Τελευταία Νέα
Bank Insider

Ορφανίδης προς κυπριακές τράπεζες: Μη διανείμετε μέρισμα- Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την υποβάθμιση

Ορφανίδης προς κυπριακές τράπεζες: Μη διανείμετε μέρισμα- Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την υποβάθμιση
Μύδρους κατά της Κυπριακής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, με το πρόσχημα ότι αδιαφόρησε απέναντι στο θέμα των μεταρρυθμίσεων τονίζοντας παράλληλα ότι το τραπεζικό σύστημα είναι εύρωστο και η εποπτεία του συστήματος πολύ καλή.
«Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τη διπλή υποβάθμιση από τη Moody’s», δήλωσε ο Ορφανίδης, ανάγοντας τη διπλή υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας στο ότι «η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί, χωρίς να το εκτελέσει, ότι θα λάμβανε έγκαιρα μέτρα για μεταρρύθμιση, τόσο των κοινωνικών παροχών όσο και του κρατικού μισθολογίου».
«Η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών απαιτεί να μη μοιραστεί  μέρισμα», συμπλήρωσε ο Ορφανίδης, ψέγοντας ευθέως την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών για το ότι δεν ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης παρά τις προειδοποιήσεις διεθνών οίκων.
«Αυτό το οποίο όλοι βλέπαμε και μας προειδοποιούσαν ρητά τους τελευταίους μήνες, δηλαδή όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, είναι ότι υπήρχε το ενδεχόμενο υποβάθμισης, γι’ αυτό ήλπιζα ότι η κυβέρνηση θα ενεργούσε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτραπεί η νέα υποβάθμιση», έσπευσε να δηλώσει ο διοικητής της Κεντρικής κυπριακής Τράπεζας σε ομιλία του στη Λεμεσό.
Τέλος, δεν δίστασε να διατυπώσει σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα προωθηθούν εκείνα τα διαρθρωτικά μέτρα στην κρατική μηχανή που υποδεικνύουν φορτικά οι διεθνείς οίκοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης