Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα και το 2021 η Coca-Cola 3Ε

tags :
Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα και το 2021 η Coca-Cola 3Ε

Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα και το 2021 η Coca-Cola 3Ε

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες της χώρας σύμφωνα με την αξιολόγηση του Top Employers Institute, του σημαντικότερου θεσμού αναγνώρισης της στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού.

Σε Κορυφαίο Εργοδότη αναδείχθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά η Coca-Cola Τρία Έψιλον, σύμφωνα με την αξιολόγηση του διεθνούς Top Employers Institute, ξεχωρίζοντας για τη στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού της.

Οπως επισημαίνει η εταιρία, η διάκριση αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία στο πλαίσιο των ιδιαίτερων προκλήσεων και συνθηκών που επέβαλε η πανδημία και επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας στην ευημερία και την ανάπτυξη των ανθρώπων της.
Παράλληλα, αναδεικνύει τις άριστες πρακτικές που εφαρμόζει η Coca-Cola Τρία Έψιλον για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, ενδυναμώνει και εξελίσσει όλους τους εργαζόμενους.
Η Σοφία Κάντα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Ελλάδας και Κύπρου σημείωσε: «Οι άνθρωποί μας είναι πάντοτε η προτεραιότητά μας και η καρδιά όλων όσων κάνουμε. Θέλουμε καθημερινά όλοι μαζί να δημιουργούμε ένα σύγχρονο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον που μας επιτρέπει να εξελισσόμαστε μαζί και να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε.
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη διάκριση αυτή που έρχεται μετά από μία δύσκολη χρονιά γεμάτη προκλήσεις στην οποία καταφέραμε να παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί, όντας από την πρώτη στιγμή δίπλα ο ένας στον άλλον.»
Το Top Employers Institute ως ανεξάρτητη εταιρεία πιστοποίησης, αξιολογεί τους συμμετέχοντες μέσω μίας παγκόσμιας έρευνας καλών πρακτικών σε επίπεδο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού των εταιρειών.
Η έρευνα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων που καλύπτουν πρακτικές ανάπτυξης ανθρώπων σε θέματα όπως στρατηγική και απόκτηση ταλέντων, σχεδιασμός εργατικού δυναμικού, εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων και της ηγεσίας, διαχείριση απόδοσης, καριέρας & διαδοχής, παροχές και εσωτερική κουλτούρα.

Τι κάνει την Coca-Cola Τρία Έψιλον να ξεχωρίζει ως κορυφαίος εργοδότης

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον θέλει να πρωτοπορεί, να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις και να μπορεί να παρέχει σήμερα, το εργασιακό περιβάλλον του αύριο, σημειώνει η εταιρία σε σχετικό ενημερωτικό.
Παράλληλα, φροντίζει για την ευημερία των ανθρώπων της, την αναγνώρισή και την ανάπτυξή τους και προσπαθεί διαρκώς να τους παρέχει έμπνευση, εμπειρίες, ευκαιρίες ανάπτυξης, νέα ερεθίσματα, νέες σύγχρονες δεξιότητες, αλλά και ασφάλεια, ευελιξία και το χρόνο που χρειάζονται για να κάνουν όλα όσα αγαπούν.
Τέλος, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εξασφάλιση ενός δίκαιου και χωρίς διακρίσεις περιβάλλοντος.

Ασφάλεια και Σταθερότητα

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον με φροντίδα για τους ανθρώπους της εξασφαλίζει καθημερινά ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον εφαρμόζοντας σύγχρονες πρακτικές Υγείας και Ασφάλειας και καλλιεργώντας παράλληλα ένα κλίμα σταθερότητας και διαρκούς εξέλιξης.

Επένδυση στην ανάπτυξη και την εξέλιξη

Η εταιρεία παρέχει σύγχρονα εργαλεία για την προσωπική ενδυνάμωση των εργαζομένων της. Με εξειδικευμένα προγράμματα ταχείας ανάπτυξης όπως το Fast Forward και το LEAP αναπτύσσονται διαρκώς οι δεξιότητες των ανθρώπων της εταιρείας και τους δίνεται η δυνατότητα να επιταχύνουν την εξέλιξη τους.
Επιπλέον, μέσα από τη συμμετοχή σε διατμηματικά projects, οι άνθρωποί της εταιρείας συμβάλλουν στον σχεδιασμό προγραμμάτων και λειτουργιών του οργανισμού και αποκτούν διευρυμένες εμπειρίες συμμετέχοντας σε agile ομάδες με συναδέλφους από διαφορετικά τμήματα και διευθύνσεις. Χαρακτηριστικό της εμπιστοσύνης που επιδεικνύει η εταιρία στους ανθρώπους της είναι ότι το 85% των ρόλων ευθύνης καλύπτονται εσωτερικά, μέσω προαγωγών.
Ακόμα και μέσω της πανδημίας η εταιρεία συνέχισε κανονικά όλα της τα προγράμματα, προσαρμόζοντάς τα στις νέες συνθήκες και εξελίσσοντας τα στο online περιβάλλον, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το πλάνο ανάπτυξης των ανθρώπων της.
Ανάμεσα στις νέες πρωτοβουλίες είναι το πρόγραμμα ICSC All Stars για τα ταλέντα της πρώτης γραμμής της εφοδιαστικής αλυσίδας, και η πλατφόρμα Opportunity Marketplace, που είναι προσβάσιμη σε όλους και ενισχύει την απόκτηση νέων εμπειριών μέσα από την οικειοθελή δήλωση συμμετοχής σε projects που ανοίγονται από τους εργαζόμενους όλων των χωρών του Ομίλου.

Ανταγωνιστικές παροχές

Επιπρόσθετα, η εταιρεία προσφέρει ανταγωνιστικούς μισθούς και παροχές που περιλαμβάνουν σύγχρονα προγράμματα ασφάλισης και επιδόματα γάμου και γεννήσεων, και διαθέτει πλατφόρμα με εκπτώσεις για υπηρεσίες και προϊόντα που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων της καθώς και επιπρόσθετες ημέρες γονικής αδείας σε νέους γονείς.

Ευελιξία, ισορροπία, φροντίδα

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον δίνει μεγάλη βαρύτητα σε θέματα εργασιακής ευελιξίας, με στόχο τη βέλτιστη ενσωμάτωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.Παράδειγμα είναι το πρόγραμμα FlexyLife, που ξεκίνησε η εταιρεία το 2017, πρωτοπορώντας στον κλάδο, μέσα από το οποίο εδώ και χρόνια καλλιεργεί την κουλτούρα της τηλεργασίας και της ευελιξίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους γραφείου να δουλεύουν από το σπίτι κάποιες μέρες και την επιλογή να εργάζονται με πιο ευέλικτο ωράριο.
Το πρόγραμμα εξελίσσεται διαρκώς με βάση τα σύγχρονα μοντέλα εργασίας, τις νέες τάσεις και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία διαμόρφωσε το πρόγραμμα «Μένουμε Ενωμένοι» με ενέργειες, πρωτοβουλίες και επικοινωνίες που εστιάζουν σε 4 βασικούς πυλώνες:

Διασφάλιση της υγείας και ενίσχυση της ασφάλειας
Ψυχολογική υποστήριξη, τόνωση της ευεξίας και της θετικότητας
Υποστήριξη νέων τρόπων εργασίας, όπως η τηλεργασία, ανάπτυξη νέων απαραίτητων δεξιοτήτων και εξέλιξη της ηγεσίας σε περιόδους κρίσης με θετικό αντίκτυπο
Συμμετοχή των εργαζομένων στην κοινωνική συμβολή μέσω του εθελοντισμού και της προσφοράς

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ενεργειών που συνεχίζονται μέχρι σήμερα και εξελίσσονται με βάση τις νέες συνθήκες είναι οι μηνιαίες συναντήσεις όλης της εταιρείας με την Γενική Διευθύντρια, ομιλίες με καταξιωμένους και ευρέως αναγνωρισμένους ειδικούς, ομιλίες για την ηγεσία στην περίοδο της κρίσης, πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης (Employee Assistance Program) για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους με δωρεάν συνεδρίες με ειδικούς ψυχολόγους, και στιγμές σύνδεσης και χαλάρωσης μέσα από ομαδικές εκδηλώσεις, όπως το Xmas Festival, online δράσεις για την ημέρα της Μητέρας και του Πατέρα, online σεμινάρια μαγειρικής, φωτογραφίας και κατασκευών, διαγωνισμοί και πολλά άλλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης