Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

FrieslandCampina Hellas - NOYNOY: Ενίσχυση των πρωτοβουλιών προσφοράς σε όλη τη χώρα

FrieslandCampina Hellas - NOYNOY: Ενίσχυση των πρωτοβουλιών προσφοράς σε όλη τη χώρα
FrieslandCampina Hellas-NOYNOY: Ενίσχυση των πρωτοβουλιών προσφοράς σε όλη τη χώρα

Η FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ, πιστή στη δέσμευση προσφοράς και στις αξίες της, επιφέρει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, συνεισφέροντας στους στόχους του Ο.Η.Ε. για μηδενική πείνα και φτώχεια. Η εταιρεία το 2020 στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, προσφέροντας γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, τυρί, γιαούρτι και βούτυρο.
Κατά τη διάρκεια του 2020, με την πανδημία να καλπάζει σε παγκόσμια κλίμακα και τις ανάγκες όπως η πρόσβαση στην τροφή και η διασφάλιση της υγείας να βρίσκονται στο επίκεντρο, η εταιρεία ενίσχυσε την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία. Μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "Κύκλος Φροντίδας" και με πυλώνες προσφοράς τις πρωτοβουλίες "Φροντίδα και Αγάπη" και "ΝΟΥΝΟΥ: Ένα Ποτήρι Γάλα για Κάθε Παιδί", συνέβαλε στη βελτίωση της καθημερινότητας χιλιάδων συμπολιτών μας, ανακουφίζοντας από τα ζητήματα σίτισης με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι.
Για δέκατη χρονιά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Φροντίδα και Αγάπη, η FrieslandCampina Hellas - ΝΟΥΝΟΥ σε συνεργασία με περισσότερους από 400 φορείς και κοινωνικές δομές, προχώρησε το 2020 σε πράξεις συνεισφοράς συνολικής αξίας €492.000.
Η ενέργεια, που έχει ξεκινήσει από το 2011, στηρίζοντας συστηματικά συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα, έγινε όχημα προσφοράς γαλακτοκομικών προϊόντων σε οργανισμούς, ΜΚΟ, δήμους και άλλους φορείς. Μέχρι σήμερα, η συνολική προσφορά της πρωτοβουλίας ανέρχεται σε €2.500.000.
Την ίδια στιγμή με το βλέμμα στραμμένο στις μελλοντικές γενιές, η FrieslandCampina Hellas - ΝΟΥΝΟΥ συνέχισε για πέμπτη χρονιά την πρωτοβουλία ΝΟΥΝΟΥ: Ένα Ποτήρι Γάλα για κάθε Παιδί!, για να μη λείψει από κανένα παιδί το γάλα, που είναι βασικό συστατικό για τη σωστή ανάπτυξη, την καλή διατροφή και την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.
Μέσα στο 2020 η στήριξη σε φορείς που φροντίζουν παιδιά και δήμους ξεπέρασε τα 2.050.000 ποτήρια γάλα ΝΟΥΝΟΥ, ενώ από την έναρξη του προγράμματος, το 2015, μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει προσφέρει πάνω από 4.150.000 ποτήρια γάλα σε δεκάδες ιδρύματα, φορείς και δομές υποστήριξης ανηλίκων σε όλη την Ελλάδα.
Η FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ, αφουγκραζόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, ειδικά αυτήν την περίοδο που όλοι βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες, ανανεώνει τη δέσμευσή της για προσφορά. Με αστείρευτη κοινωνική ευαισθησία συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο, στηρίζοντας με συνέπεια τους συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα.
Εκτός από τη σταθερή ετήσια προσφορά σε περισσότερους από 400 φορείς, παρακάτω ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις ενέργειες, που πραγματοποιήθηκαν από τη FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ, το 2020 στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "Κύκλος Φροντίδας:
Με την πρωτοβουλία Φροντίδα και Αγάπη: Από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη, που τέθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), διανεμήθηκαν πάνω από 1.900.000 ποτήρια γάλα ΝOYNOY και 140.000 κύπελλα γιαουρτιού ΝΟΥΝΟΥ σε περισσότερους από 44.000 συνανθρώπους μας, κατοίκων περιοχών που βρίσκονταν σε καραντίνα, μέσω ενίσχυσης πάνω από 45 φορέων και 40 δήμων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος των Δήμων Βοήθεια στο Σπίτι και άλλων παρόμοιων προγραμμάτων στήριξης. Ανάμεσά τους ήταν οι δήμοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ηρακλείου, Λαρισαίων, Βόλου, Περιστερίου, Ρόδου, Ιωαννίνων, Πύργου, καθώς και περιοχές που τέθηκαν εκείνο το διάστημα σε καραντίνα, όπως Δαμασκηνιά και Δραγασιά του Δήμου Βοΐου, Εχίνος του Δήμου Μύκης, Μεσοποταμία του Δήμου Καστοριάς, Φούστανη Αλμωπίας στην Πέλλα (3/21-5/21).
Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού σε όλη την Ελλάδα Μπορούμε και τη συμμετοχή της στο δίκτυο Διάσωσης & Προσφοράς Τροφίμων, η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY στήριξε έμπρακτα το μήνυμα Καμία μερίδα φαγητού χαμένη, προσφέροντας 42.260 μερίδες φαγητού σε κοινωφελείς φορείς σε όλη την Ελλάδα.
Την περίοδο που η χώρα μας βίωνε τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας Ιανός , η εταιρεία πρόσφερε 3.840 κουτιά γάλα ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ στους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Ζακύνθου, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σταθερά δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται (9/21).
Μετά τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο (11/21), παρείχε δωρεάν 2.016 κουτιά γάλα ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ, στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.
Προσφορά 27.000 ποτηριών γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού "Κιβωτός του Κόσμου.
Προσφέρθηκαν 18.000 ποτήρια γάλα ΝΟΥΝΟΥ στα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ η μέχρι σήμερα (2008-2020) προσφορά ανέρχεται σε 680.000 ποτήρια γάλακτος.
Διανεμήθηκαν 10.173 κιβώτια γαλακτοκομικών προϊόντων, εκ των οποίων 64.860 ποτήρια γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και πάνω από 120.000 κύπελλα γιαουρτιού, στην Τράπεζα Τροφίμων
Προσφέρθηκαν 6.366 κιβώτια γαλακτοκομικών προϊόντων, εκ των οποίων 199.000 ποτήρια γάλα ΝΟΥΝΟΥ και 63.336 κύπελλα γιαουρτιού ΝΟΥΝΟΥ, στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων.
Διανεμήθηκαν δωρεάν συνολικά 906 κιβώτια από τα οποία 31.389 ποτήρια γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και 5.564 κύπελλα γιαουρτιού ΝΟΥΝΟΥ, στον μη κερδοσκοπικό σύλλογο "Γαλήνη των ΑΜΕΑ".
Προσφέρθηκαν 3.190 κιβώτια γαλακτοκομικών προϊόντων εκ των οποίων 18.700 ποτήρια και 50.000 κύπελλα γιαουρτιού, στο Φιλανθρωπικό Σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ της ΑΓΑΠΗΣ με έδρα την Πάτρα.
Διατέθηκαν δωρεάν συνολικά 1.657 κιβώτια γαλακτοκομικών προϊόντων, 16.440 ποτήρια γάλακτος και 19.604 κύπελλα γιαουρτιού ΝΟΥΝΟΥ, στον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης