Τελευταία Νέα
Bank Insider

Noμοσχέδιο για τον τρόπο διάθεσης των μετοχών των τραπεζών που κατέχει το ΤΧΣ ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ - Συνάντηση Στουρνάρα - Σαχινίδη

Noμοσχέδιο για τον τρόπο διάθεσης των μετοχών των τραπεζών που κατέχει το ΤΧΣ ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ - Συνάντηση Στουρνάρα - Σαχινίδη
Στουρνάρας και Σαχινίδης συζήτησαν και για την προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της επιστροφής της τρόικας
Νομοσχέδιο που θα ορίζει τον τρόπο διάθεσης των μετοχών των τραπεζών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σχεδιάζει να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Τα ανωτέρω διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στον Εισηγητή ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππο Σαχινίδη, κατά τη διάρκεια σημερινής τους συνάντησης.
Πρόκειται για το νομοσχέδιο που αφορά στη διάθεση των warrants των ελληνικών τραπεζών. Όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, το ΤΧΣ θα υποβάλλει δημόσιες προτάσεις στους κατόχους των warrants με premium επί των τιμών που διαπραγματεύονταν τότε και εν συνεχεία θα ακυρώσει τα warrants.
Ακολούθως το ΤΧΣ θα μπορεί να υλοποιεί placement ώστε με ταχύτερες διαδικασίες να ιδιωτικοποιηθούν οι τράπεζες.
Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Σαχινίδης επισκέφθηκε τον κ. Στουρνάρα, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα κρίσιμα θέματα του υπουργείου Οικονομικών.
Μεταξύ άλλων οι κ. κ. Στουρνάρας και Σαχινίδης συζήτησαν τις εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το νομοσχέδιο για τον τρόπο διάθεσης των μετοχών των τραπεζών που κατέχει το ΤΧΣ, θα τεθεί υπόψιν των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση πριν την κατάθεσή του στη Βουλή.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης