφαλιστικών Υπηρεσιών BETTER FINANCE στις 16 Ιουνίου 2022, ξεκίνησε τις επαφές της με θεσμικούς παράγοντες και εν μέσω θέρους είχε την τιμή να συναντηθεί με το επιτελείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου, με σκοπό την προώθηση των παγίων αιτημάτων της Ένωσης και με σκοπό την υγιή ανάπτυξη της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και της Ελληνικής Οικονομίας, σκοπεύει δε, αμέσως μετά την συμμετοχή της στην ΔΕΘ, να εντείνει τις δράσεις της προς αυτή την κατεύθυνση.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και υπερήφανοι διότι, μετά από πολλούς αγώνες και προσπάθειες αναγνωρίζεται το έργο της Ενώσεώς μας σε τέτοιο υψηλό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Εποπτική Αρχή με την τωρινή της ηγεσία έχει λάβει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες για εξαιρετικά ακανθώδη ζητήματα, ενώ, τουλάχιστον στις υποθέσεις που η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών έχει αναδείξει (FOLLI, MLS, Αύξηση Κεφαλαίου Τρ. Πειραιώς), έχει παρέμβει καίρια και έχει ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, με αντίστοιχη αυστηρότητα, ταχύτητα και ευθυκρισία, δείχνοντας την ευαισθησία της στα θέματα διαφάνειας και προστασίας των μικροεπεδυτών.
Διατυπώνουμε εν τέλει την αισιοδοξία μας για το μέλλον και πιστεύουμε ότι οι εκρηκτικοί ρυθμοί ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας το τρέχον έτος, παρά τις σημαντικότατες προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος, θα αποτυπωθούν και στην εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης