Basket Talk

Προολυμπιακά τουρνουά: Το ντέρμπι έγινε “περίπατος” στο Βελιγράδι

Προολυμπιακά τουρνουά: Το ντέρμπι έγινε “περίπατος” στο Βελιγράδι
Τα φαβορί ξεκίνησαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους στα τρία από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά.
Σχετικά Άρθρα

Ζόρια για 30 αγωνιστικά λεπτά είχε η Σερβία στην πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, αλλά παρότι βρέθηκε να χάνει μέχρι την αρχή της τελευταίας περιόδου, τελικά με επιμέρους σκορ 27-10 νίκησε τη Δομινικανή Δημοκρατία 94-76.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μαριανοβιτς (18), Πετρούσεβ (17) και Μίτσιτς (16) ενώ από την ομάδα της χώρας της Καραϊβικής προσπάθησαν Κουέβας και Λιθ με 16 πόντους έκαστος.

Στο Κάουνας η Λιθουανία και η Πολωνία ξεκίνησαν με αναμενόμενα εύκολες νίκες. Η Λιθουανία με τον σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις, Γιόνας Βαλαντσιούνας να κυριαρχεί με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ και τους Μάντας Καλνιέτις και Ντομάντας Σαμπόνις να προσθέτουν από 12 νίκησε 76-65 τη Βενεζουέλα.

Όσο για την Πολωνία με τον φόργουορντ της Ζενίτ, Ματέουσζ Πονίτκα ηγέτη (22 πόντοι) και τον πρώην “πράσινο” γκαρντ AJ Σλότερ να προσθέτει 16π., διέλυσε την Ανγκόλα 83-64 με τον πρώην σέντερ της ΑΕΚ Γιανίκ Μορέιρα να είναι απελπιστικά μόνος για τους ηττημένους με 27 πόντους (11/16 σουτ).

Τέλος, στο Σπλιτ η Γερμανία ζορίστηκε για να κάμψει την αντίσταση του Μεξικό με 82-76 έχοντας κορυφαίους τους Σαϊμπού (17), Μπονγκά (13) και Φόιχτμαν (10) ενώ από τους ηττημένους φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Πάκο Κρουθ με 30 πόντους 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ ενώ ο γερόλυκος σέντερ Γκουστάβο Αγιόν είχε 18 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Όσο για τη Βραζιλία στον άλλο όμιλο διέλυσε την Τυνησία 83-57 έχοντας πρώτους σκόρερ τους Μπενίτε (15), Χετσχεϊμέιρ (11) και Μέιντλ (10) ενώ ο βετεράνος σέντερ Σαλάχ Μεζρί είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ για τους Τυνήσιους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης