Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Cosmote History: Η ιστορία της ελληνικής διαφήμισης στη «Μηχανή του Χρόνου»

tags :
Cosmote History: Η ιστορία της ελληνικής διαφήμισης στη «Μηχανή του Χρόνου»
Το πρώτο μέρος του αφιερώματος, που «φτάνει» μέχρι τη δεκαετία του ‘60, θα προβληθεί τη Δευτέρα 3/6 στις 21.00
Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY HD, με ένα αφιέρωμα δύο επεισοδίων για την ιστορία της διαφήμισης στην Ελλάδα.
Με επίκεντρο τα κοινωνικά στοιχεία από τη δεκαετία του ’40 έως και σήμερα, η εκπομπή παρουσιάζει μέσα από σπάνιο υλικό και με τη βοήθεια ειδικών, την εξέλιξή της.
Το πρώτο μέρος του αφιερώματος, που «φτάνει» μέχρι τη δεκαετία του ‘60, θα προβληθεί τη Δευτέρα 3/6 στις 21.00.
Η έρευνα της εκπομπής ξεκινά τη δεκαετία του ’40 και τα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου, όταν οι διαφημιστικές καταχωρήσεις περιορίζονταν σε προϊόντα σχετικά με τον πόλεμο και τα μηνύματα είχαν εθνικό χαρακτήρα και όχι καταναλωτικό. Στη μεταπολεμική δεκαετία του ’50, η ανάπτυξη και ο ανταγωνισμός, άλλαξαν τη διαφήμιση.
Ο ηλεκτρισμός και η αντιπαροχή έστρεψαν το ενδιαφέρον των διαφημιστών σε συσκευές όπως ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, καθώς και προϊόντα καθημερινής χρήσης.
Η δεκαετία του ’60 έφερε αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία. Εμφανίστηκαν τα πρώτα σούπερ μάρκετ και η αγορά γέμισε με απορρυπαντικά, συσκευασμένα τρόφιμα και καλλυντικά, τα οποία διαφημίζονταν σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο.
Ερευνητές και «βετεράνοι» διαφημιστές εξηγούν στον Χρίστο Βασιλόπουλο τις δυσκολίες των πρώτων ετών, μέχρι οι καταχωρήσεις να καταλήξουν στα τυπογραφεία των εφημερίδων, ενώ αναδεικνύουν και τον ρόλο των γυναικών στον διαφημιστικό κλάδο, ως κύριοι αποδέκτες των μηνυμάτων.
Στην εκπομπή μιλούν: Κώστας Μαρτζούκος - Ερευνητής της Ελληνικής Διαφήμισης, Μανώλης Παπαπολύζος - Πρόεδρος Ddb, Πρόεδρος ΕΔΕΕ, Γιώργος Ζαννιάς - Διαφημιστής, Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος BBDO, Ζωζέτα Μηλιοπούλου - Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας του Deree, Τάκης Κιουσόπουλος – Διαφημιστής, Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Adel - Saatchi & Saatchi, Αντώνης Κλάψης - Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιου Νεάπολις Πάφου, Εριέττα Μαυρουδή - Διαφημίστρια, Πέτρος Βενέτης – Διαφημιστής, Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Leo Burnett, Κατερίνα Τσεμπερλίδου - Πρώην Πρόεδρος Adel - Saatchi & Saatchi, Συγγραφέας.
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.
Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης