Τελευταία Νέα
Bank Insider

Wall Streeet Journal: Η ΕΚΤ απομονώνεται - Κλείνει τα μάτια στον κίνδυνο του πληθωρισμού και αρνείται να λάβει μέτρα θωράκισης της Ευρωζώνης

tags :
Wall Streeet Journal: Η ΕΚΤ απομονώνεται - Κλείνει τα μάτια στον κίνδυνο του πληθωρισμού και αρνείται να λάβει μέτρα θωράκισης της Ευρωζώνης
Η ΕΚΤ έχει λάβει αποστάσεις από την ικανότητά της να τυπώνει χρήμα...
Στο μικροσκόπιο της Wall Streeet Journal μπαίνει για ακόμη μια φορά η δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπό το βάρος της πορείας του πληθωρισμού και στη σκιά των πιέσεων του ΔΝΤ για συνεχή επαγρύπνηση.
"Η ΕΚΤ δεν βλέπει την ανάγκη να θέσει σε εφαρμογή θεαματικά ή έκτακτα μέτρα, όπως μια μεγάλης κλίμακας αγορά assets, δεδομένης της σταδιακής ισχυροποίησης του πληθωρισμού", σχολιάζει η εφημερίδα, παρουσιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Benoît Coeuré, μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ.
Την ίδια ώρα ωστόσο το ΔΝΤ απευθύνει συστάσεις προς την ΕΚΤ, να αναλάβει δράση, προκειμένου να συγκρατηθεί η υποχώρηση του πληθωρισμού, για να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος εκτροχιασμού της ανάπτυξης της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, όλες αυτές οι αντικρουόμενες απόψεις καταδεικνύουν την απομόνωση της ΕΚΤ από τις άλλες ισχυρές κεντρικές τράπεζες του πλανήτη. Οι κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Βρετανία προχωρούν στη λήψη "δραματικών" μέτρων, τα τελευταία 2 χρόνια, προκειμένου να θωρακίσουν τις οικονομίες τους και να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό από τη συνεχή υποχώρηση.
"Η ΕΚΤ χορήγησε πάνω από 1 τρις ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες πριν από περίπου δύο χρόνια, προκειμένου να σώσει την Ευρωζώνη από ένα πιστωτικό κραχ.... Ωστόσο από τότε έλαβε αποστάσεις από την ικανότητά της να τυπώνει χρήμα", εξηγεί μεταξύ άλλων η Wall Street Journal.
"O αποπληθωρισμός δεν συνιστά απειλή", δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Jozef Makuch, επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
"Η ΕΚΤ πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα για να μπει φρένο στην υποχώρηση του πληθωρισμού" διεμήνυσε επίσης σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης