Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Σωματείο Εργαζομένων Eurobank: Καλό ταξίδι στους «σκαπανείς» της Ο.Τ.Ο.Ε., Τάκη Σκαρτσολιά και Αλέκο Πουλαρίκα

tags :
Σωματείο Εργαζομένων Eurobank: Καλό ταξίδι στους «σκαπανείς» της Ο.Τ.Ο.Ε., Τάκη Σκαρτσολιά και Αλέκο Πουλαρίκα
Δήλωση Στάθη Χαρίτου-Προέδρου Δ.Σ. Union Eurobank- Μέλους Διοίκησης Γ.Σ.Ε.Ε. και Ο.Τ.Ο.Ε.
Αυτές τις ημέρες έφυγαν από τη ζωή δύο (2) από τα πιο επιφανή και ιστορικά στελέχη της Ο.Τ.Ο.Ε., οι Τάκης Σκαρτσολιάς και Αλέκος Πουλαρίκας.
Ο Τάκης επί σειρά ετών εκλεγόμενος με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ ήταν αναμορφωτής της Γραμματείας Πολιτισμού της Ο.Τ.Ο.Ε. και μόνιμος Γραμματέας της.
Σε αυτόν οφείλει η Ο.Τ.Ο.Ε την δημιουργική της εξωστρέφεια, τόσο στον Πολιτισμό, όσο στον Αθλητισμό, δηλαδή στα πόστα που φέρουν ανεξίτηλο το αποτύπωμα του Τάκη Σκαρτσολιά.
Ο Αλέκος είναι ίσως η πιο εμβληματική μορφή συνδικαλιστή που πέρασε από όλα τα αξιώματα της Ο.Τ.Ο.Ε. και διακρίθηκε και ως Πρόεδρος και ως Γενικός Γραμματέας.
Είχε κάνει την υπέρβαση από τις κομματικές εξαρτήσεις και εκλεγόταν πάντα, επί σχεδόν 30 χρόνια, μέσα από το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της «Συσπείρωσης», ενώ είχε μόνιμα προοδευτικό πρόσημο.
Οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Ο.Τ.Ο.Ε.-Τραπεζών μέχρι το 1999-2000 φέρουν την υπογραφή του Αλέκου Πουλαρίκα, πρωταγωνιστή αυτών των επιτυχιών που πύργωσαν τον Κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων και τον ανέδειξαν εκείνη την εποχή!
Συνυπήρξαμε στα όργανα της Ο.Τ.Ο.Ε. και με τους δύο ως άνω συναδέλφους, αν και είχαμε διαφορετική ιδεολογική και συνδικαλιστική προέλευση.
Κοινό σημείο: Η αμοιβαία κατανόηση και αναγνώριση. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους. Καλό ταξίδι και στους δύο αγωνιστές του Κλάδου. Στάθης Χαρίτος

Σωματείο Εργαζομένων Τραπεζικής Επιχείρησης Eurobank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης