Basket Talk

Προολυμπιακά τουρνουά (Σπλιτ): Κάζο Κροατίας, ήττα 86-76 από τη Γερμανία

Προολυμπιακά τουρνουά (Σπλιτ): Κάζο Κροατίας, ήττα 86-76 από τη Γερμανία

Εκτός τελικού για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έμειναν οι Κροάτες

Σχετικά Άρθρα

Τι κι αν η Γερμανία πήγε στο Σπλιτ δίχως τους καλύτερούς της παίκτες, δηλαδή τον Ντένις Σρέντερ, τον Πολ Τσίπσερ και τον Ντανίλο Μπαρτέλ. Κατάφερε με ηγέτη τον Μαόντο Λο (21 πόντοι, 8 ασίστ) να... κλείσει το σπίτι της Κροατίας κερδίζοντάς τη 86-76 στον δεύτερο ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά.

Η Κροατία επί της ουσίας αυτοκτόνησε καθώς στην τελευταία περίοδο όπου δέχθηκε 30 πόντους πνίγηκε στο άγχος και την πίεση. Έξι λεπτά πριν το φινάλε οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά 74-67 αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν! Στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης έβαλαν όλες κι όλες δύο βολές με τον Μπογκντάνοβιτς ενώ είχαν 0/7 σουτ και 4 λάθη! Έτσι η Γερμανία με επιμέρους 19-2 πήρε τη νίκη!

Εκτός του Λο από τη Γερμανία ξεχώρισαν οι Σαϊμπου (13) και Ομπστ (11) ενώ από το ναυάγιο της Κροατίας ξεχώρισε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 38 πόντους ενώ ο Μάριο Χεζόνια είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο Προολυμπιακό τουρνουά το 2016 στο Τορίνο η Κροατία είχε πάρει την πρόκριση κερδίζοντας στον τελικό τη γηπεδούχο Ιταλία και τώρα την... έπαθε όπως τότε η "σκουάντρα ατζούρα".

Στο άλλο ματς του ομίλου η Βραζιλία του Άτσο Πέτροβιτς διέλυσε 102-74 στο Μεξικό (102-74). Η “σελεσάο” είχε 18/34 τρίποντα με τον Βίτορ Μπενίτε να βάζει 22 πόντους με 6/8 από τη γραμμή των 6μ.75. Λουζ (12) και Άλεξ Γκαρσία (11) βοήθησαν για τους νικητές ενώ από το Μεξικό προσπάθησε ο Πάκο Κρους (18) και ο Αγιόν (16).

Γιάννης Ψαράκης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης