Basket Talk

NBA: Μια πεντάδα «βασιλιάδες» δίχως... στέμμα!

NBA: Μια πεντάδα «βασιλιάδες» δίχως... στέμμα!

Ανάμεσα στους εκατοντάδες αθλητές που αγωνίζονται καθημερινά στα παρκέ του ΝΒΑ υπάρχουν τόσοι super stars παίκτες εν ενεργεία, οι οποίοι δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμη το πρωτάθλημα, είτε λόγω λάθος επιλογών, είτε λόγω τύχης, είτε λόγω συγκυριών.

Σχετικά Άρθρα

Όσοι αγωνίζονται στο ΝΒΑ το όνειρό τους είναι να κρατήσουν στα χέρια τους το πολύτιμο τρόπαιο «Larry O'Brien». Πολλοί αθλητές υψηλής ποιότητας στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα ο Άλεν Άιβερσον, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο Στιβ Νας και ο Τζον Στόκτον, δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στην κορυφή του... Έβερεστ στην καριέρα τους και να αναδειχθούν πρωταθλητές.

Το παράδειγμα αυτών των παλαίμαχων πλέον αθλητών και άλλων αρκετών ακόμα, επιθυμούν να αποφύγουν ακόμη πέντε αθλητές που αγωνίζονται ακόμη και έχουν όλα τα... φόντα για να αποτελέσουν την εξαίρεση στον κανόνα και να προσθέσουν στην καριέρα τους μία χρυσή «πινελιά». Το «ΒΝ Sports» συγκέντρωσε τα πέντε μεγαλύτερα ονόματα, με την πλειοψηφία να βρίσκεται κοντά στην... Δύση της καριέρα τους και να παρουσιάζονται πανέτοιμοι να... αρπάξουν την κάθε ευκαιρία. Κοινό χαρακτηριστικό τους το πέρασμα από τους Θάντερ.

LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 24: LA Clippers forward Paul George (13) argues a call during the New Orleans vs LA Clippers NBA basketball game on November 24, 2019, at Staples Center Los Angeles, CA. (Photo by Jevone Moore/Icon Sportswire)

Πολ Τζορτζ - Λος Άντζελες Κλίπερς  

Ο Πολ Τζορτζ από τα πρώτα του βήματα στο ΝΒΑ απέδειξε ότι μπορεί να κουβαλήσει το... φορτίο του ηγέτη και πραγματοποίησε αρκετές ικανοποιητικές σεζόν με τους Πέισερς στην Ανατολή, όμως έπεσε πάνω στο τοίχος του Μαϊάμι Χιτ των Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ. Το 2017 αποφάσισε να αλλάξει περιφέρεια για χατίρι των Θάντερ, γνωρίζοντας ότι δεν είχε πολλές πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο στην απαιτητική Δύση. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε την ευκαιρία να φτάσει μέχρι το τέλος με τους Κλίπερς, όμως οι ίδιοι έβαλαν εμπόδια στο δρόμο τους. Τη νέα σεζόν θα παραμείνει στο ίδιο μέρος με την ευχή να είναι τρίτη και... φαρμακερή.

anthony.jpg

Καρμέλο Άντονι - Λος Άντζελες Λέικερς  

Ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά πως να πέφτει από την κορυφή και να στέκεται ξανά στα πόδια του είναι ο Καρμέλο Άντονι. Από την πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ (2003) είχε δημιουργήσει ένα... σύννεφο χαράς και ελπίδας στους Νάγκετς αλλά ήταν αρκετά μόνος του. Η εξαετία στους Νικς (2011-17) δεν ήταν αρκετή για να πετύχει τον σκοπό του, ενώ στη συνέχεια είχε δύο γρήγορα περάσματα από τους Θάντερ και τους Ρόκετς. Οι Μπλέιζερς του έσωσαν την καριέρα, προσφέροντάς του συμβόλαιο, την ίδια ώρα που όλοι οι υπόλοιποι του είχαν γυρίσει την πλάτη. Πλέον θα βρεθεί στο πλευρό του Λεμπρόν Τζέιμς, ώστε να πανηγυρίσει με τον κολλητό του την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του.

paul_1.jpg

Κρις Πολ - Φοίνιξ Σανς  

Ο Κρις Πολ «κοσμεί» τα γήπεδα του ΝΒΑ τα τελευταία 16 χρόνια, όμως δεν έχει γευτεί ακόμη την χαρά του τίτλου. Στους Χόρνετς απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα αλλά η συνέχεια δεν εξελίχθηκε όπως την περίμενε. Η «τριπλέτα» με τους Μπλέικ Γκρίφιν και ΝτιΆντρε Τζόρνταν στους Κλίπερς δεν μπόρεσε να συνδυάσει το θέαμα με την ουσία και το «πείραμα» του Ντοκ Ρίβερς χαρακτηρίστηκε αποτυχημένο. Επόμενος σταθμός ήταν οι Ρόκετς, όπου μαζί με τον Τζέιμς Χάρντεν φάνηκαν ικανοί να κάνουν την έκπληξη αλλά ένας τραυματισμός του CP3 στους τελικούς της Δύσης τους έκοψε τα φτερά. Στη συνέχεια έκανε... δυνατή ομάδα τους νεανικούς Θάντερ και πέρυσι ο 36χρονος γκαρντ έφτασε δύο νίκες μακριά από τον πολυπόθητο τίτλο.

russelll.jpg

Ράσελ Ουέστμπρουκ - Λος Άντζελες Λέικερς  

Ακόμη ένας παίκτης στην λίστα μας που έκανε το βήμα να βρεθεί στο πλευρό των Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις είναι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ο «Μr Triple-Double» στα 33 βλέπει την... κλεψύδρα να αδειάζει, κάτι που τον οδήγησε να επιλέξει μία ασφαλή επιλογή για την επόμενη σεζόν. Με τους Θάντερ πέρασε σχεδόν μία... ζωή (2008-19) αλλά το μόνο που θυμάται είναι έναν τελικό περιφέρειας και αμέτρητα ατομικά βραβεία. Η παρουσία του στους Ρόκετς και τους Ουίζαρντς θα ξεχαστούν γρήγορα και πλέον είναι έτοιμος να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες προς το πρόσωπό του.

harden_2.jpg

Τζέιμς Χάρντεν - Μπρούκλιν Νετς  

Ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς και συνήθως αυτό καλύπτει την αδυναμία του στην άμυνα. Όμως αυτό το ταλέντο δεν μπορεί να καλύψει τον... περίεργο χαρακτήρα του και τον εγωκεντρισμό που τον διακατέχει αρκετές φορές. Αυτός ήταν ο λόγος που αποχαιρέτησε τους Θάντερ, ενώ η κακή του συμπεριφορά και τα... καπρίτσια του τον οδήγησαν σε... ρήξη με τους Ρόκετς. Αναγνωρίζει πλέον και ο ίδιος ότι το πλήρωμα του χρόνου περνάει και στα 32 του χρόνια δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες για το δαχτυλίδι. Αυτό ήταν ο λόγος που έβαλε τον εγωισμό του κάτω από την ομάδα, με αποτέλεσμα να μετακομίσει στους Νετς, συναντώντας εκεί τους Ντουράντ και Ίρβινγκ. Η περσινή σεζόν ήταν γεμάτη τραυματισμούς για το σύνολο του Στιβ Νας και τους επηρέασε αρνητικά στη σειρά των ημιτελικών απέναντι στους Μπακς.

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης