Τελευταία Νέα
Bank Insider

Κόντρα στις εκτιμήσεις της Barclays και της Citigroup η Societe Generale - Ο S&P 500 δεν έχει άλλο δρόμο παρά την πτώση - Μονόδρομος η διόρθωση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα - Η οικονομική ανάκαμψη δεν αποτελεί πάντα καταλύτη για τις αγορές

Κόντρα στις εκτιμήσεις της Barclays και της Citigroup η Societe Generale - Ο S&P 500 δεν έχει άλλο δρόμο παρά την πτώση - Μονόδρομος η διόρθωση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα - Η οικονομική ανάκαμψη δεν αποτελεί πάντα καταλύτη για τις αγορές
O S&P, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, δεν έχει άλλο δρόμο να ακολουθήσει, εκτός από την πτώση...
Τούτο υποστηρίζουν οι αναλυτές της Societe Generale, σε νέα έκθεσή τους, σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν τις επόμενες κινήσεις των διεθνών αγορών.
Σύμφωνα με τη γαλλική επενδυτική τράπεζα, η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων αποτελεί σοβαρή απειλή για την πορεία των αμερικανικών μετοχών, την ώρα μάλιστα που το momentum των εταιρικών αποτελεσμάτων παραμένει αδύναμο.
Κατά τη Societe Generale, στην καλύτερη περίπτωση ο S&P 500 στη Wall Street θα κινηθεί σταθεροποιητικά στα ερχόμενα τρίμηνα, με τον κίνδυνο για βραχυπρόθεσμη διόρθωση να παραμένει ζωντανός.
"Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων σε μια περίοδο οικονομικής ανάκαμψης δεν αποτελεί απαραίτητα μια αρνητική εξέλιξη. Ωστόσο όταν τα εταιρικά κέρδη παραμένουν αδύναμα, τότε η διόρθωση αποτελεί μονόδρομο για τη Wall Street", προβλέπει ο Alain Bokobza, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale και εις εκ των συντακτών της εν λόγω έκθεσης.
"Όσοι εκτιμούν πως η οικονομική ανάκαμψη μπορεί να μεταφραστεί σε άνοδο των αγορών, πιθανότατα θα διαψευστούν", εκτιμά ο Bokobza.
Οι προβλέψεις της Societe Generale έρχονται, ωστόσο, σε πλήρη αντιδιαστολή με τις εκτιμήσεις έτερων επενδυτικών τραπεζών.
Την περασμένη Παρασκευή η Barclays έθεσε στις 1.900 μονάδες τον στόχο για τον S&P 500 μέχρι τα τέλη του 2014, ενώ την ίδια ημέρα η Citigroup δημοσιοποίησε έκθεση σύμφωνα με την οποία οι διεθνείς αγορές θα καταγράψουν άνοδο 13% μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.
"Τα διεθνή χρηματιστήρια μπορεί να έχουν καταγράψει άνοδο 40% από τα χαμηλά του 2011, ωστόσο υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερα κέρδη", ανέφερε την Παρασκευή η Citigroup.
"Οι διεθνείς μετοχές δεν είναι τόσο φθηνές όσο ήταν το 2011, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως αυτόματα έχουν καταστεί ακριβές", σχολίαζε η Citigroup στη συγκεκριμένη ανάλυσή της.
"Οι μετοχές εξακολουθούν να εμφανίζονται φθηνές και σε σχέση με τα ομόλογα", έσπευσε να συμπληρώσει η αμερικανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης