Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

«Κυνηγώντας το όνειρο» με τον λυρικό τραγουδιστή Σπύρο Σακκά, στο Cosmote History HD

tags :
«Κυνηγώντας το όνειρο» με τον λυρικό τραγουδιστή Σπύρο Σακκά, στο Cosmote History HD
Ο λυρικός τραγουδιστής μιλάει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, αποκαλύπτοντας περιστατικά της πολύχρονης πορείας και της συνεργασίας του με σπουδαίους συνθέτες
H σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Κυνηγώντας το όνειρο», με επίκεντρο δώδεκα Έλληνες με εξέχουσα πορεία στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα, τον λυρικό τραγουδιστή Σπύρο Σακκά.
Ο ίδιος μιλάει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, αποκαλύπτοντας περιστατικά της πολύχρονης πορείας και της συνεργασίας του με σπουδαίους συνθέτες (Τετάρτη 11/7, 21.00).
Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 23.00.
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εν Χορδαίς και Οργάνοις», σε παραγωγή COSMOTE TV, επιστρέφει για να αναδείξει και αυτή την εβδομάδα, τον πλούτο, την πολυμορφία και τη δυναμική παρουσία των μουσικών οργάνων στις λαϊκές παραδόσεις του Ελληνισμού.
Στο νέο επεισόδιο, παρουσιάζονται το ούτι και η πολίτικη λύρα, μέσα από αφηγήσεις Ελλήνων και Τούρκων της Κωνσταντινούπολης με μεγάλη κατάρτιση σε αυτά τα δύο όργανα, οι οποίοι μοιράζονται κοινές μουσικές εμπειρίες.
Πίσω στην Αθήνα, η παράδοση συναντά τον νεωτερισμό στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης (Πέμπτη 5/7, 22.00).
Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 19.00.
Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει το αφιέρωμα «Παναγίες του Αιγαίου», το οποίο αποτελεί μια «περιήγηση» στις άλλοτε μεγαλοπρεπείς, άλλοτε ταπεινές και χτισμένες σε σπήλαια ή σε δύσβατα υψώματα εκκλησίες της Παναγίας ανά την Ελλάδα.
Στο δεύτερο επεισόδιο «ξεναγούμαστε» και μαθαίνουμε την ιστορία του ξακουστού Ναού της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο (Τετάρτη 11/7, 20.00).
Αυτή την εβδομάδα, στo πλαίσιo του αφιερώματος «Ένδοξα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού», μια σειρά παραγωγής COSMOTE TV, παρουσιάζεται το βρίκιον «Άρης».
Το ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας λαμβάνοντας μέρος σε πολλές ναυμαχίες, με αποκορύφωμα εκείνη της Σφακτηρίας (Κυριακή 8/7, 21.00).
Τέλος, πρεμιέρα κάνει το ντοκιμαντέρ «Εθνική Λυρική Σκηνή- Η ταινία», το οποίο ξετυλίγει την ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων της.
Από την ίδρυση ως τη μεταστέγαση, μπροστά και πίσω από τη σκηνή, μαθαίνουμε για το χθες, το σήμερα και το πολλά υποσχόμενο αύριο του οργανισμού (Δευτέρα 9/7, 22.00).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης