Δελτία Τύπου

Ελληνική Τράπεζα: Δράσεις για την προστασία του κοινού από τον κορωνοϊό (COVID-19)

Ελληνική Τράπεζα: Δράσεις για την προστασία  του κοινού από τον κορωνοϊό (COVID-19)
Προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί εδώ και βδομάδες, σχετικά με κανόνες υγιεινής και ενημέρωση του προσωπικού, η Τράπεζα αναβάθμισε ήδη τα μέτρα επιχειρησιακής συνέχειας
Η Ελληνική Τράπεζα με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των πελατών και του προσωπικού της από τον κορωνοϊό (COVID-19) λαμβάνει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.
Με αφορμή την εμφάνιση των πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρας μας η Ελληνική Τράπεζα έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης από τον Κορωνοϊό.
Πέραν των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί εδώ και βδομάδες και τα οποία σχετίζονται με κανόνες υγιεινής και ενημέρωση του προσωπικού, η Τράπεζα έχει αναβαθμίσει τα μέτρα επιχειρησιακής συνέχειας.
Μερικά από τα πολλά μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα εξής:
• Απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Τράπεζας.
Το κτήριο Διοίκησης και το κτήριο επί της οδού Αμφιπόλεως έχουν ήδη απολυμανθεί και θα ακολουθήσουν όλα τα κτήρια του Ομίλου το επόμενο διάστημα.
• Αναβάθμιση των υποδομών και προσβάσεων σε συστήματα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι.
• Διαχωρισμό κρίσιμων ομάδων στα δύο, χρησιμοποιώντας τους χώρους επιχειρησιακής συνέχειας καθώς και διαφορετικά κτήρια- πόλεις.
• Περιορισμός των υπηρεσιακών ταξιδιών του προσωπικού.
• Περιορισμός των συναντήσεων και η διεξαγωγή τους μέσω τηλε-διασκέψεων, αξιοποιώντας πλήρως την τεχνολογική υποδομή της Τράπεζας.
Υπογραμμίζεται ότι όλα τα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και το κοινό εξυπηρετείται από όλα τα κανάλια της Τράπεζας.
Στα πλαίσια των οδηγιών για περιορισμό των μετακινήσεων του κοινού προτρέπουμε τους πελάτες μας να αξιοποιήσουν τη χρήση των ψηφιακών μας καναλιών και συγκεκριμένα Mobile App, Web Banking, ATM καθώς και τις Κάρτες ανέπαφων συναλλαγών.
Με τα ψηφιακά κανάλια μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους πιο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, προστατεύοντας την υγεία τους.
Η Τράπεζα παρακολουθεί τις εξελίξεις και ιδιαίτερα τις οδηγίες - ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, και αναπροσαρμόζει τα πλάνα της σύμφωνα με τις εκάστοτε αποφάσεις της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης