Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Αθ. Κώτσιος: O πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ επιλέγει την ρήξη με τις παρατάξεις

Αθ. Κώτσιος: O πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ επιλέγει την ρήξη με τις παρατάξεις
Δελτίο Τύπου του Γενικού Συμβούλου της ΟΤΟΕ και Μέλους Νομαρχιακού παραρτήματος ΣΥΕΤΕ νομού Λάρισας, κ.Κώτσιου Αθανάσιου
Την κρίσιμη αυτή ώρα που πρέπει να παλεύουμε όλοι μαζί για την υπογραφή μιας πραγματικά αξιοπρεπούς κλαδικής σύμβασης στην οποία οι τραπεζίτες, με τρόπο προκλητικό, προτείνουν μείωση του πραγματικού μας μισθού (αν συνυπολογίσουμε το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού την τελευταία 25ετία), ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ επέλεξε να συνεχίσει την επίθεσή του στην 3η σε δύναμη παράταξη του ΣΥΕΤΕ !
Μήπως τελικά η φίμωση της συγκεκριμένης παράταξης διευκολύνει κάποιους να εμφανίζουν την αποτυχία επιτυχία, τις μειώσεις μισθών προστασία του εισοδήματος και να κάνουν το μαύρο – άσπρο;
Σε άλλες εποχές όλα τα παραπάνω θα ήταν για τον ΣΥΕΤΕ casus belli απέναντι στην εργοδοσία, στην εποχή τη δική του, όχι.
Το ίδιο κάνουν και με το νέο κανονισμό των οδοιπορικών, ο οποίος ενώ φέρνει μειώσεις, με την βενζίνη στα 2 ευρώ, πανηγυρίζουν λες και το κόστος των καυσίμων μειώθηκε για τους εργαζόμενους. Κι ενώ καθυστέρησαν ένα χρόνο να φέρουν το θέμα στη διοίκηση της τράπεζας κι ενώ αποδέχτηκαν τετελεσμένα χωρίς να κάνουν καμία πρόταση, πανηγυρίζουν τώρα για κάτι το οποίο είναι προσωρινό και δεν είναι λύση αλλά νέα επιβάρυνση των συναδέλφων που μετακινούνται αναγκαστικά για να εργαστούν.
Αυτή λοιπόν την κρίσιμη ώρα που τα προβλήματα των συναδέλφων οξύνονται, ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ, αντί να συντονίζει και να ενισχύει τη δράση του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ δημιουργώντας τις συνθήκες ενός ευρύτερου μετώπου των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους ως όφειλε, προχώρησε «εν κρυπτώ» σε μία ακόμα καταχρηστική, διχαστική και πλήρως αντιδημοκρατική  ενέργεια σε βάρος της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ».
Σήμερα το πρωί, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι έπειτα από δικές του ενέργειες έγινε διακοπή της τηλεφωνικής γραμμής που υπήρχε στο γραφείο της 3ης μεγαλύτερης παράταξης του ΣΥΕΤΕ.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις του ΣΥΕΤΕ να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τη νέα θεσμική εκτροπή.
Εν μέσω της κρίσιμης διαπραγμάτευσης της κλαδικής σύμβασης και των σοβαρών εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην Εθνική Τράπεζα και γενικότερα στον τραπεζικό κλάδο αυτή την περίοδο, αντί να συντονίζει ο Πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ και να ενισχύει τη δράση του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ με σκοπό την επίλυση αυτών, επέλεξε να προχωρήσει σε μία ακόμη καταχρηστική ενέργεια σε βάρος της 3ης μεγαλύτερης παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ».
Διαχρονικά και απρόσκοπτα ο ΣΥΕΤΕ στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της συνδικαλιστικής δράσης και της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου διέθετε σε όλες τις παρατάξεις γραφείο με pc και με τηλεφωνική γραμμή.
Προς επίρρωσιν των παραπάνω, η παράταξη «Πρόταση Προοπτικής» (η οποία είναι εκτός Προεδρείου και δεν έχει αποσπάσεις) από το 2009 διαθέτει γραφείο με pc και με τηλεφωνική γραμμή στο όνομα της επικεφαλής της. Αυτό γίνεται ορθά ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία με τους συναδέλφους και τα μέλη του ΣΥΕΤΕ.
Ως εκ τούτου και λόγω της ανάγκης εκπροσώπησης των συναδέλφων και των συνδικαλιστικών υποχρεώσεων μίας παράταξης και της μέγιστης δυνατής επιτέλεσης των συνδικαλιστικών καθηκόντων των παρατάξεων στο Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ θα έπρεπε να διατηρούν γραφείο με PC και τηλέφωνο στον χώρο του ΣΥΕΤΕ όλες οι παρατάξεις του Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης