Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ιασώ Παίδων: Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ιασώ Παίδων: Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Το Ariston Test διερευνά την προσωπικότητα, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του εξεταζόμενου, προκειμένου να εντοπίσει τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν

Η επιλογή καριέρας στην σύγχρονη εποχή είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Οι γρήγοροι ρυθμοί με τους οποίους κινείται η κοινωνία, διαμορφώνουν διαρκώς νέες καταστάσεις αλλά και νέα επαγγέλματα. Μέσω αυτών των αλλαγών, οι μαθητές του Λυκείου καλούνται σε μια τρυφερή ηλικία να αποφασίσουν τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν για όλη τους την ενήλικη ζωή. Αυτή η απόφαση είναι πολύ δύσκολη και συχνά δημιουργεί έντονο στρες στα παιδιά και τις οικογένειές τους. 

Το ΙΑΣΩ Παίδων, κατανοώντας τις ανησυχίες των εφήβων της εποχής μας, δημιούργησε ένα έγκριτο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που πραγματοποιείται από εγκεκριμένο και ειδικά εκπαιδευμένο σύμβουλο. Μέσω της χρήσης του Ariston Test, ο σύμβουλος μαζί με τον μαθητή είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τόσο τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα, όσο και τις ικανότητες του. Μέσω της συμβουλευτικής που ακολουθεί την διεξαγωγή του τεστ, ο σύμβουλος μαζί με τον μαθητή έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοινού τις διαθέσιμες επιλογές και να συζητήσουν την περαιτέρω μαθησιακή του πορεία. Η διαδικασία επαγγελματικού προσανατολισμού απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Λυκείου που καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους, καθώς και σε μικρότερους μαθητές οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν πεδίο κατεύθυνσης. Επίσης, απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο ή εργαζόμενους που επιθυμούν να αλλάξουν καριέρα.

Το Ariston Test διερευνά την προσωπικότητα, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του εξεταζόμενου, προκειμένου να εντοπίσει τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν. 

Συγκεκριμένα:

  • Έχει Υψηλούς Δείκτες Αξιοπιστίας και Εγκυρότητας
  • Ενσωματώνει 5 διαφορετικά τεστ σε 1 (προσωπικότητας, ενδιαφερόντων, ικανοτήτων, και δεξιοτήτων και ψυχολογικών παραγόντων)
  • Βασίζεται στην τυπολογική θεωρία του Holland
  • Δεν αξιολογεί μόνο το ενδιαφέρον αλλά και τις δυνατότητες του μαθητή
  • Δίνει το έναυσμα για την έναρξη της συμβουλευτικής διαδικασίας μεταξύ εγκεκριμένου συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού και ενδιαφερόμενου, μέσω της οποίας λύνεται το επαγγελματικό αδιέξοδο

Στο ΙΑΣΩ Παίδων φροντίζουμε πάντα η υγεία των παιδιών να είναι στα καλύτερα χέρια. Το έμπειρο ιατρικό και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, ο  εξοπλισμός τεχνολογίας αιχμής και η εφαρμογή καινοτόμων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, καθιστούν το ΙΑΣΩ Παίδων, την κορυφαία Παιδιατρική κλινική στην Ελλάδα.  

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης