Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η άνθιση της λογοτεχνίας στην Κρήτη του 16ου αιώνα στο COSMOTE HISTORY HD

tags :
Η άνθιση της λογοτεχνίας στην Κρήτη του 16ου αιώνα στο COSMOTE HISTORY HD
Από τον Χορτάτση έως τον Φόσκολο και τον Κορνάρο, το νέο επεισόδιο εξετάζει την ωριμότερη περίοδο λογοτεχνικής παραγωγής του νησιού (Κυριακή 11/8, 21.00)
Αφιερωμένο στην άνθιση της λογοτεχνίας στην Κρήτη στα τέλη του 16ου αιώνα είναι το δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ήρθεν η ώρα και ο καιρός», συμπαραγωγής COSMOTE TV, για την πορεία της λογοτεχνίας στην Ενετοκρατούμενη Κρήτη.
Από τον Χορτάτση έως τον Φόσκολο και τον Κορνάρο, το νέο επεισόδιο, το οποίο προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD, εξετάζει την ωριμότερη περίοδο λογοτεχνικής παραγωγής του νησιού (Κυριακή 11/8, 21.00).
Οι φράσεις «Κι όμως κινείται» και «Νενικήκαμεν» βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάλυσης κορυφαίων εκπροσώπων των γραμμάτων και των τεχνών στα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία».
Τα επεισόδια θα προβληθούν στο COSMOTE HISTORY HD το Σάββατο 10/8 και την Κυριακή 11/8, αντίστοιχα (20.50).
Επίσης, το Σάββατο 10/8, στις 23.00 οι τηλεθεατές του COSMOTE HISTORY HD θα έχουν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» το πρωτοπόρο επιστημονικό έργο και την πολιτική ιδεολογία του Πέτρου Κόκκαλη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες χειρουργούς του 20ού αιώνα, μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ της COSMΟΤΕ TV, «Αυτοί που τόλμησαν».
Στη σχέση του κορυφαίου ζωγράφου, επιστήμονα και μηχανικού Λεονάρντο ντα Βίντσι με την αρχαιοελληνική σκέψη εστιάζει η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο Ντα Βίντσι και οι Έλληνες», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV.
Στα δύο επεισόδια της σειράς, οι τηλεθεατές θα «επισκεφθούν» πόλεις-σταθμούς της ζωής του μεγάλου ουμανιστή και θα παρακολουθήσουν συνεντεύξεις με ιστορικούς τέχνης και ακαδημαϊκούς, που συμπληρώνουν το «παζλ» της ζωής του (Σάββατο 10/8 & Κυριακή 11/8, 20.00).
Την Δευτέρα 12/8, στις 23.00 οι συνδρομητές θα ανακαλύψουν τη γενέτειρα της Δημοκρατίας, την Αθήνα, μέσα από το ντοκιμαντέρ «Ελλάδα: Τα μυστικά του παρελθόντος» με αφηγήτρια την Αμερικανίδα ηθοποιό Νία Βαρντάλος. Τ
ο ντοκιμαντέρ εξερευνά, μεταξύ άλλων, την ιστορικότητα των ελληνικών νησιών, ενώ «ζωντανεύει», με τη βοήθεια γραφικών, τον Παρθενώνα.
Στο πλαίσιο της ζώνης του COSMOTE HISTORY HD «Κουζίνα ελληνική» ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η σειρά «Το μπλε της Μεσογείου» με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά Κρήτη, Σύμη, Χίος, Σαντορίνη και Μύκονος (Πέμπτη 8/8, 18.00).
Στην ίδια ζώνη, η σειρά «Οδύσσεια Μαγειρικής» με τον σεφ Γιάννη Μαμελετζή και παρουσιάστρια την Εύα Τσουρέκα μάς μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη (Παρασκευή 9/8 & Δευτέρα 12/8), την Χαλκιδική (Τρίτη 13/8) και την Αθήνα (Τετάρτη 14/8) για να μας παρουσιάσει παραδοσιακές συνταγές εμπνευσμένες από τα μέρη αυτά.
Όλα τα επεισόδια της σειράς μεταδίδονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 18.00.
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης