Τελευταία Νέα
Bank Insider

Μητσοτάκης (υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης): Θα βρεθεί λύση με την τρόικα – Οι πλειστηριασμοί το μεγαλύτερο αγκάθι – Η κυβέρνηση δεν θα πέσει

Μητσοτάκης (υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης): Θα βρεθεί λύση με την τρόικα – Οι πλειστηριασμοί το μεγαλύτερο αγκάθι – Η κυβέρνηση δεν θα πέσει
Οι Έλληνες είναι κακοφορολογημένοι


Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με τν τρόικα εξέφρασε ο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε το ζήτημα με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ως το μεγαλύτερο «αγκάθι».
«Υπάρχει μια δυσκολία στη διαπραγμάτευση. Είναι  γνωστά τα μέτωπα που είναι ανοιχτά, σημαντικότερη δυσκολία υπάρχει στο θέμα των πλειστηριασμών καθώς η τρόικα επιμένει» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, διαμηνύοντας πως «η κυβέρνηση δεν θα πέσει».
«Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης
«Εγώ είμαι κατά της έντονης δραματοποίησης αυτών των διαφωνιών. Πιστεύω ότι με καλή διάθεση μπορεί να υπάρξει μια λογική λύση» δήλωσε ο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εμμένει στη στάση της ότι η πρώτη κατοικία των αδύναμων πρέπει να προστατευτεί.
«Θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί μια λύση για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν,  δηλαδή να μπορεί η τράπεζα να τους δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου για να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας πως «δεν είμαι βέβαιος ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα».
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του υπ.Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα ότι οι φόροι στην Ελλάδα είναι κάτω του μέσου όρου της Ευρώπης, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι στην Ελλάδα είμαστε κακοφορολογούμενοι.
«Αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια είναι υπερφορολογημένα. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή δεν έχει αποδώσει όσο θα έπρεπε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας ως υπουργείο, είναι να κάνουμε προσλήψεις καινούριων ανθρώπων για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό που δεν είναι επαρκώς στελεχωμένος. Υπάρχει αδυναμία στους κατόχους ακίνητης περιούσιας να πληρώνουν μαζεμένους φόρους».
Ιδιαίτερα καυστικός υπήρξε απέναντι στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνη, τον οποίο χαρακτήρισε ακατάλληλο για τη θέση αυτή και του ζήτησε να αποχωρήσει, ενώ διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο νόμο για τη διαθεσιμότητα/ κινητικότητα όσον αφορά τα ΑΕΙ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης