Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Arbitrage hedge fund κρυπτονομισμάτων δημιουργεί η Glafka Capital

Arbitrage hedge fund κρυπτονομισμάτων δημιουργεί η Glafka Capital
Το fund βασίζεται στην πολύ βαθιά εξειδίκευση του τμήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Glafka Capital

Η Glafka Capital, ο πρώτος εγκεκριμένος από το FCA διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων για τη διαχείριση ενός arbitrage hedge fund κρυπτονομισμάτων, ξεκινά τη διάθεση του μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Corda της VALK, προσφέροντας μια πρωτοφανή επενδυτική εμπειρία.
Οι επενδυτές του Starboard Digital Strategies της Glafka Capital θα επωφελούνται από την ολοκληρωμένη δομή επιπέδου θεσμικών επενδυτών ενός hedge fund που εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την ακραία μεταβλητότητα των κρυπτονομισμάτων με σκοπό τη εξασφάλιση υψηλών αποδόσεων, χωρίς να συνδέονται αυτές με την κατεύθυνση της αγοράς και με ιδιαίτερα χαμηλό ρίσκο.
Το fund βασίζεται στην πολύ βαθιά εξειδίκευση του τμήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Glafka Capital, η οποία εκτείνεται από το trading παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων, μέχρι τη διαχείριση κινδύνου και την κανονιστική συμμόρφωση.
Παράλληλα χάρη στην πρωτοποριακή ψηφιακή υποδομή της VALK, η πρόσβαση στο Starboard Digital Strategies γίνεται εξαιρετικά φιλική, επιτρέποντας στους επενδυτές να εγγραφούν και να επενδύσουν μέσω διαδικτύου με λίγα μόνο κλικ.
Η Glafka και η VALK εργάζονται με σκοπό να προσφέρουν ευκαιρίες στη δευτερογενή αγορά μέσω των ψηφιακών προϊόντων της Glafka Capital, ξεκλειδώνοντας έναν ωκεανό ευκαιριών με μεγάλη ρευστότητα, χάρη στην διαλειτουργικότητα την οποία επιτρέπει η VALK μέσω της τεχνολογίας της που είναι βασισμένη στο blockchain Corda.
Ο Antoine Loth, Συνιδρυτής, VALK ανέφερε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι να βλέπουμε το πρώτο αντισταθμιστικό hedge fund κρυπτονομισμάτων, το οποίο διατίθεται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της VALK. Οι συνεργάτες μας στη Glafka, οι οποίοι είναι πρωτοπόροι στον κλάδο, έχοντας ήδη διαχειριστεί συναλλαγές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε συναλλαγές επενδυτικής τραπεζικής με τη βοήθεια της ψηφιακής πλατφόρμας της Valk , προχωρούν τώρα στο επόμενο επίπεδο με το λανσάρισμα αυτού του πραγματικά πρωτοποριακού αμοιβαίου κεφαλαίου.
Είναι πιθανά οι πρώτοι οι οποίοι θα γεφυρώσουν το κενό μεταξύ παραδοσιακής και ψηφιακής διαχείρισης κεφαλαίων και θα εξασφαλίσουν ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά η οποία εξελίσσεται με ιδιαίτερα ταχύ ρυθμό.
Ανυπομονούμε να δούμε τους επενδυτές να επωφελούνται από την εύκολη πρόσβαση και την άμεση ρευστότητα που προσφέρει η πλατφόρμα της VALK.”
Ο Πέτρος Μυλωνάς, Συνιδρυτής, Glafka Capital τόνισε: “Το ξεκίνημα του Starboard Digital Strategies θεμελιώνει το φιλόδοξο άνοιγμα της Glafka Capital στις υπηρεσίες διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτόν τον ταχύτατα εξελισσόμενο τομέα.
Μετά την πραγματοποίηση σημαντικότατων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε συστήματα τεχνολογίας που αναπτύχθηκαν από την εταιρία, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα μοναδικό προϊόν, το οποίο στόχο έχει την εξασφάλιση ιδιαίτερα υψηλών αποδόσεων μέσω της αξιοποίησης της υψηλής μεταβλητότητας των κρυπτονομισμάτων. Η Glafka Capital εργάζεται ώστε να φέρει νέα, συναρπαστικά προϊόντα στην αγορά με τη στήριξη της εμπιστοσύνης των θεσμικών πελατών της και πάντα μέσα στην ρυθμιστική περίμετρο του FCA. Η συνεργασία μας με τη VALK περνάει σε μια νέα φάση με τα μοναδικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Corda blockchain.”
Η VALK είναι μια εταιρία fintech με έδρα το Λονδίνο και τη Ζυρίχη, η οποία έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο λογισμικό για ιδιωτικές αγορές, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επενδυτικές τράπεζες, διαχειριστές κεφαλαίου και fund managers που επιδιώκουν να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες και τα προϊόντα τους με σκοπό τη μείωση του κόστους, του απαιτούμενου χρόνου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης και να εκτελούν συναλλαγές δευτερογενούς αγοράς.
Το λογισμικό της στηρίζεται σε δύο ισχυρές τραπεζικές τεχνολογικές υποδομές: Corda και BT Radianz, δίνοντας στους πελάτες της πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο οικονομικών ιδρυμάτων τα οποία μπορούν να συνδεθούν και να συνδιαλλαγούν μεταξύ τους.
Βασισμένη στο Corda, η VALK επιτρέπει τον άμεσο διακανονισμό, των επενδύσεων και συναλλαγών στη δευτερογενή αγορά σε ένα ασφαλές, συμβατό και στιβαρό περιβάλλον που παρέχει διαλειτουργικότητα και συμβατότητα με τα μεγαλύτερα τραπεζικά οικοσυστήματα σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT).
Η VALK είναι η κυριότερη εφαρμογή της Corda, η οποία επικεντρώνεται στις ιδιωτικές αγορές με ένα ισχυρό οικοσύστημα χρηστών στην Ευρώπη έχοντας ήδη ολοκληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια συναλλαγές.
Η Glafka Capital είναι μια εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο και είναι αδειοδοτημένη από την ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου FCA.
Με γραφεία στο Λονδίνο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολείται με την διαχείριση κεφαλαίων, τις αγορές χρέους και μετοχών, την επενδυτική τραπεζική καθώς και με τη συμβουλευτική συγχωνεύσεων και εξαγορών.
Είναι η πρώτη επενδυτική εταιρία, η οποία έχει ενσωματώσει πλήρως τις υπηρεσίες της στα τελευταία επιτεύγματα της blockchain τεχνολογίας.
Με μια ιδιαίτερα πεπειραμένη ομάδα στη διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και την ανάπτυξη εξελιγμένων συστημάτων, η Glafka Capital προσφέρει υπηρεσίες θεσμικού επιπέδου στους πελάτες της παγκοσμίως μέσω των αμοιβαίων κεφαλαίων της και της διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης