Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

«Τα σύνορα της Ελλάδας» παρουσιάζουν την προσάρτηση της Μακεδονίας στον ελληνικό ηπειρωτικό κορμό, στο Cosmote History HD

tags :
«Τα σύνορα της Ελλάδας» παρουσιάζουν την προσάρτηση της Μακεδονίας στον ελληνικό ηπειρωτικό κορμό, στο Cosmote History HD
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS
Η ιστορία διεκδίκησης και η προσάρτηση της Μακεδονίας στην Ελλάδα παρουσιάζεται στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV.
Στο επεισόδιο, το οποίο θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD την Τρίτη 11/6, στις 21.00, αναλύονται οι λόγοι που η Μακεδονία αποτέλεσε κορυφαία ελληνική διεκδίκηση, αλλά και το πώς τελικά προσαρτήθηκε στην Ελλάδα με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913.
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας» είναι βασισμένη στο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)».
Τον τρόπο με τον οποίο μία φρέσκια ιδέα μπορεί να δώσει ζωή σε μία ολόκληρη περιοχή, την επεξεργασία που υφίσταται το φυτό στέβια για να φτάσει στην αγορά και τις εφαρμογές που μπορεί να βρει η τρισδιάστατη εκτύπωση παρουσιάζουν εκπρόσωποι καινοτόμων επιχειρήσεων στο νέο επεισόδιο της «Start-up Ελλάδα», σε παραγωγή COSMOTE TV (Κυριακή 9/6, 20.15).
Επιπλέον, στις φράσεις «Διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου» και «Ανθρώπινο σώμα, το καλύτερο έργο τέχνης» είναι αφιερωμένα τα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία», που θα προβληθούν στο COSMOTE HISTORY HD το Σάββατο 8/6 και την Κυριακή 9/6 στις 20.50, αντίστοιχα.
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Οι δρόμοι της ελευθερίας» για την κατανόηση του ρόλου των απόδημων Ελλήνων στην προετοιμασία του Αγώνα, επιστρέφει την Πέμπτη 6/6 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.
Με θέμα τις ελληνικές κοινότητες σε Ιάσιο και Βουκουρέστι, το νέο επεισόδιο της σειράς θα παρουσιάσει τις σημαντικές ευεργεσίες των Ελλήνων της Ρουμανίας στην πατρίδα κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD στη χαμένη Ατλαντίδα οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας την Ατλαντίδα».
Από την Τουρκία ως την Ελλάδα και την Ισπανία, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ειδικούς να αναζητούν τα ίχνη μίας από τις πιο προηγμένες κοινωνίες της αρχαιότητας (Κυριακή 9/6 στις 21.00).
Επιπλέον, στη ζωή και το έργο του Άγιου Παΐσιου είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV «Σύγχρονοι Άγιοι», για τις ζωές Αγίων του 20ου αιώνα, που θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD την Δευτέρα 10/6, στις 22.00.
Η σειρά «Τραπέζι ελληνικό! Με την Νταϊάν Κόχυλα», μία από τις 6 σειρές που θα προβληθούν στο πλαίσιο της νέας τηλεοπτικής ζώνης του COSMOTE HISTORY HD «Κουζίνα ελληνική» με θέμα τις γεύσεις του τόπου μας, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με πέντε νέα επεισόδια.
Στα επεισόδια αυτά η διάσημη σεφ Νταϊάν Κόχυλα μαγειρεύει με έμπνευση από την αρχαιότητα, επισκέπτεται τα όρη της Πελοποννήσου και ετοιμάζει πιάτα με γιαούρτι, παρουσιάζει χαρακτηριστικές αρωματικές μικρασιατικές συνταγές, κλασικά αλλά και πρωτότυπα πρωινά με προϊόντα από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα φτιάχνει κάθε λογής θαλασσινά εδέσματα: ταραμοσαλάτα, ψάρι αλά σπετσιώτα και κριθαρότο με θαλασσινά.
Η σειρά προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 18.00.
Τέλος, στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει, το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου, «Θραύσματα», το οποίο μας ταξιδεύει στο καλλιτεχνικό σύμπαν και στη ζωή της γλύπτριας Αλεξάνδρας Αθανασιάδη (Σάββατο 8/6, 19.00).
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης