Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

O Γιώργος Μπαμπινιώτης & τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» επιστρέφουν με νέα επεισόδια στο Cosmote History HD

tags :
O Γιώργος Μπαμπινιώτης & τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» επιστρέφουν με νέα επεισόδια στο Cosmote History HD
Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» θα προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50
Για δεύτερη τηλεοπτική σεζόν η εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, με τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, στοχεύει μέσα από τρίλεπτα fillers, να αναδείξει τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας, προσφέροντας χρήσιμα μαθήματα για το πώς να χρησιμοποιούμε σωστά τη γλώσσα μας.
Στο 2ο κύκλο εκπομπών που κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD τη Δευτέρα 1/10, ο καθηγητής θα αποκαλύψει για ακόμα μία φορά άγνωστες πτυχές της ελληνικής γλώσσας, θα εξηγήσει και θα σχολιάσει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου.
Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» θα προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50.
Το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στον Νίκο Καζαντζάκη ολοκληρώνεται την Κυριακή 30/9 στις 21.00, με το τελευταίο επεισόδιο της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV.
Με σημείο εκκίνησης το πολυσυζητημένο βιβλίο «Ο τελευταίος πειρασμός», το επεισόδιο, με τίτλο «Προς την Αθανασία» πραγματεύεται τη σχέση του Νίκου Καζαντζάκη με το θεϊκό στοιχείο και αναζητά τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθιστούν το έργο του διαχρονικό.
Επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Οδός Ελλήνων» επιστρέφει με νέα επεισόδια για τη ζωή και το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ελληνική ιστορία κι έχουν τιμηθεί από την Ελλάδα μέσω της ονοματοδοσίας δρόμων.
Στο πρόγραμμα της εβδομάδας θα προβληθούν δύο επεισόδια αφιερωμένα σε έναν από τους μεγαλύτερους «κλασικούς» του 20ου αιώνα, τον Γιώργο Σεφέρη.
Μια εις βάθος ματιά στη ζωή και το έργο του σπουδαίου ποιητή, του πρώτου Έλληνα που τιμήθηκε ποτέ με βραβείο Νόμπελ (Δευτέρα 1/10 & Τετάρτη 3/10, 17.00).
Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του καναλιού ξεχωρίζει και η προβολή της κινηματογραφικής μεταφοράς της τραγωδίας του Ευριπίδη, «Ιφιγένεια», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη (Σάββατο 29/9 στις 21.00).
Στην ταινία, η οποία προβάλλεται στο πλαίσιο της ζώνης «Η Ελλάδα στην 7η Τέχνη», πρωταγωνιστούν οι: Ειρήνη Παππά, Κώστας Καζάκος και Τατιάνα Παπαμόσχου.
Τέλος, η σειρά «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», μια παραγωγή της COSMOTE TV με επίκεντρο το ρόλο που διαδραματίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη δημόσια ζωή της χώρας και τη διαμόρφωση του μέλλοντός της, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στις Στρατιωτικές Σχολές (Παρασκευή 28/9,18.00).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης