Τελευταία Νέα
Bank Insider

Σκληρό πολιτικό «πόκερ» στην Τουρκία – Erdogan εναντίον… όλων! – Για «βρόμικη επιχείρηση» κάνει λόγο ο Τούρκος Πρωθυπουργός

Σκληρό πολιτικό «πόκερ» στην Τουρκία – Erdogan εναντίον… όλων! – Για «βρόμικη επιχείρηση» κάνει λόγο ο Τούρκος Πρωθυπουργός
Δεν... λέει να κοπάσει ο σάλος από τις χθεσινές συλλήψεις
Στην… αντεπίθεση «περνά» ο Τούρκος Πρωθυπουργός, R.T. Erdogan, o oποίος υπεραμυνόμενος της κυβέρνησής του, έκανε λόγο για μία «βρόμικη επιχείρηση», η οποία συνδέεται με τις αναταραχές στην πλατεία Ταξίμ.
Παρέχοντας πλήρη υποστήριξη στις εμπλεκόμενες οικογένειες των 3 υπουργών της κυβέρνησής του, ο Τούρκος Πρωθυπουργός «βλέπει» πίσω από τις χθεσινές συλλήψεις  σχέδιο επίθεσης εναντίον της κυβέρνησής του.
«Καθώς εμείς αγωνιζόμαστε να βάλουμε την Τουρκία στις πρώτες δέκα χώρες στον κόσμο (...) ορισμένοι επιδίδονται σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την ταχεία ανάπτυξή μας. Υπάρχουν αυτοί στο εξωτερικό (...) και υπάρχουν παραφυάδες τους εντός της χώρας μας» υποστήριξε ο R.T. Erdogan.

Οσμή εμπλοκής του Egemen Bagis στο «σκάνδαλο» διαφθοράς
Διευρύνεται ο κύκλος των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο «τράνταξε» χθες την Τουρκία, καθώς ο Egemen Bagis, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, φέρεται να ερευνάται για παθητική δωροδοκία ύψους 1,5 εκ. δολαρίων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι Εισαγγελικές αρχές διαθέτουν οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο απεικονίζεται ένας υπουργός της κυβέρνησης Ergodan να λαμβάνει από Τούρκο επιχειρηματία το ποσό των 1,5 εκ. δολαρίων.
Οι πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για τον Egemen Bagis.
Αναφερθείς στα εν λόγω δημοσιεύματα, ο Τούρκος υπουργός δηλώνει χαρακτηριστικά «χαλαρός»…
Σημειώνεται πως ο Egemen Bagis πυκνά – συχνά δημιουργεί έριδες μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας – Κύπρου, λόγω των προκλητικών δηλώσεών του.
Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν εχθές, περίπου 52 άτομα, στα οποία συγκαταλέγονται οι υιοί 3 υπουργών της κυβέρνησης Erdogan.

Ο Ισλαμισμός «κρίνει» το μέλλον της Τουρκίας - Η διαμάχη μεταξύ των πρώην «φίλων» Erdogan - Gulen πίσω από τις σημερινές συλλήψεις
Αντιμέτωπος με μία ακόμα σκληρή πολιτική δοκιμασία βρίσκεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος βλέπει την «συντηρητική» του κυβέρνηση να παραπαίει.
Λίγους μήνες μετά τα βίαια επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ, η τουρκική κυβέρνηση δονείται αυτή την φορά, από ένα σκάνδαλο διαφθοράς, καθώς σήμερα το πρωί συνελήφθησαν οι γιοι 3 μελών του υπουργικού συμβουλίου της τουρκικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, υπό άκρα μυστικότητα η αστυνομία συνέλαβε περίπου 20 άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται επιφανείς επιχειρηματίες αλλά και οι υιοί 3 υπουργών της κυβέρνησης Erdogan.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, πρόκειται για τους Baris Guler, Salih Kaan Caglayan και Abdullah Oguz Bayraktar, γιούς των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος, αντίστοιχα.
Οι κατηγορίες που «βαραίνουν» τους συλληφθέντες αφορούν προκαθορισμένους διαγωνισμούς του δημοσίου, παραβιάσεις του νόμου περί αρχαιοτήτων και λαθρεμπόριο χρυσού.
Όπως είναι φυσικό, η άνωθεν εξέλιξη αναζωπύρωσε τις αμφιβολίες επί της ηγεμονίας του R.T. Erdogan, ο οποίος αποπειράται να επιβάλλει την νεο-ισλαμική του ατζέντα.
Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης υποχώρησε σήμερα κατά -2%.
Στο παρασκήνιο των ποινικών διώξεων σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, περικλείεται η αυξανόμενη ένταση μεταξύ του ισλαμικού κόμματος ΑΚ και της κίνησης του Fethullah Gulen.
Το «κίνημα» του Fethullah Gulen, το οποίο ασκεί δριμύτατη κριτική εναντίον της προωθούμενης ατζέντας του ισλαμικού κόμματος, έχει εισχωρήσει σε κάθε έκφανση του τουρκικού κράτους(αστυνομία, δικαιοσύνη κλπ).
Τα μέλη του κινήματος, τα οποία διατέλεσαν πρώην «σύμμαχοι» του Τούρκου Πρωθυπουργού, αντιτίθενται πλέον στην ασκούμενη πολιτική του R.T. Ergogan, η οποία επιβάλλει «λουκέτο» σε αρκετά προ-πανεπιστημιακά ιδρύματα που χρηματοδοτούν το κίνημα.
Σημειώνεται πως οι δύο πλευρές είχαν στρατευτεί από κοινού, εναντίον των προθέσεων της στρατιωτικής ηγεσίας να ανατρέψει την πολιτική κατάσταση.
Κοινό σημείο μεταξύ των Erdogan και Gulen αποτελεί ο Ισλαμισμός ωστόσο, αμφότεροι προέρχονται από δύο εντελώς διαφορετικές μουσουλμανικές παραδόσεις.
Πλέον, η «μάχη» μεταξύ των δύο πρώην εταίρων μετατίθενται για τον προσεχή Μάρτιο, όπου στην Τουρκία θα πραγματοποιηθούν προεδρικές εκλογές, με τον R.T. Erdogan να φιλοδοξεί να επισφραγίσει την πολιτική του ηγεμονία και τον F. Gulen να δηλώνει ορκισμένος «εχθρός» του Τούρκου Πρωθυπουργού…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης