Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Διανύουμε μια κοινωνικά αμφιλεγόμενη περίοδο στην υγεία, στην οικονομία, στην ηθική, στη δημοκρατία, στην ειρήνη

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Διανύουμε μια κοινωνικά αμφιλεγόμενη περίοδο στην υγεία, στην οικονομία, στην ηθική, στη δημοκρατία, στην ειρήνη
Κώτσιος: Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων
Ο Αθανάσιος Κώτσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ νομού Λάρισας με δελτίο τύπου, αναφέρει για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2022 που ειναι ημέρα αγώνα και απεργίας τα εξής :
"Η 1η Μάη  εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.
Δυστυχώς και η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας σε δυσμενή θέση.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια και έχει ήδη τεράστιο κόστος σε  ανθρώπινες ζωές. Το φάσμα συνέχισης μιας μακράς και βίαιης σύγκρουσης εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, συμβάλλει στην αύξηση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και του ενεργειακού κόστους και στη χώρα μας. 
Κανείς δε δύναται να διακρίνει σήμερα το μέγεθος της αγανάκτησης, της δυσφορίας, της άρνησης και της απέχθειας, προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ενώ και τα συστημικά μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πλέον δεν έχουν την αξιοπιστία να πείσουν τον πολίτη. Ότι κι αν του μεταφέρουν, είναι στη λογική του «φαίνεσθαι» αντί του «είναι».
Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης, αναζητά το νέο, την ελπίδα, την προοπτική εκείνη που θα δώσει την νέα αναγκαία για την οικονομική κοινωνική ανάπτυξη στη χώρα. 
Αναζητά τη στρατηγική εκείνη που σχεδιάζει στην πράξη το μέλλον το δικό του και της χώρας. Που δημιουργεί λύσεις εφαρμόσιμες στην αναγκαία αναπτυξιακή πρόοδο, σε επίπεδο ατομικό και προπαντός κοινωνικό, περιφερειακό έως και εθνικό. Τη στρατηγική που δημιουργεί ανάπτυξη στην πράξη, στο σύνολο των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Μιας χώρας, που δεν θα κοιτά να ωφελήσει τους λίγους και ημέτερους, που δεν θα αρκείται στις επιταγές που την καθιστούν υποδεέστερη και υποχείριο, όλων όσων τα συμφέροντά τους τη θέλουν μη αναπτυγμένη.
Είναι κρίσιμες οι ώρες για το πολιτικό σύστημα της χώρας και μένει να φανεί ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν. Ποιοι  έχουν εφαρμόσιμη στρατηγική ανάπτυξης της χώρας και με ποιο τρόπο θα πείσουν τον πολίτη για την ορθότητά της.
Πώς θα δοθεί η αναγκαία ώθηση, για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ώστε ο κάθε επαγγελματίας, να ξεκινά άμεσα, χωρίς τα γνωστά σε όλους εμπόδια της γραφειοκρατίας, που απογοητεύουν και οδηγούν σε επενδυτική υπαναχώρηση τον κάθε πολίτη, που έχει ένα επενδυτικό σχέδιο να εφαρμόσει.
Ποιες εφαρμόσιμες και άρα κοστολογημένες πολιτικές, θα προωθήθουν στα θέματα όπως η κλιματική κρίση και η οικολογία, οι πανδημίες, η πράσινη παραγωγική ανασυγκρότηση με τρόπο δίκαιο και ακόμα, ο πρωτογενής τομέας στη χώρα. Με ποια διαχείριση θα πεισθούν οι πολίτες να μείνουν στις εστίες τους και να μην αναγκάζονται να αναζητούν το μέλλον τους μακριά από την πατρίδα τους.
Διανύουμε μία περίοδο δύσκολη λόγω της πανδημίας από τη μία και των συνεπειών, οικονομικών και κοινωνικών, που προκάλεσαν τα πολυετή μνημόνια και δημιούργησαν δικαιολογημένα, ένα κλίμα δυσφορίας και φτωχοποίησης της πλειονότητας των πολιτών.
Αν και η πανδημία προέκυψε, ως συνέπεια της ανθρώπινης δραστηριότητας, καθώς εισήχθη στη χώρα, το ίδιο δεν ισχύει για την πτώχευσή της, με συνέπεια την επιβολή των δυσβάστακτων για τους πολλούς μνημονίων, από τα οποία, αν και θεωρητικά ανήκουν στο παρελθόν, στην πραγματικότητα θα την ακολουθούν για πολλά ακόμα χρόνια και θα δεσμεύουν και τις μελλοντικές γενιές της.
Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε, να αντλήσουμε δύναμη και να αγωνιστούμε. για ένα κόσμο ειρηνικό, πιο δίκαιο με περισσότερη αλληλεγγύη, αγάπη και ανθρωπιά."
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΪΟΥ 2022
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11πμ

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης