Προολυμπιακό τουρνουά: Οι ελληνικές ρίζες της Εθνικής Καναδά!

Προολυμπιακό τουρνουά: Οι ελληνικές ρίζες της Εθνικής Καναδά!
H πρεμιέρα της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά απέχει ελάχιστες ώρες και το BN Sports παρουσιάζει τις κοινές... γραμμές με την ομάδα του Καναδά!

Η Εθνική μας στο πρώτο παιχνίδι του Προολυμπιακού τουρνουά, στη Βικτόρια, καλείται να αντιμετωπίσει τον Καναδά των ΝΒΑers. Το ζευγάρι αυτό δημιουργεί διάφορες εικόνες στο μπασκετικό κοινό της χώρας, που μνημονεύει εποχές Καναδών με άρωμα… Ελλάδας!


RJ Barrett

Ο νεαρός γκαρντ των New York Knicks, παρά το πρωτάθλημα του ΝΒΑ που συμμετέχει ο ίδιος, μεγάλωσε με ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο πατέρας του, Rowan Barrett, ήταν... γυρολόγος, με παρουσία σε γήπεδα Ισπανίας, Κύπρου, Ισραήλ, Γαλλία, και Ιταλία. Ενδιάμεσα, το 2001, βρέθηκε στην Basket League για χάρη της Δάφνης (στη φωτό με αντίπαλο τον Γερμανό Μίκαελ Κοχ) και είχε αξιόλογη εξέλιξη. Με την Εθνική του Καναδά, αγωνίστηκε σε δύο Παγκόσμια- της Αθήνας (1998) και της Ινδιανάπολης (2002), αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2000).

thumbnail_1624907978926blob_1.jpg

Andrew Wiggins

O «πολεμιστής» των Golden State αποτελεί γόνο αθλητικής οικογενείας, με τον 62χρονο -πλέον- πατέρα του, Mitchell, να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. Ολοκληρώνοντας την καριέρα του στους Chicago Bulls, Houston Rockets, Philadelphia 76ers «μετακόμισε» στην Ελλάδα, όπου αγωνίστηκε για 5 χρόνια! Μίλωνας (1993-94), Σπόρτινγκ (1994-96) και Πανιώνιος (1997-98) ήταν εκ των ομάδων που ευτύχησαν να έχουν τον Wiggins στο ρόστερ τους. Αποσύρθηκε, μάλιστα σε ηλικία 44 ετών!

Από την άλλη, η μητέρα του, Marita Payne-Wiggins εκπροσώπησε τον Καναδά ως αθλήτρια στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, με 2 ασημένια μετάλλια στις σκυταλοδρομίες σε 4χ100 και 4χ400μ.

wiggins.jpg

Nick Nurse

Μπορεί η σύνδεσή του με τον Καναδά να είναι άρρηκτη, αλλά ο πρωταθλητής με τους Raptors το 2019 και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός, πέρασε από τα «σαλόνια» της Euroleague, έχοντας πρόεδρο Έλληνα. Συγκεκριμένα, ο Nurse (στο κέντρο της φωτό με τη μπάλα στα χέρια) το 2000-01 βρισκόταν στην άκρη του πάγκου των London Towers, τους οποίους διοικούσε ο Κωστής Ζομπανάκης. O άλλοτε πρόεδρος των Towers, υπήρξε πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ομάδας του Ρεθύμνου, μέχρι και την διάλυσή της πριν ένα χρόνο. Η διαφορά 20 χρόνων εμφανής στο πρόσωπο του κ.Ζομπανάκη (όρθιος δεξιά σε φωτό του 2000 και στην ένθετη φωτο του σήμερα)

thumbnail_thumbnail_1.png

Cory Ephram Joseph

O παίκτης των Detroit Pistons πιθανότατα να παρακολούθησε το ελληνικό πρωτάθλημα την περίοδο 2016-17. Eκείνη την χρονιά αγωνίστηκε ο αδερφός του, Devoe, ως γκαρντ στην ομάδα του Ρεθύμνου, χωρίς ωστόσο να έχει επιτυχία. Αυτή τη στιγμή θα τον βρείτε σε Ρουμάνικα εδάφη, αφού συνεχίζει την πορεία του στην Ευρώπη με την φανέλα της CSO Voluntari.

325340.jpg

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης