Basket Talk

Προολυμπιακό τουρνουά: Όνειρο ήταν και πάει, κακή εμφάνιση, βαριά ήττα 97-72 από Τσεχία και «αντίο Τόκιο»

Προολυμπιακό τουρνουά: Όνειρο ήταν και πάει, κακή εμφάνιση, βαριά ήττα 97-72 από Τσεχία και «αντίο Τόκιο»

Πολύ κατώτερη των περιστάσεων η Εθνική ηττήθηκε κατά κράτος από τους πιο ουσιαστικούς και αποτελεσματικούς Τσέχους.

Σχετικά Άρθρα

Τόσο κοντά αλλά τελικά τόσο μακρυά από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βρέθηκε στη Βικτόρια η Εθνική. Η νίκη επί της Τουρκίας στον ημιτελικό έδωσε ελπίδες για ένα θαύμα αλλά η Τσεχία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους διεθνείς του Ρικ Πιτίνο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νικήθηκε κατά κράτος όπως μαρτυρά και το τελικό 97-72 και επιστρέφει με άδεια χέρια στην Ελλάδα αφού στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας θα πάει η Τσεχία που θα βρεθεί, άξια, στον Α Όμιλο της πρώτης φάσης μαζί με ΗΠΑ, Γαλλία και Ιράν.

Η κακή βραδιά φάνηκε από τα πρώτα λεπτά για την Εθνική που μπήκε πολύ νωθρά αμυντικά, έδωσε πεδίο δράσης στους Τσέχους και το πλήρωσε ακριβά δεχόμενη 32 πόντους (!) στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Τσέχοι ήταν πάντα ένα βήμα πιο μπροστά στην επίθεση αφού προηγήθηκεν 11-2 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 3λεπτο, 20-6 μετά από 4,5 λεπτά και 32-22 στο 10'. Ο Παπαγιάννης και η είσοδος του Ρογκαβόπουλου έδωσαν για λίγο πνοή στην αμυνα μειώνωντας 36-31 και 45-40 με τον Λαρεντζάκη να σκοράρει αλλά το ημίχρονο βρήκε την Τσεχία στο +7 (50-43).

τσεχια2.jpg

Τα χειρότερα όμως ήρθαν στην 3η περίοδο. Η Τσεχία εκμεταλλευόμενη τις κακές προσωπικές άμυνες και τα λάθη στην επίθεση άρχισε να ανεβάζει σταδιακά τη διαφορά (59-47, 65-49) φτάνοντάς στους 19 πόντους, 70-51 στο 27ο λεπτό. Οι διεθνείς μας έβγαλαν εκνευρισμό και το ματς έφυγε πλήρως από τον έλεγχό τους και έτσι το τέλος βρήκε την Τσεχία στο +27 (81-54) να έχει "καθαρίσει" την υπόθεση πρόκριση πριν καν παιχθεί η διαδικαστικού χαρακτήρα 4η περίοδος.

Το φινάλε βρήκε δίκαια τους παίκτες του Ρονέν Γκίνζμπουργκ να πανηγυρίζουν και αυτούς του Πιτίνο απογοητευμένους να αποχωρούν ταπεινωμένοι από τη μεγάλη διαφορά που δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια που κατέβαλαν συνολικά στο Προολυμπιακό τουρνουά.

ΕΛΛΑΔΑ: Κ.Αντετοκούνμπο, Καλάθης 9, Γιαννόπουλος 3, Καββαδάς, Μήτογλου 12, Σλούκας 11, Χρυσικόπουλος 3, Κασελάκης, Κατσίβελης 5, Λαρεντζάκης 12, Παπαγιάννης 14, Ρογκαβόπουλος 3

ΤΣΕΧΙΑ: Άουντα 20, Μπάλβιν 14, Σιλμπ 8, Σενάλ 9, Σιρίνα 3, Μποχάτσικ 15, Παλίζα, Πετέρκα, Σαμούρα, Σατοράνσκι 12, Βέσελι 16, Βίοραλ

Γιάννης Ψαράκης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης