Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

H NN Hellas συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Prolepsis και στηρίζει το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία

H NN Hellas συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Prolepsis και στηρίζει το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία
Το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία βασίζεται στον εθελοντισμό και λειτουργεί υποστηρικτικά για την ευάλωτη ομάδα των ατόμων Τρίτης Ηλικίας,

Η NN Hellas, με οδηγό τις αξίες της «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», ξεκινά μία νέα συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία, με στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης στην Τρίτη Ηλικία. Μέσα από την ενέργεια αυτή η NN Hellas καλύπτει την υποστήριξη της Τηλεφωνικής Γραμμής για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία - 210 6101300.
Παράλληλα, καλύπτει την εκπαίδευση και εποπτεία των εθελοντών, που συνδέονται με ηλικιωμένους με στόχο την ανάπτυξη δεσμών "φιλίας”, ενώ εθελοντές – στελέχη της εταιρίας επικοινωνούν τηλεφωνικά με μοναχικούς ηλικιωμένους σε εβδομαδιαία βάση, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα εταιρικού εθελοντισμού. 

Στην Ελλάδα, το 21,5% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών. Εκτιμάται, ότι περίπου 550.000 ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους. Οι ηλικιωμένοι βιώνουν μοναξιά και κοινωνική απομόνωση, ενώ παράλληλα δεν αξιοποιούνται η εμπειρία και οι δυνατότητές τους. Εκτός από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά έχουν δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία του ατόμου, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία βασίζεται στον εθελοντισμό και λειτουργεί υποστηρικτικά για την ευάλωτη ομάδα των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό και δημιουργώντας δεσμούς φιλίας μέσα από την ανθρώπινη επαφή.

Το Ινστιτούτο Prolepsis, ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας από το 1990, υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή της υγείας του πληθυσμού, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η κα. Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas, σημείωσε: «Με σεβασμό και μέριμνα, στοχεύουμε πάντα σε πράξεις ουσιαστικής αλληλεγγύης και στήριξης προς τους συνανθρώπους μας. Στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε, στην ΝΝ Hellas προχωρήσαμε σε μία ιδιαίτερη συνέργεια με το Ινστιτούτο Prolepsis, για τον περιορισμό της αποξένωσης της Τρίτης Ηλικίας, που στηρίζεται στην επικοινωνία και τη δημιουργία σχέσεων φιλίας».

Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis κα. Αθηνά Λινού, ανέφερε σχετικά με τη νέα συνεργασία με την NN Hellas: «Η υποστήριξη της ΝΝ Hellas είναι πραγματικά συγκινητική και ζωτικής σημασίας στην προσπάθειά μας να σταθούμε δίπλα σε άτομα Τρίτης Ηλικίας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Με την πολύτιμη βοήθεια της NN Hellas ενισχύουμε την κοινωνικότητα και κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη προς τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, που καθημερινά δοκιμάζονται από τη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης