Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Τι δεν θα σας πουν για τον ΕΔΟΕΑΠ οι ερωτευμένοι με την εξουσία πρόεδροι και οι παρατρεχάμενοί τους

tags :
Τι δεν θα σας πουν για τον ΕΔΟΕΑΠ οι ερωτευμένοι με την εξουσία πρόεδροι και οι παρατρεχάμενοί τους
Δεν θα σας πουν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να ανατρέψει τη γνωμοδότηση της Eurostat
Λίγο πριν τις εκλογές, η ομάδα των 10 υποψήφιων «σωτήρων» του ΕΔΟΕΑΠ ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί πλήρως και να διεκδικήσει το δικαίωμα στη διπλοθεσία, αραδιάζοντας ένα σωρό ψέματα και συκοφαντίες και επικαλούμενη την ενότητα του κλάδου. Να όμως ποια είναι η σκληρή πραγματικότητα.
• Θα σας μιλήσουν για ενότητα και για οράματα
Δεν θα σας πουν ότι τορπιλίζουν τις ελπίδες συνταξιούχων κι εργαζομένων επιτιθέμενοι στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και λειτουργώντας ως προπομπός των εγκλημάτων Πετρόπουλου.
• Θα σας πουν ότι για όλα φταίει η τρόικα και η Eurostat.
Δεν θα σας πουν ότι τα ψευδή στοιχεία στη Eurostat τα έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ και η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς ποτέ να ζητήσουν την βοήθεια του ΕΔΟΕΑΠ για τα έγγραφα που θα έστελναν. Ακόμη και το καταστατικό που έστειλαν ήταν το παλιό. Τα οικονομικά στοιχεία ήταν του 2014, 2015 και του 2016 και αφορούσαν το αγγελιόσημο που καταργήθηκε εδώ και 2 χρόνια!!! Τελευταία επινόησαν κι ένα παραμύθι πως τάχα εμείς στείλαμε στην ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία, επικαλούμενοι το έγγραφο 4111 από το πρωτόκολλο εισερχομένων!
Δεν θα σας πουν ότι ο υφυπουργός Εργασίας έκρυψε τη γνωμοδότηση της Eurostat και όταν η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ την ανακάλυψε με ρεπορτάζ ο κ. Πετρόπουλος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μία εβδομάδα αργότερα εμφανίστηκε με το νομοθέτημα που διαλύει τις επικουρήσεις και τα εφάπαξ
Δεν θα σας πουν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να ανατρέψει τη γνωμοδότηση της Eurostat. Ούτε φυσικά και οι Ενώσεις έκαναν τίποτα πέρα από το να μιλούν για «αίτηση θεραπείας». Τόσες μέρες μας ζαλίζουν με την αίτηση αυτή. Που είναι; Την κατέθεσαν; Πού την κατέθεσαν και με ποιά στοιχεία προσπαθούν να ανατρέψουν την γνωμοδότηση; Φυσικά δεν υπάρχει καμία αίτηση καθώς οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν μόνο από λόγια και οράματα! Η λέξη δουλειά είναι άγνωστη σε αυτούς!
Δεν θα σας πουν επίσης, ότι αυτή η κακή ομάδα Καρούτζου έχει υποβάλλει ήδη ένσταση στη Eurostatμε πακέτο στοιχείο που καταρρίπτουν τα πλαστά στοιχεία κυβέρνησης και ΕΛΣΤΑΤ ότι η αίτηση εξετάζεται κατά προτεραιότητα. Έχουν ταυτόχρονα ξεχάσει πως το εκλεκτό διορισμένο από την κυβέρνηση μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και συνυποψήφιός τους Μάρκος Γκανάς μας συμβούλευε να μην ακολουθήσουμε Νομικές ενέργειες στις Βρυξέλλες για να ανατρέψουμε την γνωμοδότηση της Eurostat , αλλά να ζητήσουμε την βοήθεια του Πετρόπουλου. Σαν να αναθέτεις στον «καλό» λύκο να φυλάξει τα πρόβατα!
• Θα σας μιλήσουν για αμετροέπεια της ομάδας Καρούτζου και θα σας πουν ότι η τρόικα αξίωσε την ολοσχερή κατάργηση της εισφοράς 2% επί του τζίρου. Αλήθεια πως το αποδεικνύουν; Επειδή τους το είπε ο Πετρόπουλος;
Δεν θα σας πουν ότι ο Πετρόπουλος έκανε συμφωνία με την τρόικα να πάει το 2% μόνο στην υγεία αλλά δεν θα αναρωτηθούν ποτέ γιατί το κράτησε κρυφό μέχρι που το ανακάλυψε ο ΕΔΟΕΑΠ.
• Θα σας πουν ότι η ομάδα Καρούτζου δεν έκανε τίποτα αλλά μόνο καταγγελίες και ότι οι φοβερές και τρομερές Ενώσεις έκαναν τα πάντα για να λύσουν όλα τα προβλήματα. Στα λόγια!
Δεν θα σας πουν όμως ότι ο «καλός και αγαθός» ΕΦΚΑ μπλόκαρε τον ΕΔΟΕΑΠ ο οποίος ήταν έτοιμος να εγγράψει τους νέους ασφαλισμένους από 19 Ιανουαρίου. Ούτε βέβαια θα σας πουν για τους εκβιασμούς του ΕΦΚΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ που έθετε ως όρο για να δώσει στον Οργανισμό χρήματα που χρωστάει από το αγγελιόσημο των προηγούμενων ετών (πάνω από 700.000 ευρώ), να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης των 10 εκατομμυρίων που πήρε ο ΕΔΟΕΑΠ έναντι εκχώρησης απαιτήσεων 10,5 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή στην πορεία διαπίστωσαν πως οι όροι δεν τους άρεσαν!
Γι αυτή τη δανειακή σύμβαση θα σας πουν ότι είναι λάθος της ομάδας Καρούτζου κι ας πανηγύριζαν οι ίδιοι (Κουμπιάς, Γκανάς , Σαββίδης , Καπάκος) ότι με τις παρεμβάσεις τους είχαν πείσει τον Πετρόπουλο να νομοθετήσει. Βέβαια, όταν αποδείχθηκε ότι η σύμβαση ήταν προς το συμφέρον του ΕΔΟΕΑΠ, έβαλαν λυτούς και δεμένους να μας πιέσουν να αλλάξουμε τους όρους αντίθετα με το συμφέρον του ΕΔΟΕΑΠ! Κι όταν τους είπαμε πως για εμάς το συμφέρον του Ταμείου μας είναι πάνω απ’ όλα, μας βάφτισαν «παλιόπαιδα» και «υπερόπτες»!
• Θα σας πουν επίσης οι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές ότι τα παλιόπαιδα της ομάδας Καρούτζου δεν κάνουν τίποτα για να λύσουν το πρόβλημα με το δάνειο.
Δεν θα σας πουν όμως ότι το δάνειο έχει ήδη πληρωθεί με την εκχώρηση απαιτήσεων 10,5 εκ ευρώ και όχι με υποθήκευση των κτιρίων υπέρ ΕΦΚΑ που μας ζητούσαν όταν συνάφθηκε το δάνειο Καπάκος Γκανάς και Αντωνιάδου.
Δεν θα σας πουν επίσης, πως ήταν τόση η λύσσα του «καλού» κου Πετρόπουλου να καταλάβει το κτίριο του ΕΔΟΕΑΠ για «να το προφυλάξει», που μας πρότεινε, παρουσία της κυρίας προέδρου της ΕΣΗΕΑ, του κυρίου Γκανά, του κ. Καπάκου και του κ. Μπερεδήμα να • Για να γίνουν πειστικοί θα μιλήσουν για 50άρικα που κόβονται και τα οποία υπολόγισε αναλογιστής που φαντάστηκε ο Πετρόπουλος!
Δεν πρόκειται φυσικά να σας πουν πως ο μεγάλος αναλογιστής ήταν ο συνεργάτης του με πτυχίο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας!
• Θα σας πουν επίσης εμείς «τα ναυάγια» (σ.σ. αυτή είναι έκφραση του κου Καπάκου) δεν δώσαμε τα στοιχεία που ζήτησε ο Πετρόπουλος για να μας «βοηθήσει». Μόνο που ξεχνούν, ότι ο εταίρος τους κ. Τάτσης παραδέχτηκε ότι αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να δοθούν γιατί απλώς, δεν υπάρχουν!
• Θα σας πουν ότι η ομάδα Καρούτζου έπαιξε κορώνα γράμματα το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ.
Δεν θα σας πουν ότι όταν κάποιοι βάζαμε το κεφάλι μας στον τορβά και κρατούσαμε ανοιχτό το Ταμείο μας με 0 έσοδα, όταν αναγκαστήκαμε να κάνουμε στάση πληρωμών και με το ζόρι κρατούσαμε στο ταμείο μας λίγα χρήματα για τους βαριά ασθενείς και τους καρκινοπαθείς συναδέλφους μας, οι Πρόεδροι των Ενώσεων δεν εκταμίευσαν ούτε 1 ευρώ για να ενισχύσουν τον ΕΔΟΕΑΠ για τον οποίο τώρα τόσο κόπτονται!

• Θα σας πουν ότι έχουν και ιδέες. Να μεταφέρουμε κονδύλια προς τον λογαριασμό επικούρησης. Ένα λογαριασμό που δεν υπάρχει και αν δημιουργηθεί πρέπει να βάλουμε τα κτίρια τα οποία σύμφωνα με τις διατάξεις Πετρόπουλου που κατατέθηκαν στη Βουλή θα πρέπει να πουληθούν με την πρώτη ταμειακή στενότητα. Αυτό θέλουν. Να πουληθούν τα κτίρια στα οποία δεν μπόρεσε να βάλει χέρι η κυβέρνηση και ο Πετρόπουλος!
• Θα σας πουν ότι η ομάδα Καρούτζου υποψιάζονται ότι θέλει να διώξει τους συνταξιούχους.
Δεν θα σας πουν πως αυτοί έχουν ντηλάρει με την κυβέρνηση και κάποιους εργοδότες για να πάνε σταδιακά οι συντάξεις στο ΕΤΕΑΠ. Εμείς απλώς τους χαλάμε τα σχέδια! Ούτε φυσικά θα σας πουν πως μετά την διάλυση των επικουρήσεων, σειρά έχει η εργοδοτική εισφορά 2% που έχουν ήδη συμφωνήσει κρυφά να την μειώσουν στο 1% !
Θα σας μιλήσουν για παράλληλους αγώνες ,θα αναλάβουν δεσμεύσεις με λόγια του αέρα.
Εμείς από την πλευρά θα σας πούμε ότι πράγματι είμαστε μια ομάδα που συσπειρώνεται γύρω από το Νίκο Καρούτζο, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στενά όλον αυτόν τον καιρό που οι Πρόεδροι επιδίδονταν σε ανακοινώσεις και λογύδρια! Είμαστε μια ομάδα που πιστεύουμε στην αξιοκρατία στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι στους διορισμούς ερωμένων μελών του ΔΣ και κολλητών με τους οποίους γίνονται συναλλαγές και εγκλήματα σε βάρος του Οργανισμού! Θέλουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΔΥΝΑΤΟ ΕΔΟΕΑΠ και όχι ΕΔΟΕΑΠ μπαλάκι στις ορέξεις του κάθε υπαλλήλου του ΕΦΚΑ ή του κάθε Υπουργού! Έναν ΕΔΟΕΑΠ πρότυπο στις παροχές και στην εξυπηρέτηση! ΕΝΑΝ ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΕΔΟΕΑΠ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΔΟΕΑΠ

Υποψήφιοι για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Καρούτζος Νίκος (Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ)
Σταθάτου Άντζυ (ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ)
Δαυλός Κωνσταντίνος ( Πρόεδρος ΤΥΠ ΕΔΟΕΑΠ)
Βασιλάκου Μαριάννα ( αν. Ταμίας ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ)
Αξελός Χρήστος
Δημαράς Νίκος
Μπούσιος Παναγιώτης
Σουχάιεμπ Λευτέρης
Τρουπιώτης Πέτρος
Χριστόπουλος Γιώργος (Ταμίας ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ 2013-2015)

Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Αξελός Γιώργος
Γρηγοριάδης Γιώργος
Ξηρογιάννης Παναγιώτης (τ. μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ)
Προβόπουλος Ηλίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης