Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

O Πατρίκ Μουράτογλου στην Cosmote TV: o Τσιτσιπάς, η Σάκκαρη και τα επόμενα αστέρια του τένις

tags :
O Πατρίκ Μουράτογλου στην Cosmote TV: o Τσιτσιπάς, η Σάκκαρη και τα επόμενα αστέρια του τένις
Αποκλειστική συνέντευξη του διεθνούς φήμης προπονητή τένις στην εκπομπή Top Spin

Στην εκπομπή Top Spin, που προβάλλεται κάθε Δευτέρα από το COSMOTE SPORT 6HD φιλοξενήθηκε ο διεθνούς φήμης προπονητής τένις Πατρίκ Μουράτογλου.
Ο Γάλλος προπονητής μίλησε με τη Μαρίζα Γεωργίτση και έκανε αποκαλύψεις για τη συνεργασία του με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τα αδέρφια του, ενώ σχολίασε την Μαρία Σάκκαρη, την πολλά υποσχόμενη Μιχαέλα Λάκη και την ελληνική του καταγωγή.

Κεφάλαιο «Τσιτσιπάς»

Για τη συνεργασία του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, στην ακαδημία «Mouratoglou Tennis Acedemy», από την οποία έχουν περάσει κι άλλα κορυφαία ονόματα, όπως η Σερένα Γουίλιαμς, ο Γάλλος προπονητής είπε πως αυτή ξεκίνησε, αφού τον ανακάλυψε στο YouTube. «Είχα ακούσει ότι υπάρχει ένας Έλληνας παίκτης, καλός.
Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και πάντα είχα μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την Ελλάδα και για τους Έλληνες.
Όταν άκουσα λοιπόν, ότι υπάρχει ένας Έλληνας αθλητής, άρχισα να ψάχνω, να δω βίντεό του.
Τον είδα λοιπόν σε ένα τουρνουά που έπαιζε στις ΗΠΑ.
Μου άρεσε που αναλάμβανε τις ευθύνες του, που φαινόταν ώριμος και ανταγωνιστικός, γιατί αυτό είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά.
Μίλησα με τον πατέρα του, τους κάλεσα να έρθουν να μείνουν μία εβδομάδα και από τότε δεν ξαναέφυγαν».
Σε ερώτηση για το τι λείπει από το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά, για να κατακτήσει ένα Grand Slam, ο Πατρίκ Μουράτογλου απάντησε:
«Ο Στέφανος είναι πάρα πολύ επιθετικός, όπως οι τρεις μεγάλοι παίκτες της εποχής μας, ο Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ και ο Φέντερερ.
Οι επιθετικοί παίκτες χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο, για να ξεδιπλώσουν όλες τους τις ικανότητες. Έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.
Όταν έχασε τον τελικό του αυστραλιανού Open, κάναμε μια μεγάλη συζήτηση.
Είναι σημαντικό να καταλάβει ποια είναι τα λάθη του και τι τον οδήγησε στην αποτυχία».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην νίκη του Έλληνα πρωταθλητή απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ στο Open της Αυστραλίας: «ήταν καταπληκτικό παιχνίδι.
Σε κάθε παιχνίδι ο Τσιτσιπάς είναι διαφορετικός.
Ήξερε πάρα πολύ καλά, ότι δε θα υπάρχει ούτε ένας εύκολος πόντος ενάντια του Ναδάλ.
Έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.
Τέτοιου είδους παιχνίδια σημαδεύουν μία καριέρα, γιατί κατάλαβε ότι μπορεί να το κάνει, μπορεί να το επαναλάβει.
Του δίνει μία πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, τη χρειαζόταν αυτή τη νίκη».
Κλείνοντας το «κεφάλαιο» Τσιτσιπάς ο Γάλλος προπονητής αναφέρθηκε στα αδέρφια του, τα οποία είναι επίσης στο πρόγραμμα της ακαδημίας του. «Παίζουν πάρα πολύ καλά. Ίσως να δούμε κι άλλον Τσιτσιπά σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Η «πολεμίστρια» Μαρία Σάκκαρη & η Μιχαέλα Λάκη

Όσον αφορά στη Μαρία Σάκκαρη σχολίασε «Είναι πολεμίστρια, εκμεταλλεύεται πάρα πολύ καλά τις ικανότητές της, δε σταματάει να βελτιώνεται. Αυτό δεν ισχύει για όλους, αλλά για αυτήν είναι μία πραγματικότητα. Έχει ένα πολύ καλό φόρχαντ και της αρέσει να κυριαρχεί στο παιχνίδι με αυτό. Είναι πάρα πολύ γρήγορη. Έχει πάρα πολύ ένταση στο παιχνίδι της και για μένα είναι μία πραγματική πολεμίστρια. Αν αναρωτιούνται κάποιοι πώς ο Ναδάλ κρατάει τη φυσική του κατάσταση, αρκεί κάποιος να παρατηρήσει το πώς προπονείται καθημερινά. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η Μαρία Σάκκαρη. Τη σέβομαι πάρα πολύ».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πατρίκ Μουράτογλου μίλησε για ακόμα μία πολλά υποσχόμενη Ελληνίδα, την 16χρονη Μιχαέλα Λάκη. Όπως ανέφερε ο διεθνούς φήμης προπονητής, η τενίστρια του τράβηξε την προσοχή, όταν άκουσε το χτύπημα της μπάλας της. «Ακούω τον ήχο της μπάλας και λέω αυτή χτυπάει πολύ καλά, θέλω να πάω να την δω. Πήγα την είδα και την πήρα στο πρόγραμμά μου και μετά από λίγες εβδομάδες έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έχει μία εκπληκτική ικανότητα συγκέντρωσης. Ξέρει πάρα πολύ καλά γιατί είναι στο γήπεδο, είναι συγκεντρωμένη, θέλει να προοδεύσει, έχει πάρα πολύ ταλέντο. Τη χτυπάει πολύ νωρίς την μπάλα, είναι πολύ επιθετική, πάει πάρα πολύ γρήγορα, μόλις έγινε 16 χρονών και νομίζω μπορούμε να την υπολογίζουμε για το μέλλον».

«Νιώθω 50% Έλληνας»

Από την κουβέντα δεν έλειψε η αναφορά στην ελληνική καταγωγή του Πατρίκ Μουράτογλου. «Ειλικρινά θα σας πω, νιώθω 50% Έλληνας. Οι παππούδες μου, τα ξαδέρφια μου, ο πατέρας μου είναι Έλληνες. Έχω ζήσει πολύ με όλους αυτούς, έχω την ελληνική κουλτούρα και πραγματικά στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να μιλήσω ελληνικά. Κάθε καλοκαίρι το περνούσα στο εξοχικό μας στην Αλόννησο, 2-3 μήνες κάθε καλοκαίρι (..). Εννοείται γνωρίζω την Αθήνα, τα πολύ γνωστά νησιά, την υπέροχη σουρεαλιστική Σαντορίνη. Προσπαθώ κάθε χρόνο να πηγαίνω και σε διαφορετικά μέρη, για να γνωρίσω όλη τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης