Basket Talk

Ο Αντετοκούνμπο… προσεχώς απόλυτος βασιλιάς της ιστορίας των Μιλγουόκι Μπακς

Ο Αντετοκούνμπο… προσεχώς απόλυτος βασιλιάς της ιστορίας των Μιλγουόκι Μπακς

Στη σεζόν 2021-22 ο Γιάννης αναμένεται να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ και μπλοκέρ που αγωνίστηκε ποτέ στο Μιλγουόκι.

Σχετικά Άρθρα

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ ήταν η πιο… χρυσή σελίδα στο βιβλίο που καταγράφει τις επιτυχίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τα χρώματα των Μπακς. Ωστόσο, ο Έλληνας superstarφαίνεται πως έχει πολύ ψηλά τον πήχη, αφού -όπως όλα δείχνουν- είναι θέμα χρόνου να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στις σημαντικότερες στατιστικές κατηγορίες στην ιστορία του Μιλγουόκι.

Αυτή τη στιγμή, ο MVPτων τελικών του 2021, είναι δεύτερος σκόρερ (12.319 πόντοι) πίσω μόνο από τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (14.211 πόντοι), δεύτερος σε ριμπάουντ (5.371) ξανά πίσω από τον θρυλικό σέντερ (7.161), δεύτερος μπλοκέρ (767) πίσω από τον Άλτον Λίστερ (804) και τρίτος σε τελικές πάσες (2.632) πίσω από τους Σίντνεϊ Μονκρίφ (2.689) και Πολ Πρέσι (3.272).

Υποθέτοντας ότι 26χρονος φόργουορντ θα συνεχίσει να εμφανίζει αριθμούς αντίστοιχους με τη φετινή πολύ ισορροπημένη χρονιά του, όπου μετρούσε 28,1 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ και 1.2 κοψίματα ανά βραδιά, είναι πολύ πιθανό ο GreekFreakνα αναδυθεί στην κορυφή σε τουλάχιστον δύο από τις συγκεκριμένες στατιστικές κατηγορίες μέσα ερχόμενη σεζόν.

Ο Γιάννης θα χρειαστεί περίπου 67 παιχνίδια για καλύψει τη διαφορά των 1.892 πόντων που τον χωρίζουν με τον Τζαμπάρ, όμως μέχρι τότε (σε σχεδόν 33 αναμετρήσεις) θα είναι ήδη ο καλύτερος all-timeμπλοκέρ των Ελαφιών. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Αντετοκούνμπο μέσα στη σεζόν 2021-22 είναι πολύ πιθανό να είναι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία των Μπακς σε στατιστικές κατηγορίες που έχουν αντίκτυπο και στα δύο άκρα του παρκέ.

Οι πρωτιές του σε ασίστ και ριμπάουντ θα έρθουν λίγο αργότερα, αφού αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, θα χρειαστεί κάτι λιγότερο από 100 παιχνίδια για να γίνει ο νούμερο ένα πασέρ του franchiseκαι περίπου 163 αγώνες για να ξεπεράσει ξανά τον Τζαμπάρ στη λίστα των ριμπάουντ.


Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης