Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ο Όμιλος Fourlis υπέγραψε την Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς

tags :
Ο Όμιλος Fourlis υπέγραψε την Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς

Ο Όμιλος Fourlis, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τη δέσμευσή του υπέρ της καταπολέμησης των διακρίσεων και της προαγωγής της ισότητας στον χώρο εργασίας, προχώρησε σε υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στη χώρα μας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ, και αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς να αναπτύσσουν και να υλοποιούν πρακτικές ένταξης και διαχείρισης της διαφορετικότητας.
Στην Ελλάδα η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2019 και έχει στόχο να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος Fourlis εδώ και 70 χρόνια επενδύει, σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησής του, στη δημιουργία και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, στις συνθήκες εργασιακής ασφάλειας, στην αξιοκρατία και στην προσωπική ανάπτυξη, στον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και στην παροχή ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης, αξιολόγησης και επιβράβευσης για όλους, θέματα που αποτελούν το επίκεντρο της Ομιλικής φιλοσοφίας και των πρακτικών που ακολουθούνται.
«Ο Όμιλος Fourlis είναι οι άνθρωποί του, όλοι εκείνοι δηλαδή, που καθημερινά στηρίζουν τη λειτουργία του.
Ο σεβασμός στους ανθρώπους μας αποτελεί και έναν από τους βασικούς άξονες στους οποίους εστιάζουν τα προγράμματα και οι δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιούμε.
Σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης του Ομίλου δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, θρησκείας, καταγωγής, σεξουαλικών ή άλλων προτιμήσεων κτλ, να εφαρμόζουμε σύγχρονες και ανθρωποκεντρικές πολιτικές και πρακτικές για την προώθηση του σεβασμού στη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη, την αποδοχή και την ισότητα στον Όμιλό μας.
H υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας αποτελεί ακόμα μία έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Ομίλου μας προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε η κ. Λήδα Φουρλή, διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Fourlis.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης