Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα εκπαίδευσης για νέους της Θεσσαλονίκης από την Τιτάν

tags :
Πρόγραμμα εκπαίδευσης για νέους της Θεσσαλονίκης από την Τιτάν

Η πρωτοβουλία together αναπτύσσεται ως ένα ολιστικό 5μηνο πρόγραμμα (Δεκέμβριο-Απρίλιο) αποτελούμενο από τέσσερις πυλώνες δράσης με στόχο μεταξύ άλλων την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα together, μία πρωτοβουλία του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας και του φορέα καινοτομίας Youthnest για νέες και νέους επαγγελματίες 25-35 ετών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αναγνωρίζοντας τόσο τις ανάγκες όσο και τις προκλήσεις τους, το πρόγραμμα together έχει ως στόχο την ενδυνάμωση 150 νέων που ζουν και εργάζονται στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, και την προώθηση της ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής τους ζωής.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει πτυχίο ή εξειδίκευση.
Την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Γιουτίκας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νικόλαος Τζόλλας.
Μέσα από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του προγράμματος από την εταιρία Ierax Analytics, τη διενέργεια focus groups και συνεντεύξεων, αναδείχθηκαν κρίσιμα ζητήματα σε σχέση με τη δυνατότητα των επαγγελματιών της πόλης να επενδύσουν τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά τους στην ενίσχυση του επαγγελματικού οικοσυστήματος της Θεσσαλονίκης.

Με σκοπό οι νέοι της πόλης να βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον ενδυνάμωσης δεξιοτήτων, ανταλλαγής απόψεων και υποστήριξης, η πρωτοβουλία together αναπτύσσεται ως ένα ολιστικό 5μηνο πρόγραμμα (Δεκέμβριο-Απρίλιο) αποτελούμενο από τέσσερις (4) πυλώνες δράσης:

  • toget skills: Ο πρώτος πυλώνας εστιάζει στις επαγγελματικές δεξιότητες (soft & hard skills). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, δύο φορές το μήνα, να εξοικειώνονται με τις διεθνείς τάσεις σε θέματα όπως η επίλυση προβλημάτων (Problem Solving) και η διαχείριση έργου (Project Management).
  • toget inspiration: Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των νέων επαγγελματιών ως προς τις ικανότητες και τις γνώσεις τους, είναι ο δεύτερος πυλώνας δράσης και σημαντικό κομμάτι του προγράμματος, γι’ αυτό μια φορά το μήνα οι νέοι θα συνομιλούν με εξειδικευμένους επαγγελματίες, για να λύσουν απορίες και να εμπνευστούν ώστε να βελτιωθούν επαγγελματικά σε διάφορους κλάδους.
  • toget wellbeing: Η επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής είναι από τις πιο βασικές αρχές του προγράμματος. Στον πυλώνα του wellbeing αναδεικνύεται η αξία της αποσύνδεσης ενώ εξετάζονται θέματα όπως η ανάγκη ικανοποίησης πολλαπλών ρόλων και η έννοια του burnout.
  • toget network: Ο τέταρτος πυλώνας του προγράμματος, προσφέρει ισχυρή δικτύωση μεταξύ των 150 νέων ανθρώπων, συνεργατών και φορέων της πόλης, ώστε να δημιουργηθούν νέοι δίαυλοι επικοινωνίας, ιδέες, start-ups και ευκαιρίες παραμονής στην αγορά εργασίας της Θεσσαλονίκης.

Με την εμπειρία και τεχνογνωσία της Youthnest και των στελεχών του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, καθώς και μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς, φορείς και οργανισμούς της πόλης, το πρόγραμμα στοχεύει να δώσει στους νέους που θα συμμετάσχουν χρήσιμα εφόδια για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος together, ο Διευθυντής του Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, Κώστας Νικολάου δήλωσε σχετικά: «Το εργοστάσιο Ευκαρπίας, αλλά και ο ΤΙΤΑΝ συνολικά, έχει μία ισχυρή δέσμευση προς τη νέα γενιά. Εδώ και χρόνια υποστηρίζουμε σταθερά την εκπαίδευση και την εξέλιξη μαθητών, φοιτητών και νέων επιστημόνων, γιατί εκείνοι είναι το μέλλον.
Αναγνωρίζουμε, όμως, ότι υπάρχουν και πολλά εμπόδια. Για αυτό και αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία, μέσα από μία συμμετοχική προσπάθεια, να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση 150 νέων της πόλης μας, προκειμένου να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να διεκδικήσουν με αυτοπεποίθηση ένα επιτυχημένο επαγγελματικό μέλλον.
Μαζί με το Youthnest επιστρατεύουμε την εμπειρία μας, αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας, προσφέροντάς στους νέους εργαλεία, υποστήριξη και έμπνευση».

Η Founder και Director του φορέα καινοτομίας Youthnest, Θάλεια Ρίζου δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε τον φορέα καινοτομίας Youthnest πριν 5 χρόνια με σκοπό να ζούμε και να εργαζόμαστε στην Θεσσαλονίκη με αξιοπρέπεια. Έχουμε βιώσει πολύ έντονα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας νέος επαγγελματίας και για αυτό δημιουργήσαμε μαζί με τον Τιτάνα το πρόγραμμα together, με σκοπό να τις αντιμετωπίσουμε.
Η ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής, το ψηφιακό burnout, η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων μας (skills), είναι μόνο κάποια από τα ζητήματα που θα αγγίξουμε μαζί με 150 νέους 25-35 χρονών στο 5μηνο πρόγραμμα together».
Αν είσαι 25-35 ετών, ζεις και εργάζεσαι στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα together σε προσκαλεί να δηλώσεις συμμετοχή στη νέα κοινότητα εκπαίδευσης και δικτύωσης που δημιουργήθηκε για 5 μήνες.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει πτυχίο ή εξειδίκευση.

Δήλωσε συμμετοχή σήμερα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης