Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Τιτάν Ευκαρπίας: Εντός όλων των προδιαγραφών το εργοστάσιο

tags :
Τιτάν Ευκαρπίας: Εντός όλων των προδιαγραφών το εργοστάσιο

«Tο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας ακολουθεί πρόγραμμα συνεχών και περιοδικών μετρήσεων εκπομπών και τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται σε ανοιχτή », αναφέρει ανακοίνωση απάντηση σε μελέτη που ανατέθηκε από τον Δήμο Παύλου Μελά στο ΠΑΚΟΕ.

Το εργοστάσιο Τιτάν Ευκαρπίας «βρίσκεται πάντα εντός όλων των προδιαγραφών, με άριστες περιβαλλοντικές επιδόσεις», σύμφωνα με πλήθος μετρήσεων και ελέγχων που υλοποιούνται διαχρονικά στο πλαίσιο του αυστηρού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, αναφέρει ανακοίνωση του εργοστασίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα, με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά, όπου έγινε ενημέρωση για το πόρισμα μελέτης από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

«Προκαλεί εντύπωση πως μόνο η συγκεκριμένη μελέτη που ανατέθηκε από τον Δήμο Παύλου Μελά στο ΠΑΚΟΕ ισχυρίζεται αποκλίσεις στις περιβαλλοντικές επιδόσεις μας» προσθέτει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «το γεγονός μας προκαλεί έκπληξη αλλά και ερωτηματικά καθώς, έως και σήμερα, ουδέποτε μας ζητήθηκαν δεδομένα και στοιχεία που θα ήταν απαραίτητα για να ολοκληρωθεί η όποια έρευνα, αλλά και ούτε έχει κοινοποιηθεί ούτε δημοσιευτεί αναλυτικά το περιεχόμενο και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε».
Επιπλέον υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας ακολουθεί πρόγραμμα συνεχών και περιοδικών μετρήσεων εκπομπών και τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται στην ανοιχτή πλατφόρμα https://envi-platform.titan.gr». Επισημαίνει ακόμη ότι τα στοιχεία αυτά συμπεριλαμβάνονται σε ετήσιες εκθέσεις, οι οποίες ελέγχονται και αξιολογούνται από τους αρμόδιους φορείς και ότι αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων όσο και για τον έλεγχο της ποιότητας της ατμόσφαιρας, είναι αυτές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας.
Το εργοστάσιο Τιτάν Ευκαρπίας δηλώνει, τέλος, ότι από το 2011 «έχει υλοποιήσει 3 Μελέτες Διασποράς από διαφορετικές ομάδες επιστημόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τις οποίες προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση της περιοχής λόγω της λειτουργίας του εργοστασίου».
Αντίστοιχα, όπως αναφέρει, «θετικά έχει γνωμοδοτήσει πρόσφατα και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας για την αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων στο εργοστάσιο Ευκαρπίας, κατόπιν μάλιστα σχετικού αιτήματος του Δήμου Παύλου Μελά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης