Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

ΕΛΠΕ: Χορηγός Δράσης της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Έλληνες, Πολίτες του Κόσμου|

tags :
ΕΛΠΕ: Χορηγός Δράσης της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Έλληνες, Πολίτες του Κόσμου|
ΕΛΠΕ: Χορηγός Δράσης της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Έλληνες, Πολίτες του Κόσμου|

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, υποστηρίζει το έργο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021” και στέκεται αρωγός στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων που έχει καταρτίσει για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, ως χορηγός της πρωτότυπης σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο: "Έλληνες, Πολίτες του Κόσμου".
H νέα αυτή παραγωγή έχει ως πρωταγωνιστές διακεκριμένους Έλληνες που δημιουργούν, προσφέρουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, αφήνοντας το στίγμα τους στην πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική εξέλιξη κάθε χώρας που τους φιλοξενεί, ενώ την ίδια ώρα μοιράζονται σκέψεις και οραματίζονται τρόπους με τους οποίους η διασπορά θα συνεισφέρει στην επόμενη, φιλόδοξη σελίδα που μπορεί να γράψει ο Ελληνισμός.
Το εγχείρημα "Έλληνες, Πολίτες του Κόσμου" φέρει τη σφραγίδα των δημιουργών Μαριάννας Σκυλακάκη και Σύλβιας Κλιμάκη, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Άγγελος Τσαούσης.
Στη σειρά παρουσιάζονται Έλληνες κοσμοπολίτες που τίμησαν την Ελλάδα στους τόπους όπου σπούδασαν και έζησαν, άνθρωποι που επέστρεψαν μπολιάζοντας τη χώρα με νέες εμπειρίες, ιδέες και δυνατότητες, αλλά και συμπατριώτες μας που εξακολουθούν να διαμένουν στο εξωτερικό, συνεχίζοντας όμως να επενδύουν στην πατρίδα τους. Συνολικά θα προβληθούν 8 ντοκιμαντέρ, διάρκειας 30’ το καθένα, στα οποία φιλοξενούνται οι: Κίμων Αγγελίδης, Κώστας Γραμμένος, Μαρία Δεμερτζή, Ελίζα Κονοφάγου, Μιχάλης Μπλέτσας, Ελευθερία Ντεκώ, Νίκος Σταθόπουλος και Μάρθα Τσιγκάρη.
"Με σταθερή στήριξη στον Πολιτισμό, ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής για την εταιρική υπευθυνότητα του Ομίλου, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αγκαλιάζουν κάθε δράση εθνικού χαρακτήρα που στοχεύει στην προβολή της ελληνικής ιστορίας και στην προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς", επεσήμανε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ κα Γεωργία Λασανιάνου, προσθέτοντας: "Για τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21, συνεργαζόμαστε στενά με την επιτροπή "ΕΛΛΑΔΑ 2021” και μέσα από τη χορηγία της δράσης για τη δημιουργία της σειράς ντοκιμαντέρ "Έλληνες, Πολίτες του Κόσμου”, την οποία ξεχωρίσαμε και επιλέξαμε, θελήσαμε να δώσουμε φωνή σε αληθινές ιστορίες που προβάλλουν τον Ελληνισμό, ως μια έννοια ζωντανή, ευρεία και δυναμική.
Οι προσωπικές αυτές αφηγήσεις, επιβεβαιώνουν την ακλόνητη πεποίθησή μας ότι οι δυνατότητες των Ελλήνων και αυτού του τόπου για πρόοδο, είναι ανεξάντλητες".
Η εκπομπή "Έλληνες Πολίτες του Κόσμου" έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στις 16:00 στον ΑΝΤ1, ενώ θα προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή την ίδια ώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης