Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Μεγάλη Εβδομάδα στο COSMOTE HISTORY HD με θεματικά ντοκιμαντέρ για το Πάσχα

tags :
Μεγάλη Εβδομάδα στο COSMOTE HISTORY HD με θεματικά ντοκιμαντέρ για το Πάσχα
Παράλληλα, οι συνδρομητές της COSMOTE TV, θα παρακολουθήσουν τα νέα επεισόδια των σειρών «Start-up Ελλάδα», «Φράσεις με Ιστορία» και «Ιστορίες Πετρογέφυρων»
Αφιερωμένο στο Πάσχα είναι το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD με θεματικά ντοκιμαντέρ που θα προβάλλονται έως και την Κυριακή του Πάσχα 28/4.
Παράλληλα, οι συνδρομητές της COSMOTE TV, θα παρακολουθήσουν τα νέα επεισόδια των σειρών «Start-up Ελλάδα», «Φράσεις με Ιστορία» και «Ιστορίες Πετρογέφυρων».
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Μεγάλη Εβδομάδα» συνεχίζεται με τρία νέα επεισόδια, με επίκεντρο τα γεγονότα της εβδομάδας των Παθών και τον τρόπο με τον οποίο, αυτή βιώνεται σήμερα στους Αγίους Τόπους.
Τη Μ. Πέμπτη 25/4 στις 20.00 παρουσιάζονται όλα όσα συνέβησαν από τον Μυστικό Δείπνο μέχρι τη Σταύρωση, ενώ την επόμενη ημέρα (Μ. Παρασκευή 26/4, 20.00) το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην τελευταία μέρα του Ιησού στη Γη.
Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς παρουσιάζει την ιστορία της Κυριακής του Πάσχα, μέσα από μια ατμοσφαιρική περιήγηση στον Ναό της Αναστάσεως και τον Πανάγιο τάφο (Μ. Σάββατο 27/4, 20.00).
Επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιεροί Τόποι», αφιερωμένη σε θρησκευτικούς τόπους και μοναδικά μνημεία της χριστιανοσύνης, θα μας παρουσιάσει τη Μ. Πέμπτη 25/4 στις 17.30 τη Μονή του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα, ένα από τα πιο σπουδαία προσκυνήματα παγκοσμίως, ενώ τη Μ. Παρασκευή 26/4 και το Μ. Σάββατο 27/4, θα μας ξεναγήσει στον Ναό της Αναστάσεως (17.30).
Η σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Η κουζίνα του Θεού» θα αναζητήσει και τη Μεγάλη Εβδομάδα, τις ρίζες της μοναστηριακής διατροφής, τη σύνδεσή της με την ελληνική και τη μεσογειακή, καθώς και τις σύγχρονες τάσεις διατροφής και τη φιλοσοφία της νηστείας, στις κουζίνες των Μονών Επανωσήφη στο Ηράκλειο Κρήτης (Μ. Πέμπτη 25/4,19.00) και των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Κιλκίς (Μ. Παρασκευή 26/4, 19.00).
Τη Δευτέρα 29/4 και την Τρίτη 30/4 στις 19.00, θα «μπούμε» στην κουζίνα της Μονής Παναγίας Κρεμαστής στον Πύργο Ηλείας και σε αυτές των Μονών Φανερωμένης και Οδηγήτριας στην Κρήτη.
Στο COSMOTE HISTORY HD επανέρχεται ανήμερα του Πάσχα (28/4, 20.15) η σειρά «Start-up Ελλάδα», ξεδιπλώνοντας μερικές ακόμα ιστορίες παραγωγών και δημιουργών του νέου κύματος επιχειρηματικότητας της χώρας μας, με δραστηριοποίηση στον αγρο-διατροφικό τομέα, τη νέα αστική οικοτεχνία και την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα.
Στο καινούριο επεισόδιο αποκαλύπτονται ιστορίες ανθρώπων που, με «όπλο» το όραμα και την καινοτομία, κατάφεραν να μετατρέψουν μία παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή σε θρεπτικό χυμό για αθλητές, την παραδοσιακή τέχνη του παππού σε μια σύγχρονη επιχείρηση υποδηματοποιίας και ένα ελαιόλαδο σε προϊόν πολυτελείας.
Ακόμα, η σειρά «Φράσεις με ιστορία», το Σαββατοκύριακο 27-28/4, στις 20.50, με τη βοήθεια ακαδημαϊκών και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, αναζητά τις ρίζες και παρουσιάζει τη σωστή χρήση των φράσεων «Δεν περνάει η μπογιά σου» και «Αντίπαλον δέος».
Τέλος, η ιστορία, οι θρύλοι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του διάσημου γεφυριού της Άρτας παρουσιάζονται στο νέο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ιστορίες Πετρογέφυρων», το οποίο επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Καρχιλάκη (Κυριακή 28/4, 21.00).
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης